TV-kijken met Apple Shows

Apple Shows: alles over de tv-series en programma’s van Apple

Apple’s eerste film en meer nieuwe series

Sinds enige tijd is Apple bezig met het ontwikkelen van eigen televisieseries. Deze worden voorlopig uitgezonden via Apple Music, maar er gaan ook geruchten dat Apple een eigen, Netflix-achtige tv-dienst aan gaat bieden. Daarom zijn ze druk bezig met meerdere eigen producties in de vorm van tv-series en programma's. In deze round-up lees je welke Apple shows in ontwikkeling zijn.

Apple Shows: dit zijn de nieuwste aankondigingen

Dit artikel is ingedeeld in meerdere secties. Allereerst lees je over de meest recent aangekondigde Apple tv-show, met daaronder een lijst van tv-series waar Apple momenteel aan werkt. Vervolgens vind je een overzicht welke tv-series van Apple je al kan bekijken, waaronder Carpool Karaoke. Verderop in het artikel lees je ook hoe je de tv-series kunt bekijken en waar alle toekomstige shows mogelijk te zien zijn.

Meest recente tv-shows Apple

Hieronder vind je de meest recent aangekondigde tv-shows van Apple:

Film van Bill Murray en Sofia Coppola

Januari 2019 – De eerste film van Apple lijkt een feit. De film met onder andere Bill Murray gaat nu nog door het leven als On the Rocks. De film gaat over een jonge moeder met een nogal playboy-achtige vader, die het leven in New York ontdekt. De film is een samenwerking tussen Apple en A24 en wordt geregisseerd door Sofia Coppola. Coppola en Murray werkten eerder al samen aan de film Lost in Translation.

Peanuts

December 2018 – Bij Peanuts gaat misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar als je Snoopy hoort klinkt het al veel bekender. Snoopy maakt deel uit van de serie genaamd Peanuts. Het zou gaan om een korte educatieve serie met Snoopy in de hoofdrol als onder andere astronaut.

Peanuts met Snoopy.

My Glory Was I Had Such Friends

December 2018 – Jennifer Garner zou een rol spelen in deze nieuwe serie, gebaseerd op een boek van Amy Silverstein. Het verhaal gaat over een groep vrouwen die het hoofdpersonage supporter terwijl ze wacht in afwachting is van een harttransplantatie.

Nevelot

December 2018 – Apple onderhandelt over de rechten van Nevelot. Richard Gere zou de hoofdrol spelen. De serie gaat over twee militaire veteranen en schijnt nogal gewelddadig te zijn. Het zou één van de meer volwassen series worden.

Thirller van M. Night Shyamalan

December 2018 – Toby Kabell speelt een rol in een nog naamloze thrillerserie van M. Night Shyamalan. Toby Kebell ken je misschien van Kong: Skull Island en Planet of the Apes. Laren Ambrose speelt de liefdespartner Dorothy. Een ander bekend gezicht is Rupert Grint, die de broer van Dorothy speelt. Rupert werd bekend van zijn rol als Ron in de Harry Potter-reeks.

Swagger

December 2018 – De serie Swagger gaat over Kevin Durant, een bekende basketballer. Hij neemt zelf ook de rol van producer aan. De serie gaat over zijn tijd in het jonge basketbal. De serie wordt geschreven door Reggie Rock Bythewood, bekend van Shots Fired en Notorious over de rapper Notorious B.I.G.

Defending Jacob

September 2018 – Chris Evans, bekend van zijn rol als Captain America, speelt in de serie Defending Jacob de rol van een vader, waarvan zijn zoon verdacht wordt van een moord. De serie wordt geschreven door Mark Bomback, bekend van War for the Planet of the Apes.

Samenwerking met Oprah Winfrey

Juni 2018 – Apple heeft aangekondigd een samenwerking aan te gaan met Oprah Winfrey. De bekende talkshowhost gaat samen met Apple werken aan allerlei originele series en programma’s. Het gaat om een meerjarige deal, maar we weten nog niet aan welke series en programma’s er precies gewerkt wordt.

Toekomstige tv-shows van Apple

De afgelopen tijd zijn er meerdere aankondigingen en geruchten verschenen over shows waar Apple aan zou werken of de rechten van heeft gekocht. Hier zitten ook grote namen bij, zoals Steven Spielberg en Jennifer Aniston. Hieronder vind je een overzicht van de series waar Apple momenteel aan zou werken:

 • Foundation van Isaac Asimov: Apple’s plannen met een verfilming van ‘Foundation’ van Isaac Asimov gaat door. In april werd al een contract gesloten om Adimov’s populairste en bekendste science fiction-serie te verfilmen. De serie gaat over een wiskundige, Hari Seldon, die de toekomst kan voorspellen. Seldon stelt een groep samen met de naam ‘Foundation’ om de collectieve kennis van de mensheid te bewaren. De boeken beslaan meerdere jaren en bespreken de opkomst en ondergang van meerdere rijken. Het lijkt een ambitieus project te worden.
 • Losing Earth: Apple heeft de rechten gekocht voor ‘Losing Earth’ een serie op basis van een artikel uit New York Times Magazine. Het gaat over klimaatverandering en de rechthebbende is Anonymous COuntent, dat voor een deel eigendom is van Lauren Powell Jobs, weduwe van Steve Jobs.
 • Drama over Hilde Lysiak: Deze dramaserie heeft nog geen titel, maar al wel een hoofdrolspeelster: de 8-jarige Brooklynn Prince. Zij speelde won eerder al meerdere awards voor de rol van Moonee in ‘The Florida Projct’ De werkelijke Hilde Lysiak was een meisje dat in haar eigen krantje, de Orange Street News, een moord onthuld, die anderen onder het tapijt willen schuiven.
 • Sci-fi-serie met Ron Moore: Deze serie heeft nog geen titel, maar wel weten we al dat Ron Moore, Joel Kinnaman, Michael Dorman en Sarah Jones deel uitmaken van de cast. Kinnaman werkte eerder voor ‘House of Cards’ en ‘The Killing’. Ook de anderen werkten al mee aan bekende films en series.
 • Comedyserie met Charlie Day en Rob McElhenney: Het gaat hier om een comedyserie met afleveringen van een halfuur. Charlie Day werkt eraan mee, maar Rob McElhenney zou de ster van de show zijn. Ook deze show heeft nog geen titel. Wel weten we dat het zich afspeelt in een gameontwikkelstudio. Gameuitgever Ubisoft doet mee als producer.
 • Pachinko: Gebaseerd op het boek ‘Pachinko’ van Min Jin Lee. Het vertelt het verhaal van vier generaties van een Koreaanse immigrantenfamilie en speelt zich af in Korea, Japan en de VS. Soo Hugh is de hoofdpersoon, maar schrijft en produceert ook mee. Eerder werkte ze aan ‘The Killing’.
 • Time Bandits: Apple heeft een deal gesloten om Terry Gilliam’s fantasyfilm ‘Time Bandits’ uit 1980 om te vormen tot een nieuwe film. Gilliam doet zelf mee als uitvoerend producent, maar schrijft niet het script. De film gaat over een jongen die een groepje ‘time bandits’ tegenkomt, die door gaten in de ruimte-tijd reizen. Onderweg komen ze historische en mythische figuren tegen.
 • Calls: Calls was oorspronkelijk een korte serie op Canal+ in Frankrijk. Apple maakt er nu een Engelstalige productie van. In de Franse versie gaat het om een mix van korte verhalen, audiofragmenten en beelden.
 • Kinderseries van Sesamstraat-makers: Naast series en programma’s voor volwassenen, gaat Apple ook kindertelevisie maken. Samen met de makers van Sesamstraat werkt Apple aan live-action series, maar ook tekenfilms en een serie met poppen. Sesame Workshop, de makers van Sesamstraat, gaan deze series voor Apple produceren.
 • Little Voices: De grote publiekstrekker bij deze serie is J.J. Abrams. Hij was uitvoerend producent bij Star Wars: The Force Awakens en diverse andere films en series. De show wordt een liefdesverklaring aan de diversiteit van de muziekcultuur in New York. Het gaat over het vinden van je authentieke stem in je vroege twintiger jaren. Apple heeft 10 afleveringen besteld. Jessie Nelson zal de eerste aflevering schrijven, regisseren en produceren.
 • Shantaram: Deze show is gebaseerd op een boek van Gregory David Roberts. De hoofdpersoon ontsnapt uit een Australische gevangenis en komt terecht in de onderwereld van Bombay. Bekende namen die eraan meewerken zijn Eric Warren Singer en David Manson. De laatstgenoemde moet je kennen als uitvoerend producent van series als House of Cards en Big Love. Singer schreef en produceerde American Hustle.
 • Dickinson: Een 30 minuten durende comedy-serie over de wereld van de 19e eeuwse dichteres Emily Dickinson. De hoofdrol is weggelegd voor Hailee Steinfeld. Het is de eerste keer dat Steinfeld een tv-rol krijgt. Wel speelde ze eerder in films als True Grit en Pitch Perfect. Ze zingt ook niet onverdienstelijk.
 • Foundation van Isaac Asimov: Apple gaat een tv-bewerking maken van een trilogie van Isaac Asimov. Het gaat om de Foundation-serie, een van de voorlopers waarop moderne science-fiction is gebaseerd. De serie wordt gemaakt door Skydance Television en als uitvoerend producenten zijn David Goyer en Josh Friedman aangetrokken. Goyer kennen we van The Dark Knight, Ghost Rider en de Blade-films, terwijl Friedman het meest bekend is van Steven Spielberg’s War of the Worlds. Ook werkt hij aan een opvolger van James Cameron’s Avatar. De Foundation-serie gaat over een toekomstig Galactic Empire waarin de hoofdpersoon de toekomst kan voorspellen. Hij voorziet dat het Empire instort en wil voorkomen dat de menselijke kennis daarbij ook verloren gaat. Er is al meermaals geprobeerd om dit naar een tv-serie of film om te zetten, onder andere door Fox, Sony, en Warner Bros. Het grote probleem is de complexiteit van de boeken, waardoor het moeilijk is om te zetten naar een begrijpelijke film.
 • Central Park: De eerste geanimeerde tv-show van Apple lijkt een feit. Het gaat om de aankomende serie Central Park, afkomstig van de makers van Bob’s Burgers. Central Park wordt geschreven door Loren Bouchard, Josh Gad en Nora Smith. De serie gaat over een familie die in Central Park in New York City woont en er alles aan doem om het park en de wereld te redden. Apple zou 26 afleveringen besteld hebben, verdeeld over twee seizoenen. 20th Century Fox is de producer van de serie en heeft onder andere Josh Gad, Lesly Odom Jr. en Kristen Bell in de hoofdrol.
 • Psychologische thrillerserie van M. Night Shyamalan: Apple heeft een nieuwe serie gescoord, gemaakt door de bekende filmregisseur M. Night Shyamalan. Het gaat om 10 afleveringen van een psychologische thriller-serie, geschreven door Tony Basgallop en met Shyamalan als uitvoerend producent. Elke aflevering duurt 30 minuten. Het is de tweede tv-serie van Shyamalan, nadat hij eerder ‘Wayward Pines’ voor Fox maakte. De man is echter het meest bekend van topfilms zoals ‘The Sixth Sense’ en ‘Signs’. Basgallop heeft ook mooie namen op zijn cv staan, zoals ’24: Legacy’, ‘Inside Men’, ‘EastEnders’ en ‘Hotel Babylon’.
 • Swagger: Apple ontwikkelt een dramaserie gebaseerd op de jeugd van basketballer Kevin Durant. We krijgen een kijkje in het leven van de spelers, hun families en coaches. De serie zal worden geschreven en geregisseerd door Reggie Rock Bythewood, die in 2009 ‘Notorious’ over Notorious B.I.G. maakte. Durant treedt zelf op als uitvoerend producent.
 • TV-show Little America: De nieuwste toevoeging is de komische serie Little America. Dit is geen Amerikaanse versie van Little Britain, maar een serie over immigranten in Amerika. Apple heeft hiervoor de schrijvers Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon, bekend van hun Oscar-nominatie The Big Sick. Ook Lee Eisenberg en de mede-bedenker van de serie Master of None Alan Yang zijn bij de serie betrokken. De serie draait dus om kleine korte portretten van een half uur, waarmee ook meteen een beeld geschetst wordt van Amerika in zijn geheel.

Little America met Kumail Nanjia en Emily V. Gordon.

 • TV-show met Damien Chazelle: Apple heeft regisseur Damien Chazelle gestrikt voor een dramaserie. Chazelle is vooral bekend van zijn laatste film La La Land, waarmee hij zes Academy Awards won. De serie heeft nog geen naam, maar Chazelle zal de afleveringen regisseren en zal ook een rol krijgen als uitvoerend producent, samen met Jordan Horowitz en Fred Berger. De productie is in handen van Media Rights Capital. Chazelle maakte ook Whiplash en schreef het script voor 10 Cloverfield Lane. Eerder regisseerde hij enkele afleveringen van The Eddy op Netflix. Bij de nieuwe Apple-serie zal Chazelle elke aflevering zowel schrijven als regisseren.
 • Tv-show met Kirsten Wiig: Volgens Hollywood Reporter heeft Apple een tv-show met Kirsten Wiig besteld. Het gaat om een 10-delige comedy-serie van steeds een halfuur, die nog geen titel heeft. Wiig zal samen met Reese Witherspoon de productie doen. De show is geïnspireerd op Curtis Sittenfeld’s verzameling korte verhalen met de titel “You Think It, I’ll Say It.” Apple zou de rechten voor meerdere kanshebbers hebben weggekaapt. Wiig is een bekende naam in Hollywood en heeft al drie Emmy- en één Oscar-nominatie op zak. Recent verscheen ze nog in de films Ghostbusters en Downsizing, terwijl ze op Netflix ook te zien was in ‘Wet Hot American Summer: Ten Years Later.’ Ondertussen biedt Apple ook nog samen met HBO op een script van J.J. Abrams.
 • Amazing Stories: Remake van de jaren tachtig-klassieker Amazing Stories van Steven Spielberg. Het origineel is geïnspireerd op het gelijknamige sciencefiction-tijdschrift. De serie uit de jaren tachtig bestond uit twee seizoenen met in totaal 45 afleveringen. De serie, waarin fantasy, horror en sciencefiction een rol spelen, wist in totaal vijf Emmy’s in de wacht te slepen. Apple zou tien afleveringen van deze serie besteld hebben, waarbij het dus gaat om remakes van het origineel. Eén van de rollen wordt gespeeld door Edward Burns, bekend van Entourage.
 • Are You Sleeping?: Een nieuwe originele serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijfster Kathleen Barber. Het boek is een psychologische thriller dat draait om een mysterieuze moordzaak. Actrice Octavia Spencer zou de hoofdrol spelen. Spencer is bekend van de recente bioscoophits Hidden Figures (over de NASA) en The Help. De serie zou geschreven zijn door Nichelle Tramble Spellman en geproduceerd worden door het productiebedrijf Hello Sunshine van Reese Witherspoon.
 • Battlestar Galactica: De maker van Battlestar Galactica uit 2004 is door Apple aangetrokken om een nieuwe sci-fi serie te ontwikkelen. Deze serie zou wat weg moeten hebben van de succesvolle Netflix-serie Stranger Things. De nieuwe nog naamloze serie zou gemaakt worden door Ronald D. Moore, de naam achter Battlestar Galactica. Ook werkte hij aan Star Trek-projecten, waaronder Star Trek: Voyager. Ook Matt Wolpert en Ben Nedivi zouden meewerken als mede-uitvoerend producent. Zij maakten onder andere de bekende serie Fargo. De nieuwe serie zou een familievriendelijke tv-show worden.

Battlestar Galactica

 • Home: De serie Home is volgens bronnen een documentaire over de meest vreemde woningen en hun eigenaren. De serie zou bestaan uit tien afleveringen van ongeveer een uur. Veel meer is over de serie niet bekend, behalve dat het dus om speciale huizen gaat.
 • Show van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon: Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, die al eens eerder samen in Friends speelden, gaan samen in een serie spelen over de ochtendtalkshows van Amerika. Het script zou afkomstig zijn van Jay Carson, bekend van House of Cards. De twee Hollywoodactrices zouden naast hun rol ook betrokken zijn bij de verdere productie. Apple heeft twee seizoenen bestelt met in totaal twintig afleveringen. De serie is onder regie van Mimi Leder. Leder kennen we van shows als ‘Shameless’ en ‘The Leftovers’. Ook maakte ze films als ‘Deep Impact’ en ‘Pay It Forward’. Seve Carell, bekend van The Office, speelt de rol van de presentator van de ochtendshow. Het personage zou moeite hebben met de moderne media.
 • See: De regisseur van The Hunger Games Francis Lawrence gaat samen met Peaky Blinders-bedenker Steven Knight voor Apple de futuristische serie See maken. De serie speelt zich af in de toekomst en zal waarschijnlijk bestaan uit acht afleveringen. De serie heeft ook een Nederlands tintje. Sylvia Hoeks kennen we uit Blade Runner 2049. Zij zal in de serie de rol van Queen Kane spelen, een spirituele en politieke leider. Archie Madekwe speelde in 2018 in de miniserie gebaseerd op ‘Les Miserables’ en zal nu de rol van een slimme zoon op zich nemen. Alfre Woodard speelt de priesteres Paris en Game of Thrones-ster Jason Momoa gaat de rol van Baba Voss vertolken. Het wordt een ‘episch drama’, dat zich afspeelt in de toekomst. Steve Knight schreef het script.
 • Vital Signs:Al in februari 2016 schreven we voor het eerst over Vital Signs, een tv-serie waarin Dr. Dre de hoofdrol zou spelen. Vital Signs is een duistere dramaserie, maar over het lot van deze serie is veel onduidelijkheid. Mogelijk is de serie geannuleerd, maar het is ook mogelijk dat de serie nog steeds in productie is of dat er het één en ander gewijzigd is.

Huidige tv-shows van Apple

De volgende shows van Apple kun je nu al bekijken:

 • Ed Sheeran Songwriter: Op Apple Music bekijk je een docu over Ed Sheeran. De documentaire volgt singer/songwriter Ed Sheeran in 2016 tijdens optredens en laat een kijkje achter de schermen zien. Namens Apple voerde Larry Jackson de onderhandelingen. De documentaire met de naam ‘Songwriter’ is geregisseerd door Murray Cummings en is eind april te zien op het Tribeca Film Festival. In februari was de film al in Berlijn te zien. Cummings is een neef van Sheeran en werkt regelmatig met hem samen. In tegenstelling tot andere documentaires zal ‘Songwriter’ op de eigen platforms van Apple en in bioscopen te zien zijn.
 • Planet of the Apps: een soort The Voice voor app-ontwikkelaars. In de serie presenteren ontwikkelaars hun nieuwste app-ideeën aan mogelijke geldschieters, waaronder Will.I.Am, Jessica Alba en Gwyneth Paltrow. De serie is een combinatie van een talentenjacht en de bestaande hit Dragons’ Den. Planet of the Apps bestaat uit één seizoen van tien afleveringen.
 • Carpool Karaoke: The Series: Carpool Karaoke is een bekende en populaire YouTube-serie uit de The Late Late Show with James Corden. In het origineel stapt James Corden in elke aflevering achter het stuur om een ritje te gaan maken met allerlei internationale sterren, waaronder Adele en Justin Bieber. Voor Carpool Karaoke: The Series stappen naast James Corden ook andere sterren achter het stuur, zoals John Legend en Seth MacFarlane. De serie gaat vooral over muziek met gasten als Alicia Keys en Ariana Grande. Van Carpool Karaoke: The Series zijn in totaal negentien afleveringen gemaakt.

Carpool Karaoke met Will Smith en James Corden

Apple Shows bekijken via Apple Music

De huidige series van Apple zijn alleen te bekijken voor abonnees van Apple Music. Via het tabblad Ontdekken is een apart kopje TV en film, waar je dus naar Planet of the Apps en Carpool Karaoke kunt kijken. Je vindt daarnaast ook allerlei muzikale documentaires over verschillende artiesten.

Waar Apple alle toekomstige series gaat aanbieden, is nog onduidelijk. Volgens geruchten werkt Apple al een tijd aan een eigen tv-dienst, als een soort concurrent van Netflix. Deze dienst zou dan bestaan naast Apple Music en te bekijken zijn via de TV-app. Op Apple Music vind je dan allerlei muzikale documentaires, terwijl de andere shows en series te bekijken zouden zijn op de nieuwe tv-dienst. Om meer vaart te zetten achter Apple’s activiteiten op het gebied van tv-shows, zijn onder andere Jamie Erlicht en Zack Van Amburg aangetrokken. Het duo was werkten voorheen bij Sony en waren verantwoordelijk voor populaire series als Breaking Bad.

Wat de tv-dienst per maand gaat kosten, is nog onduidelijk. Apple-gebruikers kunnen mogelijk gratis kijken via de iPhone, iPad en Apple TV. De dienst zou in de eerste helft van 2019 van start gaan in in ieder geval de Verenigde Staten. Het is nog onduidelijk of Nederland daar ook meteen bij zit. Een onderdeel van de nieuwe dienst is waarschijnlijk de samenwerking met televisiefabrikanten. Er komen namelijk allerlei tv’s met AirPlay 2 aan, zodat je makkelijk content kan streamen vanaf je iPhone of iPad naar een televisie.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 16 januari: Lijst aangevuld en opgeschoond met nieuwe toevoegingen en geruchten.
 • 2018 - 23 augustus: Nieuwe series die bekend werden in de maanden juni t/m augustus 2018 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Device Apple TV