Outlook voor iOS met een verbeterd design.

Microsoft voegt apps Outlook en Sunrise binnenkort samen

Outlook voor iOS krijgt een update en voegt functies van de agenda-app Sunrise toe. Ook overweegt Microsoft om 3D Touch in Outlook voor iOS toe te voegen.

Microsoft gaat binnenkort een vernieuwde Outlook-app voor iOS uitbrengen. Hierin zullen functies van de agenda-app Sunrise worden toegevoegd. Feitelijk zullen beide apps samensmelten tot één app waarmee je zowel afspraken als e-mail kunt beheren. Op termijn gaat Sunrise verdwijnen, aldus Pierre Valade, Microsoft’s productmanager voor Outlook Mobile.

Verbeterd design voor Outlook-app

De functies van de Sunrise-app worden nog niet meteen toegevoegd in Outlook voor iOS, maar het zal wel gaandeweg plaatsvinden. De eerste stap is een update van de Outlook-app, die vandaag verschijnt. Daarin is het design wat opgefrist, waarbij er bijvoorbeeld een datum zichtbaar is op de agendaknop. Het moet bovendien makkelijker worden om door de app te navigeren. Ook tonen de details van agenda-gebeurtenissen nu meer informatie dan voorheen. De update verschijnt later vandaag.

Outlook is ontstaan uit Acompli, een e-mailapp die Microsoft vorig jaar overnam. Ook Sunrise is het resultaat van een overname, die afgelopen februari plaatsvond.

Outlook voor iOS met een verbeterd design.

Sunrise gaat verdwijnen

De voormalige teams van Sunrise en Acompli werken sinds kort samen aan de gecombineerde app, die vanuit het Outlook Mobile-team wordt ontwikkeld. In toekomstige versies zouden we ondersteuning voor 3D Touch kunnen verwachten, al is het nog niet zeker of dat wordt toegevoegd. Een idee waar naar wordt gekeken is dat iOS-gebruikers meteen hun agenda in beeld zien.

In de loop van de tijd worden er meer functies van Sunrise aan Outlook toegevoegd en tot die tijd kunnen gebruikers de Sunrise-app nog gebruiken. Uiteindelijk zal de Sunrise-app verdwijnen, maar hiervoor is nog geen datum geprikt. Mensen krijgen volgens Valade genoeg tijd om over te stappen. Op het blog van Sunrise is te lezen dat de huidige agenda-app geen updates meer zal ontvangen.

E-mail is nog lang niet dood
Het team van Outlook wordt nu geleid door Javier Soltero, de man die ooit Acompli voor $200 miljoen verkocht aan Microsoft. Op dat moment had de app enkele honderdduizenden gebruikers; inmiddels zijn het er meer dan 30 miljoen. Eén van de dingen waar Soltero mee bezig is, is om sociale functies zoals likes en mentions ook in e-mail beschikbaar te krijgen. Bovendien is Soltero van plan om Outlook op de Mac te verbeteren. Dat veel mensen daarbij Gmail gebruiken als e-mailprovider maakt niet uit: als mensen maar Outlook blijven gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2015, 17:45
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.