Vrouw met AirPods

Vraag Siri naar de batterijstatus van je Bluetooth-apparaten

Siri kan je de batterijstatus van sommige aangesloten Bluetooth-apparaten zoals oordopjes vertellen. Dit artikel legt uit hoe je de batterijstatus opvraagt met Siri.

Siri is niet alleen handig als persoonlijke assistent voor het uitvoeren van allerlei taken, maar ook om bijvoorbeeld de batterijstatus van aangesloten apparaten op te vragen. Zo kun je Siri vragen naar de batterijstatus van je iPhone, maar ook van aangesloten Bluetooth-apparaten.

Siri vertelt de batterijstatus

Het is heel eenvoudig om de batterijstatus van je Bluetooth-apparaten te achterhalen. Zo kan Siri je vertellen of je je Bluetooth-oordopjes of -koptelefoon al moet opladen of dat je nog even van je muziek kunt blijven genieten. Helaas werkt het niet voor alle Apple-producten die je in bezit hebt. Je kunt vanaf de iPhone bijvoorbeeld niet vragen naar de batterijstatus van je iPad of MacBook. Ook kun je vanaf je iPhone niet de accustatus van de Apple Pencil opvragen, zelfs niet als de eerste generatie in de Lightning-poort is gestoken om op te laden. Vanaf de iPad werkt het wel.

Siri batterijstatus van Bluetooth accessoires opvragen.

Bovendien werkt het opvragen van de batterijstatus niet met alle aangesloten Bluetooth-accessoires. Deze accessoires werken in ieder geval:

  • AirPods (AirPods, AirPods Pro, AirPods Max)
  • Beats-oordopjes
  • Apple Watch (op iPhone)
  • Apple Pencil (op iPad)
  • Magic-accessoires (op de Mac)
  • Sommige ondersteunende oordopjes en hoofdtelefoons

Je vraagt Siri als volgt naar de batterijstatus van je Bluetooth-apparaten:

  1. Activeer Siri door de homeknop of de zijknop op toestellen zonder thuisknop ingedrukt te houden. Je kan het Hé Siri-commando gebruiken.
  2. Stel Siri de vraag “Hoe vol is de batterij?”, “Hoe vol is de accu?” of “Hoe vol is de batterij van mijn AirPods?”
  3. Siri vertelt je het batterijniveau.

Op dezelfde manier kun je ook vragen naar de batterijstatus van je Apple Watch: “Hoe vol is de batterij van mijn Apple Watch?” Het werkt voor alle aangesloten Bluetooth-apparaten, waarvan je de batterijstatus ook kan bekijken via de Batterijen-widget. Daarnaast geldt het ook voor de Smart Battery Case. Je kan ook in één keer de batterijstatus van alle aangesloten apparaten opvragen. Vraag aan Siri bijvoorbeeld “Wat is de batterij van alle apparaten?”. In een opsomming worden de percentages van de apparaten voorgelezen.

Bekijk ook

Zo werkt de Batterijen-widget op de iPhone en iPad

iOS heeft een handige Batterijen-widget. Deze widget werkt alleen met gekoppelde Bluetooth-apparaten en sommige powerbanks en geeft inzicht in de batterijstatus van accessoires en je iPhone en iPad. Lees hier hoe deze Batterijen-widget werkt.

We hebben nog veel meer tips over het gebruik van Siri, bijvoorbeeld deze:

Siri

Lees alles over de spraakassistent van Apple. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen.

Siri