Beta 1 van tvOS 10.2 voor de Apple TV nu beschikbaar

Apple heeft een nieuwe beta voor de Apple TV vrijgegeven. Apple is namelijk zojuist gestart met het testen van tvOS 10.2, de nieuwste versie voor de vierde generatie Apple TV.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Apple TV krijgt binnenkort een nieuwe update. Apple heeft namelijk de eerste ontwikkelaarsbeta van tvOS 10.2 vrijgegeven, met onder andere een nieuwe ‘accelerated scrolling’-functie waarmee je sneller kunt bladeren. tvOS 10 is de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple TV en verscheen afgelopen september, tegelijk met onder andere iOS 10.


Apple TV kerst

Beta 1 tvOS 10.2 voor de Apple TV

Afgelopen december bracht Apple samen met onder andere iOS 10.2 ook tvOS 10.1 uit. In deze versie zat voor Europeanen weinig nieuws, maar voor Amerikanen bevatte deze versie onder andere de nieuwe TV-app. In Europa is deze app niet beschikbaar, waardoor er voor ons weinig nieuws zat in deze nieuwe versie van tvOS. Naast de nieuwe TV-app kreeg de Apple TV ook single sign-on.

Bekijk ook

Apple komt met universele tv-gids voor de Apple TV genaamd TV

Apple komt met een universele tv-gids voor de Apple TV. Met de nieuwe app kun je zien welke tv-series en films allemaal beschikbaar zijn bij de verschillende streamingdiensten. De app werkt ook op iOS.

Het is te hopen dat Apple in tvOS 10.2 weer nieuwe functies toegevoegd heeft die ook voor ons interessant zijn. Zo kunnen Belgische Apple TV-gebruikers nog steeds geen gebruikmaken van de Nederlandse versie van Siri, terwijl dit voor Nederlandse gebruikers sinds tvOS 10 wel mogelijk is.

De releasenotes van buildnummer 14W5222d doen echter vermoeden dat er niet écht veel bruikbare functies in zitten. Dit meldt Apple erover:

About tvOS 10.2 beta
tvOS 10.2 includes includes new features, bug fixes, and improvements in the OS and SDK including:
– Accelerated Scrolling support for UIKit and TVMLKit apps
– Device Enrollment Program support
– Expanded Mobile Device Management support
– Support for the VideoToolbox framework

tvOS 10.2 beta 1 downloaden

De eerste beta van tvOS 10.2 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. Zoals gebruikelijk al deze testversie niet beschikbaar komen voor publieke testers. Apple zal deze versie de komende tijd uitvoerig gaan testen, waardoor het nog wel even duurt voordat deze versie beschikbaar komt voor het grote publiek. Mogelijk zal dat ergens de komende weken zijn.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.