tvOS 17 Update

tvOS 17.4 nu beschikbaar: bugfixes voor de Apple TV

De Apple TV heeft weer een nieuwe update: tvOS 17.4 is uit. Deze update draait vooral om verbeterde prestaties en bugfixes, al testte Apple eerder wel een nieuwe functie.

Wanneer krijgt de Apple TV weer wat nieuwe functies? Dat is altijd de vraag, want een nieuwe tvOS-update staat niet garant voor zichtbare nieuwe functies. Maar we hebben goed en slecht nieuws: Apple werkt aan een nieuwe functie op de Apple TV die binnenkort verschijnt, maar in tvOS 17.4 gaan we dat nog niet zien. Maar wat brengt tvOS 17.4 dan wel?

tvOS 17.4 beschikbaar

tvOS 17.4 draait alleen om bugfixes en verbeterde prestaties. Apple zegt in haar releasenotes dan ook niet zo veel over deze update:

Nieuw in tvOS 17.4

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Mocht er toch nog iets bekend worden over de exacte verbeteringen, dan werken we dit artikel bij.

Maar hoe zit het dan met die nieuwe functie die Apple in de maak heeft? Tijdens de beta van tvOS 17.4 werd er een functie ontdekt waarmee iedereen in huis zelf de muziek op de Apple TV kan bedienen, vanaf de eigen iPhone. Dit werkt via SharePlay, op dezelfde manier als hoe je SharePlay in CarPlay gebruikt. Je scant een QR-code op het scherm van je Apple TV, waarna iedereen zijn of haar iPhone kan koppelen aan de luistersessie. Maar tijdens de betaperiode werd deze versie weer uit tvOS 17.4 gehaald. We verwachten daarom dat het in een opvolgende update alsnog toegevoegd wordt, maar op dit moment zit het er dus nog niet in.

tvOS 17.4 downloaden

tvOS 17.4 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2022-, 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 17.4 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.
Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 17

tvOS 17 is de grote software-update voor de Apple TV in 2023. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2023 in juni en uitgebracht in september 2023. In tvOS 17 zitten diverse grote verbeteringen. Zo is er FaceTime op de Apple TV, is het beginscherm vernieuwd, heeft de afstandsbediening een zoekfunctie en nog veel meer. De update is beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K (alle generaties), al werken niet alle functies op elk model.

tvOS 17

Reacties: 2 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.