Path On: teken met tekst over foto’s op de iPad

Met de iPad- en iPhone-app Path On bepaal je zelf de vorm waarin jouw tekst op je foto komt te staan. Je kan zelfs teksten geheel krullen.

Path On tekst krullen op foto'sEen foto zegt meer dan duizend woorden, maar samen? Path On is een leuke nieuwe app voor de iPad en iPhone waarin je beide naar voren kan brengen: foto en tekst. Het grappige en bijzondere aan de applicatie is dat je tekst op een geheel eigen manier kan vormgeven. Je tekent letterlijk de lijn uit waarin je de tekst wilt hebben staan, en dat geeft de applicatie meteen iets creatiefs. Path On is nog maar anderhalve week uit, maar is nu al tijdelijk gratis te downloaden.

Path On bewerkingsoptiesAls je een foto of afbeelding hebt gekozen, kan je beginnen met het bewerken van de tekst op een foto. Daartoe heb je maar liefst vier bewerkingsbalken opgestapeld staan onderin beeld. Met een verander je de kleur, met de ander de lettereigenschappen, de andere voor onder het uittekenen van de lijnen en de onderste balk leidt naar standaardopties die ook in Path On niet misstaan: uitsnijden, een effect toevoegen, achtergrond bepalen en als je klaar bent: je creatie exporteren. Opslaan in je fotoalbum behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Je hebt keuze uit zeventig lettertypes in Path On, variërend van simpele broodletters (zoals degene die je nu leest) tot decoratieve letters die doen denken aan collages van krantenknipsels, een typemachine of klassieke sierletters. Ze zijn niet altijd leesbaar in de vorm waarin je ze giet, maar dat weet je als je aan Path On begint en teksten volledig over een foto wil laten krullen. Gelukkig zijn er genoeg bewerkingsopties om er iets creatiefs én leesbaars van te maken.

Path On tekst op autootje krullenDe applicatie kost normaal 1,79 euro, en het lijkt erop dat ontwikkelaar Peta Vision haar app heeft afgeprijsd om wat meer in de belangstelling te komen. Maar misschien ook wel om de gemiddelde score van de app wat hoger te krijgen: in de Verenigde Staten scoort hij een gemiddelde van drie sterren in de App Store, maar de problemen die voor de lagere scores zorgden, zijn inmiddels uit de applicatie verdwenen. De app mag niet nu meer vastlopen tijdens het opslaan van je creatie en ook het opstarten behoort vlekkeloos te gaan.

Downloaden: Path On (tijdelijk gratis, normaal €1,79, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2013, 15:51
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen creativiteit, cydget, facebook, fotografie, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.