Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
iMessage bericht als ongelezen markeren.

iMessage-berichten als ongelezen markeren: zo doe je dat in iOS 16

Krijg je een nieuw iMessage-bericht en heb je deze geopend, maar heb je niet meteen tijd om te antwoorden? Dan kun je een iMessage-bericht ongelezen maken. Je helpt jezelf op deze manier herinneren om het bericht later nog eens te antwoorden. En het werkt ook voor sms'jes!

Voor e-mails kennen we dit al jaren: het ongelezen markeren van een reeds geopende mail. Het is een handig trucje dat je kunt gebruiken als geheugensteuntje, bijvoorbeeld als je een nieuw bericht per ongeluk al geopend hebt terwijl je het later pas wilde lezen. Met deze functie heb je meer controle over welke berichten je daadwerkelijk gelezen en misschien al geantwoord hebt en welke niet. Ook in WhatsApp kun je gesprekken ongelezen maken, maar in Apple’s eigen Berichten-app kan dat pas sinds iOS 16. Je kunt met deze tip ook een sms ongelezen maken.

iMessage-bericht ongelezen maken doe je zo

Het ongelezen markeren van berichtjes in de Berichten-app vereist minimaal iOS 16. Op andere apparaten is iPadOS 16, watchOS 9 of macOS Ventura vereist. Wat goed is om te weten is dat dit zowel werkt voor iMessage-berichten (de blauwe praatballonnen) als gewone sms’jes (de groene berichten). Als je dus nooit iMessage gebruikt, maar af en toe wel een sms’je krijgt, komt dit dus ook bij jou goed van pas. Een iMessage-bericht ongelezen maken doe je zo:

  1. Open de Berichten-app op je toestel.
  2. Ga naar het gesprekkenoverzicht.
  3. Veeg het gesprek dat je als ongelezen wil markeren naar rechts. Op de Mac kun je ook met je rechter muisknop op een gesprek klikken.
  4. Tik op de blauwe knop met het praatballonnetje of kies de optie Markeer als ongelezen op de Mac.

iMessage ongelezen maken.

Een alternatieve manier is om een gesprek in de lijst ingedrukt te houden en te kiezen voor de optie Markeer als ongelezen. Dit werkt ook als je een iMessage gesprek hebt vastgezet.

Je kunt alleen een heel gesprek als ongelezen markeren. Het werkt dus niet voor een individueel berichtje. Na het ongelezen maken van een sms of iMessage-bericht, verschijnt de blauwe stip naast het gesprek en wordt er weer een badge bij het app-icoon gezet. De ongelezen status wordt ook tussen al je apparaten gesynchroniseerd. Via de filteroptie linksboven kun je ook naar de map Ongelezen berichten gaan om alleen de ongelezen berichten te zien.

De functie werkt bijna hetzelfde als in WhatsApp. Het verschil bij WhatsApp is dat de badge bij het app-icoon niet terugkeert, omdat deze meteen verdwijnt zodra je WhatsApp opent. Bij iMessage verdwijnt de app-badge pas als je het specifieke gesprek met het nieuwe bericht opent en niet bij het openen van de app zelf. Je leest er meer over in onze tip over WhatsApp-berichten op ongelezen zetten.

Bekijk ook

WhatsApp-gesprekken vastzetten en als ongelezen markeren

Blijf overzicht houden in WhatsApp met gesprekken vastzetten en als ongelezen markeren. Hiermee houd je zicht op je belangrijkste gesprekken en vergeet je niet te antwoorden.
Meer over iOS 16
iOS 16 is de grote update voor de iPhone in 2022. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 16, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ook onze overzichten met de beste iOS 16 functies én de beste iOS 16 details en ontdekkingen. De officiële releasedatum van iOS 16 was 12 september 2022. Lees ook onze review van iOS 16 met ervaringen en check hoe je iOS 16 kunt installeren. De meest recente stabiele iOS-versie is iOS 16.5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 9

watchOS 9 is de grote update voor je Apple Watch in 2022. Er zitten heel wat nieuwe watchOS 9 functies in deze update, vooral op het gebied van sport en gezondheid. Check snel of jouw Apple Watch voor watchOS 9 geschikt is, zodat je weet of je kunt updaten. De officiële release van watchOS 9 is 12 september 2022, tegelijk met iOS 16 en tvOS 16. Lees ook onze watchOS 9 review en onze watchOS 9 FAQ met vragen en antwoorden.

watchOS 9