De Instellingen-app biedt een handige zoekfunctie (en zo gebruik je het)

Heb je moeite om bepaalde instellingen te vinden op de iPhone of iPad? De Instellingen-app heeft een handige zoekbalk die niet altijd zichtbaar is. Daarmee vind je razendsnel de instelling die je zoekt.

Zoeken in de instellingen van je iPhone

In de Instellingen-app van je iPhone of iPad kun je heel veel instellingen aanpassen om het gebruik van je toestel makkelijker te maken. Er zijn inmiddels zoveel opties en instellingen, dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. De zoekfunctie in de Instellingen-app helpt je daarbij.

Zoeken in de Instellingen-app

Naarmate er steeds meer instellingen bij zijn gekomen op de iPhone, werd het lastiger om de juiste optie te vinden. Daarom heeft Apple een zoekbalk toegevoegd. Je vindt deze bovenaan de beginpagina van de Instellingen-app, maar hij is niet direct zichtbaar. Zo gebruik je hem:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Sleep het gedeelte waar je naam staat naar beneden en de zoekbalk verschijnt.
  3. Tik de naam van een instelling in. Hoe meer je typt, des te specifieker de resultaten worden.
  4. Gevonden? Tik op de instelling en je wordt ernaartoe gebracht.

In onderstaand voorbeeld zoeken we bijvoorbeeld naar instellingen voor de trilfunctie en Siri. Zoals je ziet verschijnen er ook apps waarvan de naam met ’tri’ beginnen en waarvan je de instellingen kunt regelen. Een nadeel van deze functie is dat je de specifieke naam goed moet typen. Een synoniem of beschrijving zal dus niet werken.

Zoeken in de iPhone instellingen

De zoekbalk van de Instellingen-app doorzoekt alle opties. Hierdoor duiken ook instellingen op die te maken hebben met Toegankelijkheid. Deze instellingen zijn een soort oerwoud van opties als je er niet bekend mee bent, dus dan is de zoekfunctie welkom. Helaas moet je dus wel de juiste term kennen.

Meer instellingen zoeken

Veel instellingen (maar lang niet alle) kun je ook bereiken via het Bedieningspaneel. Je kunt het Bedieningspaneel aanpassen en extra knoppen toevoegen.

Bekijk ook

Zo pas je het Bedieningspaneel aan met extra knoppen

Je kunt het Bedieningspaneel aanpassen, zodat er allerlei handige knoppen bij komen op je iPhone en iPad. In deze tip lees je hoe je het Bedieningspaneel, ook wel Control Center genoemd, aanpast.

Bekijk ook eens deze tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!