Zoeken in de Instellingen-app.

Snel instellingen zoeken in iOS op iPhone en iPad

Snel de juiste instellingen zoeken op de iPhone of iPad? De Instellingen-app heeft een handige zoekbalk. Daarmee vind je razendsnel de instelling die je zoekt.

Zoeken in de Instellingen-app.
In de Instellingen-app van je iPhone of iPad kun je heel veel instellingen aanpassen om het gebruik van je toestel makkelijker te maken. Er zijn inmiddels zoveel opties en instellingen, dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. De zoekfunctie in de Instellingen-app helpt je daarbij.

Zoeken in de Instellingen-app

De zoekbalk in de Instellingen-app is beschikbaar sinds iOS 9. Je vindt deze bovenaan de beginpagina van de Instellingen-app. Na het openen van de Instellingen-app is de zoekbalk niet meteen zichtbaar: scroll de pagina een stukje naar beneden om de zoekbalk tevoorschijn te laten komen. Vervolgens kun je daar je zoekterm invoeren. In onderstaand voorbeeld zoeken we bijvoorbeeld naar instellingen voor de trilfunctie en de thuisknop.

Zoeken in Instellingen op iOS.

De zoekbalk van de Instellingen-app doorzoekt alle opties. Hierdoor duiken ook instellingen op die te vinden zijn in: Algemeen > Toegankelijkheid. Door te tikken op een getoonde instelling, word je meteen naar de juiste pagina gebracht om deze aan te passen. Het is alleen mogelijk vanaf de startpagina om te zoeken naar instellingen. Zit je in de opties voor ringtones en wil je naar iets anders zoeken? Dan moet je met de terugknop linksboven eerst helemaal naar de startpagina gaan.

Veel instellingen (maar lang niet alle) kun je ook bereiken via het Bedieningspaneel. Je kunt het Bedieningspaneel ook aanpassen en extra knoppen toevoegen, bijvoorbeeld naar enkele instellingen voor Toegankelijkheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerp instellingen
Software iOS