Apple TV 4K

Apple Shows: alles over de tv-series en programma’s van Apple

Apple werkt aan meerdere eigen producties in de vorm van tv-series en programma's. Denk aan Carpool Karaoke, maar ook series die nog niet officieel aangekondigd zijn. Welke originele Apple shows zijn gemaakt en nog in ontwikkeling? In dit artikel praten we je bij.

Update 13 februari: Swagger is de nieuwste serie in de lijst.

Sinds enige tijd is Apple bezig met het ontwikkelen van eigen televisieseries. Deze worden voorlopig uitgezonden via Apple Music, maar er gaan ook geruchten dat Apple met een eigen tv-dienst komt. Dit artikel is ingedeeld in meerdere secties. Allereerst lees je over de meest recent aangekondigde Apple tv-show, met daaronder een lijst van tv-series waar Apple momenteel aan werkt. Vervolgens vind je een overzicht welke tv-series van Apple je al kan bekijken, waaronder Carpool Karaoke. Verderop in het artikel lees je ook hoe je de tv-series kunt bekijken.

Lees hieronder over:

Meest recente tv-shows Apple

Hieronder vind je de meest recent aangekondigde tv-shows van Apple:

13 februari – Swagger
Apple ontwikkelt een dramaserie gebaseerd op de jeugd van basketballer Kevin Durant. We krijgen een kijkje in het leven van de spelers, hun families en coaches. De serie zal worden geschreven en geregisseerd door Reggie Rock Bythewood, die in 2009 ‘Notorious’ over Notorious B.I.G. maakte. Durant treedt zelf op als uitvoerend producent.

Kevin Durant via Depositphotos
© Leonard Zhukovsky voor Depositphotos

9 februari – TV-show Little America
De nieuwste toevoeging is de komische serie Little America. Dit is geen Amerikaanse versie van Little Britain, maar een serie over immigranten in Amerika. Apple heeft hiervoor de schrijvers Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon, bekend van hun Oscar-nominatie The Big Sick. Ook Lee Eisenberg en de mede-bedenker van de serie Master of None Alan Yang zijn bij de serie betrokken. De serie draait dus om kleine korte portretten van een half uur, waarmee ook meteen een beeld geschetst wordt van Amerika in zijn geheel.

Little America met Kumail Nanjia en Emily V. Gordon.

26 januari – TV-show met Damien Chazelle
Apple heeft regisseur Damien Chazelle gestrikt voor een dramaserie. Chazelle is vooral bekend van zijn laatste film La La Land, waarmee hij zes Academy Awards won. De serie heeft nog geen naam, maar Chazelle zal de afleveringen regisseren en zal ook een rol krijgen als uitvoerend producent, samen met Jordan Horowitz en Fred Berger. De productie is in handen van Media Rights Capital. Chazelle maakte ook Whiplash en schreef het script voor 10 Cloverfield Lane. Eerder regisseerde hij enkele afleveringen van The Eddy op Netflix. Bij de nieuwe Apple-serie zal Chazelle elke aflevering zowel schrijven als regisseren.

Damien Chazelle

17 januari – Tv-show met Kirsten Wiig
Volgens Hollywood Reporter heeft Apple een tv-show met Kirsten Wiig besteld. Het gaat om een 10-delige comedy-serie van steeds een halfuur, die nog geen titel heeft. Wiig zal samen met Reese Witherspoon de productie doen. De show is geïnspireerd op Curtis Sittenfeld’s verzameling korte verhalen met de titel “You Think It, I’ll Say It.” Apple zou de rechten voor meerdere kanshebbers hebben weggekaapt. Wiig is een bekende naam in Hollywood en heeft al drie Emmy- en één Oscar-nominatie op zak. Recent verscheen ze nog in de films Ghostbusters en Downsizing, terwijl ze op Netflix ook te zien was in ‘Wet Hot American Summer: Ten Years Later.’ Ondertussen biedt Apple ook nog samen met HBO op een script van J.J. Abrams.

10 januari – tv-show See
Ook nieuw is de aankondiging van de tv-show See. Volgens Deadline speelt See zich af in de toekomst. De dramaserie wordt gemaakt door Steven Knight en Francis Lawrence. Knight is verantwoordelijk voor het scenario en is bekend van de show Peaky Blinders. De regisseur van See is Francis Lawrence, die eerder al werkte aan The Hunger Games: Catching Fire en Mockingjay.

Francis Lawrence.

Toekomstige tv-shows van Apple

De afgelopen tijd zijn er meerdere aankondigingen en geruchten verschenen over shows waar Apple aan zou werken of de rechten van heeft gekocht. Hier zitten ook grote namen bij, zoals Steven Spielberg en Jennifer Aniston. Hieronder vind je een overzicht van de series waar Apple momenteel aan zou werken:

  • Amazing Stories: Remake van de jaren tachtig-klassieker Amazing Stories van Steven Spielberg. Het origineel is geïnspireerd op het gelijknamige sciencefiction-tijdschrift. De serie uit de jaren tachtig bestond uit twee seizoenen met in totaal 45 afleveringen. De serie, waarin fantasy, horror en sciencefiction een rol spelen, wist in totaal vijf Emmy’s in de wacht te slepen. Apple zou tien afleveringen van deze serie besteld hebben, waarbij het dus gaat om remakes van het origineel.
  • Are You Sleeping?: Een nieuwe originele serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijfster Kathleen Barber. Het boek is een psychologische thriller dat draait om een mysterieuze moordzaak. Actrice Octavia Spencer zou de hoofdrol spelen. Spencer is bekend van de recente bioscoophits Hidden Figures (over de NASA) en The Help. De serie zou geschreven zijn door Nichelle Tramble Spellman en geproduceerd worden door het productiebedrijf Hello Sunshine van Reese Witherspoon.
  • Battlestar Galactica: De maker van Battlestar Galactica uit 2004 is door Apple aangetrokken om een nieuwe sci-fi serie te ontwikkelen. Deze serie zou wat weg moeten hebben van de succesvolle Netflix-serie Stranger Things. De nieuwe nog naamloze serie zou gemaakt worden door Ronald D. Moore, de naam achter Battlestar Galactica. Ook werkte hij aan Star Trek-projecten, waaronder Star Trek: Voyager. Ook Matt Wolpert en Ben Nedivi zouden meewerken als mede-uitvoerend producent. Zij maakten onder andere de bekende serie Fargo. De nieuwe serie zou een familievriendelijke tv-show worden.

Battlestar Galactica

  • Home: De serie Home is volgens bronnen een documentaire over de meest vreemde woningen en hun eigenaren. De serie zou bestaan uit tien afleveringen van ongeveer een uur. Veel meer is over de serie niet bekend, behalve dat het dus om speciale huizen gaat.
  • Show van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon: Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, die al eens eerder samen in Friends speelden, gaan samen in een serie spelen over de ochtendtalkshows van Amerika. Het script zou afkomstig zijn van Jay Carson, bekend van House of Cards. De twee Hollywoodactrices zouden naast hun rol ook betrokken zijn bij de verdere productie. Apple heeft twee seizoenen bestelt met in totaal twintig afleveringen.
  • See: De regisseur van The Hunger Games Francis Lawrence gaat samen met Peaky Blinders-bedenker Steven Knight voor Apple de futuristische serie See maken. De serie speelt zich af in de toekomst en zal waarschijnlijk bestaan uit acht afleveringen. Verdere details van deze serie zijn er nog niet.
  • Vital Signs:Al in februari 2016 schreven we voor het eerst over Vital Signs, een tv-serie waarin Dr. Dre de hoofdrol zou spelen. Vital Signs is een duistere dramaserie, maar over het lot van deze serie is veel onduidelijkheid. Mogelijk is de serie geannuleerd, maar het is ook mogelijk dat de serie nog steeds in productie is of dat er het één en ander gewijzigd is.

Huidige tv-shows van Apple

De volgende shows van Apple kun je nu al bekijken:

  • Planet of the Apps: een soort The Voice voor app-ontwikkelaars. In de serie presenteren ontwikkelaars hun nieuwste app-ideeën aan mogelijke geldschieters, waaronder Will.I.Am, Jessica Alba en Gwyneth Paltrow. De serie is een combinatie van een talentenjacht en de bestaande hit Dragons’ Den. Planet of the Apps bestaat uit één seizoen van tien afleveringen.
  • Carpool Karaoke: The Series: Carpool Karaoke is een bekende en populaire YouTube-serie uit de The Late Late Show with James Corden. In het origineel stapt James Corden in elke aflevering achter het stuur om een ritje te gaan maken met allerlei internationale sterren, waaronder Adele en Justin Bieber. Voor Carpool Karaoke: The Series stappen naast James Corden ook andere sterren achter het stuur, zoals John Legend en Seth MacFarlane. De serie gaat vooral over muziek met gasten als Alicia Keys en Ariana Grande. Van Carpool Karaoke: The Series zijn in totaal negentien afleveringen gemaakt.

Carpool Karaoke met Will Smith en James Corden

Apple Shows bekijken via Apple Music

De huidige series van Apple zijn alleen te bekijken voor abonnees van Apple Music. Via het tabblad Ontdekken is een apart kopje TV en film, waar je dus naar Planet of the Apps en Carpool Karaoke kunt kijken. Je vindt daarnaast ook allerlei muzikale documentaires over verschillende artiesten.

Waar Apple alle toekomstige series gaat aanbieden, is nog onduidelijk. Volgens geruchten werkt Apple al een tijd aan een eigen dienst, als een soort concurrent van Netflix. Deze dienst zou dan bestaan naast Apple Music. Op Apple Music vind je dan allerlei muzikale documentaires, terwijl de andere shows en series te bekijken zouden zijn op de nieuwe tv-dienst. Om meer vaart te zetten achter Apple’s activiteiten op het gebied van tv-shows, zijn onder andere Jamie Erlicht en Zack Van Amburg aangetrokken. Het duo was werkten voorheen bij Sony en waren verantwoordelijk voor populaire series als Breaking Bad.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Device Apple TV