HomeKit gebruiken op Apple TV met tvOS 10.

tvOS 10 voor de Apple TV nu beschikbaar: zo download je deze update

tvOS 10 is de nieuwste grote update voor de vierde generatie Apple TV en is nu beschikbaar voor iedereen met een vierde generatie Apple TV. Hier lees je wat er allemaal nieuw is en hoe je je Apple TV kunt updaten.

Apple TV met tvOS 10 in donkere stand.
Voor iedereen met een vierde generatie Apple TV staat er nu een leuke nieuwe update te wachten. tvOS 10 is de eerste grote update van de nieuwste Apple TV sinds de verschijning in oktober vorig jaar. tvOS 10 is een minder grote update dan iOS 10 en watchOS 3, maar bevat toch een aantal handige functies. In dit artikel lees je hoe je tvOS 10 moet downloaden.

tvOS 10 nu beschikbaar

tvOS 10 is de afgelopen weken uitgebreid getest door ontwikkelaars. tvOS 10 werd aangekondigd tijdens de WWDC, samen met iOS 10, watchOS 3 en macOS Sierra. De grootste veranderingen in tvOS 10 zijn de komst van Nederlandse Siri, de nieuwe donkere weergave, de vernieuwde Apple Music- en Foto’s-app en de komst van HomeKit naar de Apple TV. In ons dossier van tvOS 10 vind je nog meer nieuwe functies die je kunt verwachten van deze nieuwe grote update.

Naast tvOS 10 is ook watchOS 3 en iOS 10 vanavond beschikbaar gekomen. Meer daarover lees je in de respectievelijke artikelen.

tvOS 10 installeren

Het installeren van tvOS 10 gaat eenvoudig via de Apple TV. Je hoeft ook geen voorbereidingen te treffen om deze update binnen te halen: je hoeft alleen maar naar instellingen te gaan en het downloaden te starten. Volg daarvoor deze stappen:

  1. Zet je Apple TV aan.
  2. Open de Instellingen-app.
  3. Kies onderaan voor Systeem.
  4. Als laatste stap kies je voor Software-updates.
  5. Is de update beschikbaar, dan verschijnt onderstaande melding in beeld.

Er is een update beschikbaar voor de Apple TV.

  1. Kies hier voor Download en installeer.
  2. Na het downloaden van de update verschijnt automatisch een melding of je hem meteen wilt installeren. Selecteer hier Werk nu bij om meteen te installeren en selecteer Werk later bij om dit op een ander moment te doen.
  3. Installeer je de update meteen, dan zal de Apple TV een paar keer opnieuw opstarten. Als het installeren voltooid is, kom je weer in het beginscherm terecht.

Let op: tvOS 10 is pas net beschikbaar gekomen. Het kan dus zo zijn dat je de update nog niet ziet. Lukt het updaten nog niet, probeer het dan op een later moment nog eens. Veel mensen proberen tegelijkertijd tvOS 10 te downloaden, waardoor het druk kan zijn.

Nieuwe functies in tvOS 10

tvOS 10 heeft vier belangrijke nieuwe functies die we hieronder kort uitlichten.

Nederlandse Siri en Dicteren
Vanaf tvOS 10 is Siri op de Apple TV beschikbaar in het Nederlands. Je kunt daarmee naar films zoeken, zowel op genre, acteur, als jaartal, en apps openen. Ook het weer opvragen of de aandelenkoers van Apple kun je via Siri op je Apple TV bekijken. In een apart artikel laten we je enkele voorbeelden zien wat je zoal kunt doen met de Nederlandse Siri op de Apple TV.

HomeKit op de Apple TV
Met Siri kun je in tvOS 10 ook HomeKit-accessoires bedienen. Je kunt daarbij zelf eenvoudig je lampen, thermostaat of andere HomeKit-geschikte apparaten aan- of uitzetten, net zoals met Siri op de iPhone en iPad. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is om op de Apple TV ingelogd te zijn op hetzelfde iCloud-account.

Vernieuwde Apple Music
Apple Music op een Apple TV met tvOS 10.
Apple Music gaat in iOS 10 op de schop en ook op de vierde generatie Apple TV is de vernieuwde vormgeving terug te vinden. De Nieuw-pagina maakt daarbij plaats voor het tabblad Ontdekken, waarin je allerlei nieuwe muziek kun vinden en afspelen. Meer over de vernieuwingen van Apple Music in tvOS 10 in ons aparte artikel.

Donkere weergave in tvOS
Je kunt in tvOS 10 de weergave donker instellen. Hierdoor lijkt het menu van tvOS 10 meer op de vormgeving van de tweede en derde generatie Apple TV. Vooral in de avond is het menu door de donkere kleuren beter leesbaar en prettiger voor de ogen. Je kunt op elk moment wisselen naar deze donkere weergave en in de video hieronder zie je hoe dit in zijn werk gaat.

Automatisch apps downloaden
tvOS 10 biedt ook ondersteuning voor het automatisch downloaden van apps. Dat wil zeggen dat een tvOS-versie van een iOS-app automatisch op je Apple TV gezet wordt als je deze downloadt via een iPhone of iPad die ingelogd zijn met hetzelfde iCloud-account. De Apple TV-versie staat dan meteen klaar zodra je je Apple TV aan zet, waardoor je niet zelf nog door de App Store hoeft te bladeren.

Apps automatisch downloaden in tvOS 10.

Meer nieuwe functies in tvOS 10

tvOS 10 bevat nog meer kleine nieuwe functies voor iedereen met de nieuwste Apple TV. Zo kunnen tvOS-apps nu ook meldingen sturen, die je kunt beheren via de instelling Berichtgeving. Ook kun je makkelijker tekst invoeren met automatische meldingen op je iPhone en iPad zodra er een invoerveld in beeld verschijnt. Meer over de nieuwe functies van tvOS 10 en de automatische tekstmelding lees je in onderstaande artikelen.

Let op: conform onze reactierichtlijnen zijn reacties die gezien worden als zogenaamde “statusupdates” niet toegestaan. Deze reacties worden onmiddellijk verwijderd om de discussie voor iedereen overzichtelijk te houden en kunnen mogelijk leiden tot een tijdelijke reactieban. Voor uitgebreide vragen kun je het beste terecht op het iCulture-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2016, 19:12
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, tvOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.