Reacties voor: iTunes-muziek doorverkopen mag niet

Het is volgens de Amerikaanse rechter niet toegestaan om iTunes-muziek door te verkopen.
Lees het complete artikel → iTunes-muziek doorverkopen mag niet
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. Hoe staat het eigenlijk met die rechtszaak van Bruce Willis, die graag wil (lees: eist) dat zijn kinderen z’n iTunes bibliotheek (ter waarde van $2.000.000) kunnen erven?

  2. Hmm dit is de eerste keer dat het ‘first sale’ doctrine wordt losgelaten. Let op de glijdende schaal, nog even en er zijn meer items/producten waar dit voor gaat gelden….

  3. Hoe lang moet het nog gaan dat deze gigantische bedrijven het voor te zeggen hebben. Kijk eens naar het programma tegenlicht over legale belasting fraude. Die bedrijven buigen de wet voor hun eigen winstbejag. Ik vraag me af wanneer de druppel voor het gewone volk gaat komen……

  4. De rechter zijn uitspraak mag dan hier idd geen invloed hebben maar al zou Apple het hier wel willen toepassen gaan Buma/Stemra/Sabam daar toch een stokje tussen gaan steken.

  5. Doorverkopen mag niet. Maar weggeven of erven dan?

  6. Dat je digitale dingen niet mag doorverkopen is belachelijk. Als ik een CD of DVD koop met muziek of software kan ik die schijf weggeven of verkopen, maar als ik feitelijk hetzelfde spul digitaal in huis haal zou dat ineens niet mogen? Idioot.

  7. @sty: Je koopt de online muziek niet, maar hebt er een licentie op. En dat betekent blijkbaar dat de leverancier eisen mag stellen als niet doorverkopen.

  8. Dat is de reden dat ik nog steeds niet aan muziek of films in iTunes (of andere digitale download shop) koop, je bent nog steeds geen 100% eigenaar van de zaken waar je voor betaald !

    terwijl dat wel zo is als je deze in de winkel koopt,
    en kan ik daarmee doen en laten wat ik wil.
    digitale download is nog steeds een grote stap terug 🙁

  9. Apps zijn software en software mag doorverkocht worden. Microsoft was hier niet blij mee maar moet het toestaan. Formeel geld dit dus ook voor de AppStore Apps. http://tweakers.net/nieuws/82911/

    Muziek is dan wel iets anders.

  10. Als iemand in Europa het op een zaak laat aankomen, bestaat er een kans dat Apple doorverkoop zal moeten toestaan. Zie ook UsedSoft tegen Oracle. Deze uitspraak gaat weliswaar over de tweedehands verkoop van software, maar de gebruikte begrippen (zoals ‘uitputting van het distributierecht’) zouden in andere Europese regelgeving (zoals de regelgeving omtrent het auteursrecht in het algemeen) in beginsel dezelfde betekenis moeten hebben.

  11. Ik leen een CD van m’n buurman. Ik rip ‘m in iTunes. Vervolgens Match ik ‘m met iTunes Match. Als ie gematcht is, is ie een soort van van mij. (OK, officieel niet. Je hoort ‘t origineel thuis te hebben) Vervolgens verkoop ik ‘t gematchte muziekbestand.

    Wordt dit de nieuwe vorm van geld verdienen??

  12. Dat was een ingebouwd voordeel van de aloude grammofoonplaat: met elke keer afspelen ging die steeds slechter klinken. De hoes werd ook vanzelf steeds lelijker. (Dat verzamelaars er nu meer voor neertellen dan de nieuwwaarde is voor mij dus ook onbegrijpelijk.)
    Digitale opnames kun je zonder verlies kopiëren. Voor mij als componist en muzikant is doorverkopen prima, zolang de verkoper afstand doet van zijn gebruiksrecht. Die mag dus niet een kopie voor zichzelf houden. Doet hij dit toch, dan tast hij mijn recht als maker aan. Dit werkt zo bij alle spullen, dus waarom niet bij muziek, films, boeken etc.

  13. En door rood rijden mag ook niet. Als ik koop dan koop ik de muziek zeker niet bij Apple. Op zouten met al je beveiliging, je prut kwaliteit en je eigendomsrechten. Genoeg sites die onbeveiligde flac bestanden leveren tegen dezelfde prijs. Pak ook veel direct van de artiesten site zonder die opslag an Apple.

    ITunes voor muziek, lachtertje, gebruik Mediamonkey dat tenminste geen onderscheid maakt in extenties. Heb nu een kleine 9gb aan muziek en als ik weer eens ies nieuws wil gooi ik hem thuis wel in mijn netwerk.

  14. Origineel geplaatst door JW
    Ik leen een CD van m’n buurman. Ik rip ‘m in iTunes. Vervolgens Match ik ‘m met iTunes Match. Als ie gematcht is, is ie een soort van van mij. (OK, officieel niet. Je hoort ‘t origineel thuis te hebben) Vervolgens verkoop ik ‘t gematchte muziekbestand.Wordt dit de nieuwe vorm van geld verdienen??

    Als het doorverkopen van digitale muziek ooit wordt toegestaan, neem ik aan dat gematchte muziek is uitgesloten. Het is immers een kopie van wat van jouw cd komt, en kopieën mag je niet verkopen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.