Herinneringen maken op basis van locatie

Herinneringen op datum of locatie tonen op iPhone en iPad

De Herinneringen-app voor iPhone en iPad kan je waarschuwen op een bepaald moment of een locatie, bijvoorbeeld thuis of op je werk. Hoe je dit doet leggen we uit in deze tip.

Herinneringen op tijd of plaats

Met de Herinneringen-app voor iOS kun je je iPhone en iPad gebruiken als takenlijst. Daarbij kun je je beperken tot een standaard takenlijstje voor bijvoorbeeld boodschappen en simpele taken. Maar het is ook mogelijk om een datum of locatie aan je herinnering te koppelen, zodat je op een bepaald moment of op een bepaalde plek een melding krijgt.

Herinneringen op een bepaalde dag tonen

Voor elke taak die je toevoegt is het mogelijk om een herinnering toe te voegen. Je kunt kiezen uit twee soorten herinneringen met een datum: eenmalig of herhalend. Hieronder leggen we uit hoe je een herinnering voor een bepaalde datum aan je herinneringen toevoegt:

 1. Open de Herinneringen-app.
 2. Maak een nieuwe herinnering aan met het plus-symbool links onderin.
 3. Vul in waaraan je herinnerd wil worden en tik daarna op het agenda-symbool met het klokje. Dit staat boven je toetsenbord.
 4. Kies een voorgestelde datum. Wil je ook een tijd of een andere datum? Kies dan Datum en tijd.
 5. Tik op Herhaal als je deze herinnering automatisch wil laten herhalen op bepaalde momenten.
 6. Kies Pas toe om de instellingen op te slaan.
 7. Alles klaar? Tik dan rechtsboven op Voeg toe.

Herinneringen maken op datum en tijd

Je ontvangt op je iPhone of iPad een melding op het ingestelde moment. Meer over pushmeldingen lees je in onze aparte tip: Berichtencentrum en push notificaties op iPhone en iPad.

https://www.iculture.nl/tips/tips-voor-push-notificaties/

Herinneringen op een bepaalde locatie tonen

Verder is het mogelijk om een melding te krijgen als je een bepaalde locatie betreedt of verlaat. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je een melding wilt ontvangen als je je huis verlaat of dichtbij de supermarkt bent. Het instellen van een locatiegebaseerde melding doe je als volgt:

 1. Tik op een herinnering of maak een nieuwe aan.
 2. Selecteer het locatie-symbool rechts van het klokje.
 3. Kies een voorgestelde locatie of tik op Aangepast.
 4. Kies je voor Aangepast, voer dan bovenin een naam of adres in.
 5. Gebruik het blauwe bolletje op de kaart om in te stellen waar de grens ligt voor de GPS.
 6. Kies Gereed om de instellingen op te slaan.
 7. Alles klaar? Tik dan rechtsboven op Voeg toe.

Herinneringen op basis van locatie maken

Je ontvangt op je iPhone of iPad een melding als je in de buurt van de gekozen locatie komt, bijvoorbeeld een supermarkt of je werk. Het maken van een herinnering op locatie is alleen mogelijk op een iPhone of iPad met een werkende simkaart.

Herinnering als je in de auto stapt
Een bijzondere toepassing van de Herinneringen-app is het ontvangen van een melding als je in de auto stapt. Hiervoor moet je wel beschikken over een Bluetooth-autoradio, maar ondersteuning voor CarPlay is niet nodig.

Bekijk ook

Zo kun je een herinnering krijgen als je de auto instapt (of uitstapt)

De Herinneringen-app kan je waarschuwen als je in de auto stapt, zodat je niet vergeet een bepaalde taak uit te voeren. Dit werkt als je over een autoradio met Bluetooth beschikt. Ook bij het uit de auto stappen kun je een herinnering ontvangen.

Herinnering ontvangen tijdens chatten via iMessage

Moet je iets vragen aan iemand, maar is nu niet het juiste moment? Dan kun je bij het maken van een herinnering aangeven dat je ‘m wil ontvangen zodra je met die persoon chat. Dit werkt alleen met iMessage, dus als je via WhatsApp of een andere dergelijke dienst chat kun je dit niet gebruiken. Ook kun je maar één persoon instellen per herinnering. Zo doe je het:

 1. Maak een herinnering aan en tik op Details.
 2. Alternatief: Tik op het i-symbool bij een bestaande herinnering (verschijnt na het tikken).
 3. Zet de schakelaar van Bij het chatten aan, tik op Kies persoon en selecteer de contactpersoon.
 4. Geselecteerd? Druk op Voeg toe of Gereed. Kun je een contact niet selecteren? Lees hieronder wat je moet doen.

Herinneringen bij chatten met contact

Als je een contact niet kunt selecteren, heeft dat een reden. Je moet namelijk het Apple ID van de contactpersoon hebben opgeslagen. Heb je alleen een 06-nummer, dan werkt het niet. Er is helaas geen andere manier dan het Apple ID op te slaan in de contactkaart. Je kunt de contactpersoon om dit e-mailadres vragen.

Locatie-gebaseerde herinneringen met Siri

Met Siri is het ook mogelijk dat je op basis van wat je aan het doen bent met je iPhone een geheugensteuntje krijgt. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een website in Safari bekijkt en dit op je gemak wilt nalezen als je thuiskomt. Door “Onthoud dit voor als ik thuiskom” tegen Siri te zeggen terwijl je Safari geopend hebt, krijg je een melding zodra je je huis binnenstapt. Dit soort op locatie gebaseerde herinneringen kun je in veel meer apps gebruiken.

Voordat je dit kunt doen, zijn er wel een paar instellingen waar je even op moet letten. Zo moet je in de Privacy-instellingen nagaan of Siri toegang heeft tot je locatie. Dit doe je door naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Siri en Dicteren te gaan.

Door Bij gebruik van app aan te zetten kan Siri op basis van je locatie antwoorden geven. Ga ook in de Contacten-app na of jouw huis- en werk-instellingen goed ingesteld staan. Siri moet immers wel weten waar je woont voordat er een herinnering getoond kan worden als je over de drempel stapt.

Lees meer hierover in onze tip over Siri en Herinneringen in onderstaande tip.

Bekijk ook

Met Siri een herinnering, timer en wekker instellen

Siri kan razendsnel herinneringen, timers en wekkers instellen. In dit artikel laten we zien hoe je met Siri snel herinneringen en timers instelt, zowel op je iPhone als op de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!