Shazam Apple Music afspeellijst.

Met de nieuwe Shazam afspeellijst in Apple Music ben je de hitlijsten voor

Trending opkomende artiesten bij elkaar
Apple Music heeft een nieuwe afspeellijst van nummers van opkomende artiesten die in Shazam het vaakst opgezocht worden. De lijst bestaat uit de vijftig meest gescande nummers van onbekende namen.

Sinds de overname van Shazam door Apple is er eigenlijk nog maar weinig verandert bij de muziekherkenningsdienst. In de afgelopen jaren is Shazam reclamevrij en gratis voor iedereen geworden, maar de losse app bestaat nog steeds om muziek te herkennen. Apple doet nu wel meer met de grote hoeveelheid data die Shazam oplevert. Er is namelijk een nieuwe exclusieve Apple Music-afspeellijst, samengesteld door Shazams van over de hele wereld.

Shazam-afspeellijst op Apple Music

De nieuwe afspeellijst heeft de naam Ontdekt op Shazam: Top 50. Je vindt de afspeellijst momenteel alleen nog via deze link. In de omschrijving van de afspeellijst is te lezen dat hier louter ‘veelbelovende tracks van aanstormende artiesten’ in staan. Je vindt hier dus geen Justin Bieber of Ed Sheeran, maar platen die je misschien nog nooit gehoord hebt. Gezien de grote hoeveelheid Shazams van deze nummers, is de kans groot dat ze binnenkort de algemene hitlijsten bestormen. Met deze afspeellijst ben je de hitlijsten dus voor.

Ontdekt op Shazam Top 50 afspeellijst op Apple Music.

Apple belooft dat de afspeellijst wekelijks op dinsdag wordt bijgewerkt. Door hem aan je bibliotheek toe te voegen, heb je de afspeellijst altijd binnen handbereik. De lijst is een afspiegeling van het aantal Shazams in de VS en ‘meer dan tien andere landen’. Of Nederland hierbij zit, is niet helemaal duidelijk. Op dit moment vind je de lijst in Nederland ook nog niet via de zoekfunctie of in het Ontdekken-tabblad. Open daarom deze link op je iPhone, iPad of Mac om de afspeellijst te openen.

Om nummers snel op te zoeken, kun je natuurlijk de Shazam-app gebruiken. Maar wist je dat je ook met Siri Shazam kan gebruiken? Dat kan nu al op je iPhone, iPad en Mac en vanaf watchOS 6 ook op de Apple Watch. Hoe dat werkt lees je in onze tip.

Bekijk ook

Siri en Shazam: muzieknummers herkennen en terugzoeken

Dankzij Siri kun je snel muzieknummers herkennen. Siri werkt hiervoor samen met Shazam, maar het is niet nodig om de Shazam-app op je toestel te hebben staan. Hoe werkt dit en waar vind je de herkende muziek terug?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.