Voetbal Live: iPhone-apps met live video van Eredivisieclubs

Groningen, Heracles, Utrecht, ADO, NAC, NEC en RKC hebben eigen iPhone en iPad-apps met abonnementen voor live kijken en doelpunten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Clubmobiel Eredivisie Live video's op iPhone en iPadEen greep clubs uit de Nederlandse Eredivisie heeft een eigen app gekregen waarin fans live op de hoogte kunnen worden gehouden van tussenstanden, ontwikkelingen in het veld en… met videofragmenten van doelpunten. Zodra er een doelpunt wordt gemaakt, ontvang je een pushbericht waarna je de video meteen kan bekijken. De applicaties voor de iPhone en iPad zijn gratis te downloaden, maar voor het kijken van de doelpuntvideo’s sluit je een Premium-abonnement af. Daarnaast kan je ook een abonnement afsluiten om alle wedstrijden van een club live te zien.

Het abonnement met de videofragmenten bij pushberichten heet Premium en kost per club 2,69 euro per maand, 5,99 euro voor drie maanden en 19,99 euro voor een jaar. De prijzen van Live, voor het live kunnen volgen van alle wedstrijden, zijn een stuk gortiger: één maand voor 7,99 euro, drie maanden voor 23,99 euro en een jaar lang voor 89,99 euro. Je betaalt de abonnementen via je iTunes-account en abonnementen lopen automatisch door tenzij je in de abonnementsinstellingen op je iPhone of iPad de schakelaar omzet dat je dat niet wil.

Behalve pushberichten met video’s, krijg je bij het Premium en Live-abonnement ook toegang tot samenvattingen en video’s en uitgebreide wedstrijdstatistieken. De app schreeuwt daarnaast van de daken dat je voor dat geld geen advertenties te zien krijgt, iets dat we meer dan logisch vinden. Het Live-abonnement is overigens een stap hoger dan het Premium-abonnement: daarbij krijg je dus ook de pushberichten met video’s. We zien overigens niet zo snel een AirPlay-mogelijkheid van de video’s in de app.

Clubmobiel Voetbal Live iPhone NAC Breda Clubmobiel Voetbal Live iPhone iPad NEC

In de apps van (Clubmobiel) Voetbal Live kom je binnen bij een overzicht van nieuws met foto en tekst, waarbij meteen opvalt dat het lettertype van de tekst erg klein is. Bovenin beeld wordt de volgende wedstrijd aangekondigd en kan je een voorbeschouwing bekijken mits je een abonnement hebt. Met het menu links navigeer je naar nieuwsberichten, video’s (overigens allemaal van Eredivisie Live), het wedstrijdprogramma, resultaten, de stand in de competitie en informatie over het team. Daar staan grote foto’s van de spelers, maar ontbreken alle gegevens op een naam, rugnummer, geboortedatum en -land na. Je ziet geen clubgeschiedenis, geen gemaakte doelpunten, gespeelde wedstrijden en behaalde kaarten. Erg karig.

De applicaties van Voetbal Live zijn in verhouding tot de officiële Eredivisie Live-app bijzonder prijzig. Daar kost een seizoensabonnement met live toegang tot de wedstrijden van alle clubs 44,99 euro, al klagen gebruikers in de App Store daarbij wel steen en been over de werking van de app, livebeelden die niet werken en een slecht reagerende klantenservice. Houd dat trouwens in het achterhoofd bij de nieuwe Voetbal Live-apps. Want ook daarin zijn de beelden afkomstig van… Eredivisie Live. En de support laat evenmin te wensen over: de websites toebehorend aan de apps tonen nergens contactmogelijkheden en ook in de applicaties is er geen mogelijkheid tot het geven van feedback of communicatie met de ontwikkelaar. Als je in de dienst geïnteresseerd bent, raden we eerst een goedkoop abonnement aan en het stop te zetten.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2013, 19:12
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen ajax, feyenoord, psv, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.