tvOS 17 Update

Apple brengt tvOS 17.2 uit: dit is er nieuw voor de Apple TV

Apple heeft een update uitgebracht voor de Apple TV. tvOS 17.2 brengt een aantal nieuwe functies en veranderingen met zich mee en wij hebben ze voor je op een rij gezet.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Apple TV krijgt zoals altijd tegelijkertijd met de nieuwste iOS-versie ook weer een update. De afgelopen tijd zien we dat de Apple TV ook steeds vaker wat nieuwe functies krijgt, al zijn de verbeteringen de ene keer wat kleiner dan de andere keer. Maar voor tvOS 17.2 hebben we goed nieuws: daarin zitten meerdere nieuwe functies, waarvan sommige de manier veranderen hoe je de Apple TV gebruikt.

tvOS 17.2 is er: dit is er nieuw

tvOS 17.2 brengt drie belangrijke grote vernieuwingen: in de TV-app, de bediening met de Siri Remote en hoe je naar je gehuurd en gekochte iTunes-films kijkt.

#1 TV-app vernieuwd: nieuwe indeling en design

De grootste verandering vinden we in de TV-app. De Apple TV-app is niet alleen de thuishaven van Apple TV+, maar je kan er ook andere streamingdiensten koppelen en je vindt er de iTunes Store voor films. Met ingang van tvOS 17.2 is de app op de schop gegaan. Aan de linker zijkant is een nieuw hoofdmenu te vinden, dat je altijd kan openen door naar links te vegen. Dit menu bestaat uit de zoekfunctie, maar ook uit Apple TV+, de MLS Season Pass, de Store en Bibliotheek. Verder vind je hier ook nog je overige gekoppelde kanalen en apps.

TV-app in tvOS 17.2

Eerder gingen wij al hands-on met het nieuwe design van de TV-app en daar lees je meer over de veranderingen. De vernieuwingen en gewijzigde indeling gelden voornamelijk voor de Apple TV-versie. Op de iPhone en iPad zijn er ook wat kleinere wijzigingen doorgevoerd, met iOS 17.2 en iPadOS 17.2.

Bekijk ook

Hands-on: zo ziet het nieuwe design van Apple's TV-app eruit

De TV-app van Apple krijgt een nieuw ontwerp in tvOS 17.2. Wij laten je zien hoe de vernieuwde TV-app eruit ziet en welke extra mogelijkheden er zijn.

#2 Bediening met Siri-knop op afstandsbediening gewijzigd

De zijknop op de Siri Remote, waarmee je de assistent kan oproepen, werkt vanaf tvOS 17.2 net even anders. Dat geldt ook voor de microfoonknop op de vorige zwarte afstandsbediening. Om Siri te gebruiken, moet je de knop nu ingedrukt houden. Druk je hem eenmaal in, dan verschijnt er met ingang van tvOS 17.2 een nieuwe zoekbalk. Zeg maar een soort Spotlight zoals je dat van je iPhone, iPad en Mac kent. Hou vervolgens de microfoonknop weer ingedrukt en spreek je zoekterm in. Daarna wordt automatisch de Zoek-app geopend, waar je zoekterm ingevuld is. Je kan hier zelfs nog filteren op de TV- of Muziek-app.

tvOS 17.2 op Apple TV: zoeken met druk op de microfoonknop

#3 iTunes Movies-app verdwijnt

Met ingang van tvOS 17.2 is ook de iTunes Movies-app op non-actief gezet. De app staat nog wel op je beginscherm, maar hij is niet meer functioneel. Zodra je de app met tvOS 17.2 opstart, krijg je de melding dat je iTunes-films verplaatst zijn naar de TV-app. De niet meer functionele iTunes Movies-app verwijderen kan niet zelf: dat zal Apple uiteindelijk doen. Maar de inhoud gaat dus niet verloren, want dat vind je gewoon in het Store- en Bibliotheek-gedeelte van de TV-app.

iTunes Movies app verdwijnt van Apple TV, over naar TV-app

Releasenotes tvOS 17.2

Dit zijn de officiële (Engelse) releasenotes van tvOS 17.2:

This update enhances the FaceTime, Fitness, and Apple TV apps, streamlines voice search in supported apps, adds new support for Siri, and includes performance and stability improvements.

Apple TV app

  • The new sidebar makes it easier to navigate and find something great to watch.
  • All your subscribed channels and connected apps can now be found under Channels & Apps in the sidebar and in Home.
  • iTunes movies and shows have moved to the Apple TV app. Buy and rent from the Store, and find your purchases in the Library.
  • Watch Now is now called Home, where you can browse movies and TV shows.

FaceTime

  • Ability to answer calls directly on your Apple TV 4K. 
  • Support for FaceTime audio calls on Apple TV 4K.
  • Calls can now move from your Apple TV 4K to your iPhone or iPad.

FaceTime is supported on Apple TV 4K (2nd generation or later).

SharePlay

  • Dolby Atmos and Dolby Digital surround sound formats are now available while watching something together with SharePlay.

Apple Fitness+

  • Audio focus lets you choose to hear more of what motivates your workout, whether it’s the trainer’s voice or the music.

Voice search

  • Onscreen search can start from anywhere inside supported apps like TV and Music. Press the Siri button to dictate a search.

Siri

  • Now includes language support for Arabic in Saudi Arabia and United Arab Emirates, Malay in Malaysia, and Turkish in Türkiye to help you find shows, music, and more using just your voice.

tvOS 17.2 downloaden

tvOS 17.2 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2022-, 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 17.2 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.
Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 17

tvOS 17 is de grote software-update voor de Apple TV in 2023. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2023 in juni en uitgebracht in september 2023. In tvOS 17 zitten diverse grote verbeteringen. Zo is er FaceTime op de Apple TV, is het beginscherm vernieuwd, heeft de afstandsbediening een zoekfunctie en nog veel meer. De update is beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K (alle generaties), al werken niet alle functies op elk model.

tvOS 17

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.