App Store met iMac

Apple laat ontwikkelaars binnenkort reageren op App Store-reviews

Apple laat ontwikkelaars voor het eerst reageren op App Store-reviews. Dit is een lang gekoesterde wens van ontwikkelaars.

Ontwikkelaars kunnen binnenkort reageren op App Store-reviews. Dit is te lezen in de release notes van iOS 10.3, waarvan vanavond de eerste beta verscheen. Als iOS 10.3 beschikbaar komt voor het grote publiek krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om te antwoorden bij klachten.

App Store met iMac

De reactiemogelijkheid gaat gelden voor apps voor iOS en Mac, die je via de App Store kunt downloaden. Ontwikkelaars kunnen daarvoor terecht in iTunes Connect, het ontwikkelaarsportaal waar ze ook hun apps kunnen beheren.

Voor ontwikkelaars is het nogal een doorbraak. Tot nu toe was het onmogelijk om bij (al dan niet onterechte) klachten contact op te nemen met een klant of te reageren op eventuele onwaarheden of onduidelijkheden.

App Store reviews en reacties

De reactie van de ontwikkelaar zal meteen voor iedereen zichtbaar zijn, belooft Apple. Mochten ontwikkelaars misbruik maken van het systeem, dan kunnen gebruikers dit rapporteren.

Apple gaat ook een gestandaardiseerde manier invoeren om ‘Beoordeel deze app’ pop-ups te tonen. Deze optie kun je als gebruiker echter uitschakelen.

Ratings uitschakelen

Onderdeel van iOS 10.3
Vanavond verscheen iOS 10.3 beta 1, dat onder andere een nieuw bestandsformaat en een Zoek mijn AirPods-functie introduceert. Het kan nog wel even duren voordat de definitieve versie voor een breed publiek te installeren is. iOS 10.3 lijkt behoorlijk wat nieuwe functies te gaan bevatten, dus we zullen eerst meerdere beta’s moeten afwachten. Afgaande op de update-data van iOS 7, 8 en 9 kunnen we iOS 10.3 waarschijnlijk in maart of begin april verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2017, 20:59
Categorie Apps
Onderwerpen app store, developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.