Pokémon Duel op de iPhone.

Pokémon Duel: gratis Pokémon-bordspel voor iPhone en iPad

Pokémon Duel is een nieuw tactisch Pokémon-spel voor de iPhone en iPad. In Pokémon Duel speel je met poppetjes van allerlei Pokémon en neem je het rechtstreeks op tegen andere spelers.

Pokémon Duel op de iPhone.
Pokémon werd op de iPhone en iPad razend populair dankzij Pokémon Go. The Pokémon Company heeft vandaag een nieuwe game in deze serie uitgebracht. Het gaat om Pokémon Duel, een game waarin je het tegen andere spelers op kunt nemen. Pokémon Duel is een strategisch bordspel waarin je speelt met allerlei Pokémon-personages.

Pokémon Duel voor iOS

Pokémon Duel verscheen vorig jaar als Pokémon Comaster al in Japan, maar is sinds vandaag ook in het Engels beschikbaar en te downloaden vanuit de App Store. Het spel is een spin-off van de Pokémon-serie en is het best te vergelijken met het bekende ruilkaartenspel. In het spel kun je tot zes Pokémon-personages aan je eigen deck toevoegen. Het doel van Pokémon Duel is om één van je poppetjes naar het doel van de tegenstander te brengen. Je moet daarbij je eigen route kiezen om dit doel te behalen. Je neemt het om beurten real-time op tegen je tegenstander. In onderstaande trailer krijg je een korte indruk van het spel.

Pokémon Duel gevecht op de iPhone.

Pokémon Duel bevat allerlei bekende Pokémon-personages. Het gaat om Pokémon van de allereerste generatie die je ook in Pokémon Go vindt zoals Bulbasaur, Charmander, Squirtle en Pikachu, maar ook om Pokémon van de tweede generatie zoals Ho-Oh. Om de game te winnen, is het belangrijk om van tevoren een tactiek te bedenken. Je moet in het spel dan ook rekening houden met aanvallen en vaardigheden. In de game word je voorgesteld aan Rosé die je introduceert bij het Pokémon Figure Game World Championship. Je kunt bovendien je personage nog aanpassen, zoals het kapsel en de huidskleur.

Het spel begin je met Bulbasaur, Squirtle, Charmander, Rattata, Raticate en Spearow. Daarna legt het personage Luca de nodige regels uit om Pokémon Duel te spelen. Het is in Pokémon Duel vooral belangrijk dat je niet alleen zo snel mogelijk bij het doel van de tegenstander komt, maar ook die van jezelf beschermt met je eigen Pokémon. De aanvallen die je uitvoert worden bepaald aan de hand van een draai aan een wiel.

Pokémon Duel is gratis te spelen, maar vereist wel een werkende internetverbinding. Ook bevat de app in-app aankopen om het spel verder uit te breiden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2017, 17:27
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.