Niet Storen op de Mac

Niet Storen op de Mac gebruiken (ook supersnel)

Met de functie 'Niet storen' in macOS voorkom je (tijdelijk) dat je meldingen ontvangt. Je activeert de functie op de gebruikelijke manier of supersnel met één muisklik. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

De functie ‘Niet storen’ van macOS is handig als je even niet gestoord wilt worden door allerlei meldingen die op je scherm verschijnen. Bij het aansluiten van een beamer bijvoorbeeld wordt de functie automatisch ingeschakeld, maar het kan ook handmatig of op basis van tijd. Er is zelfs een manier om Niet storen in macOS met slechts één klik te activeren. We leggen uit hoe het werkt.

Niet Storen op de Mac

Niet Storen in macOS inschakelen

Wil je Niet Storen inschakelen op de Mac, dan moet je daarvoor rechtsboven in het Berichtencentrum zijn. Klik op de drie liggende streepjes, blader omhoog en je ziet de schakelaar voor Niet Storen.

Niet Storen in macOS snel inschakelen met één muisklik

Er is een veel snellere manier. Die maakt het mogelijk om ‘Niet storen’ met slechts één muisklik te activeren. Handig als bijvoorbeeld iemand met je meekijkt op je scherm. Je voorkomt dan dat hij of zij eventuele persoonlijke meldingen te zien krijgt.

Dit werkt als volgt:

  1. Ga met je muisaanwijzer naar het Berichtencentrum (rechtsboven; zie pijl)

Open het Berichtencentrum vanuit je menubalk

  1. Houd nu de Alt/Option-toets van je toetsenbord ingedrukt.
  2. Klik vervolgens op het Berichtencentrum-icoon om Niet storen te activeren.

Niet storen in macOS ingeschakeld

Niet storen is nu met slechts één muisklik ingeschakeld. Dit wordt zichtbaar doordat het Berichtencentrum-icoon grijs in plaats van zwart kleurt. Als je er vervolgens op klikt, zie je dat in het Berichtencentrum zelf ook de schakelaar voor Niet storen is geactiveerd. Om de functie weer uit te schakelen klik je nogmaals op het icoon terwijl je de Alt/Option-toets ingedrukt houdt.

Wil je Niet Storen permanent stilhouden of voor langere tijd inschakelen, dan hebben we hiervoor een aparte tip.

Ook op de iPhone is Niet Storen aanwezig, om te voorkomen dat je allerlei notificaties binnenkrijgt op momenten dat het niet uitkomt. Het in- en uitschakelen werkt daar op een iets andere manier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Mac
Onderwerpen mac, macos, niet storen
Devices Mac, MacBook
Software macOS