TV-app op Apple TV en iOS.

Apple komt met universele tv-gids voor de Apple TV genaamd TV

Apple komt met een universele tv-gids voor de Apple TV. Met de nieuwe app kun je zien welke tv-series en films allemaal beschikbaar zijn bij de verschillende streamingdiensten. De app werkt ook op iOS.

TV-app op Apple TV en iOS.
Apple heeft tijdens het Mac-event iets nieuws aangekondigd voor de Apple TV. Het gaat om een universele tv-gids genaamd TV waarmee je kunt zien welke films en tv-series er allemaal beschikbaar zijn in allerlei soorten streamingdiensten. De app zal beschikbaar komen op de nieuwste Apple TV, maar ook op iOS.

Universele tv-gids genaamd TV voor Apple TV

Dankzij deze nieuwe app kun je in één oogopslag zien wat er zoal beschikbaar is in verschillende streamingdiensten, waardoor je niet tussen meerdere apps hoeft te wisselen. Zodra je een serie of film gekozen hebt, stuurt de app je door naar de app van de desbetreffende streamingdienst. Apple’s nieuwe tv-gids-app gebruik je dan ook voornamelijk om naar nieuwe content te zoeken, terwijl je de gewone streaming-apps gebruikt om naar de serie of film te kijken. Apple werkt samen met een hoop diensten, zoals HBO, STARZ, Hulu en ShowTime. Ook films en series van de iTunes Store vind je in de TV-app.

TV-app voor Apple TV

De app is verdeeld in verschillende onderdelen, zoals Watch Now. Hier is ook een onderverdeling genaamd Up Next, waarmee je verder kunt kijken bij waar je gebleven was. Je vindt hier ook nieuwe afleveringen zodra ze beschikbaar zijn. Met het kopje What to Watch worden suggesties gedaan voor films en tv-series die je kunt gaan kijken. Ook zoek je op categorie en start je met een druk op de knop de selecteerde aflevering. De app werkt ook op de iPhone en iPad en je kunt een video verder kijken op je Apple TV die je op een ander apparaat gestart hebt. De TV-app werkt ook samen met Siri.

TV-app op de iPad

Het gerucht ging al een tijd dat Apple met een eigen universele tv-gids-app zou komen. Al in augustus werd gesproken over deze universele tv-gids, maar nu heeft Apple dit dus officieel aangekondigd. De app komt in december beschikbaar in de Verenigde Staten. Voorlopig komt de TV-app dus niet naar Nederland of België.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2016, 19:30
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, televisie kijken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.