Ov in Apple Maps.

Zo kun je de navigatiestem in Apple Kaarten aanpassen

Gebruik je Apple Kaarten voor navigatie, dan is het goed om te weten dat je de navigatiestem kunt aanpassen. Zowel de stem zelf als het geluidsvolume tijdens navigeren en muziek luisteren kun je wijzigen. Deze tip legt uit hoe dat werkt.

Apple Kaarten navigatiestem wijzigen

Als je Apple Kaarten voor navigatie gebruikt tijdens het autorijden is het heel vervelend als de app elke vijftig meter vertelt dat je bijna rechtsaf moet slaan, terwijl je ook naar muziek aan het luisteren bent. Dit kun je eenvoudig oplossen door de navigatiestem aan te passen. Je kunt daarbij de stem zelf aanpassen (man of vrouw), maar je kunt ook het volume wijzigen, zodat je gewoon van je muziek kunt genieten.

Je kunt in Apple Kaarten de navigatiestem dus op twee manieren aanpassen:

Andere navigatiestem in Apple Kaarten

Wil je liever een andere stem voor de gesproken aanwijzingen? Dat kan: de stem is afhankelijk van je Siri-instellingen. Ga naar Instellingen > Siri en zoeken > Siri-stem en kies een andere stem. Afhankelijk van de gekozen taal kun je kiezen uit een mannen- of vrouwenstem. Gebruik je de vrouwelijke Siri-stem, dan is de navigatiestem dus ook de vrouwelijke versie.

Let wel op dat het niet mogelijk is om je iPhone in het Engels in te stellen met een Nederlandse navigatiestem. De navigatie kijkt eerst altijd naar de taal van je iPhone. Aan de hand daarvan kijkt hij naar de ingestelde Siri-stem.

Apple Kaarten navigatiestem minder luid

Het aanpassen van het volume zorgt ervoor dat je nog rustig naar je muziek kunt luisteren terwijl je de Apple Kaarten gebruikt om op je bestemming te komen. Om dit voor elkaar te krijgen neem je de volgende stappen:

  1. Open de Instellingen-app en tik op Kaarten.
  2. Tik vervolgens op Rijden en navigatie.
  3. Je kunt nu kiezen hoe hard je het volume wil hebben. De keuze bestaat uit: geen stem, laag volume, normaal volume en hoog volume.

Het volume van de Apple Kaarten aanpassen

Als je het volume van jouw keuze aangevinkt hebt, zal de iPhone of iPad voortaan het geluid van je media en navigatie op elkaar af stemmen. Wanneer je voor laag volume kiest, zal de stem van de navigatie minder hard klinken dan voorheen, maar het volume van de muziek zal wel op hetzelfde volume blijven spelen. Je moet vanaf dat moment dus wel wat beter opletten, want de aanwijzingen om af te slaan klinken minder luid waardoor je makkelijk een afslag mist.

Wil je meer weten over Apple Kaarten? Neem dan eens een kijkje in onze uitleg over de kaartendienst van Apple. Of kijk naar onze andere tips over Apple Kaarten:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2020
Categorie Apps
Onderwerpen apple kaarten, auto, Navigatie