Herinnering op locatie

Herinneringen op datum of locatie tonen op iPhone en iPad

De Herinneringen-app voor iPhone en iPad kan je waarschuwen op een bepaald moment of een locatie, bijvoorbeeld thuis of op je werk. Hoe je dit doet leggen we uit in deze tip.

Herinneringen op tijd of plaats

Met de Herinneringen-app voor iOS kun je je iPhone en iPad gebruiken als takenlijst. Daarbij kun je je beperken tot een standaard takenlijstje voor bijvoorbeeld boodschappen en simpele taken. Maar het is ook mogelijk om een datum of locatie aan je herinnering te koppelen, zodat je op een bepaald moment of op een bepaalde plek een melding krijgt.


In onze tip over het gebruik van de Herinneringen-app als takenlijst op iPhone en iPad lees je hoe het toevoegen en beheren van taken en lijsten werkt. Maar er is nog veel meer mogelijk.

Herinneringen op een bepaalde dag tonen

Voor elke taak die je toevoegt is het mogelijk om een herinnering toe te voegen. Je hebt de keuze uit twee soorten herinneringen met een datum: eenmalig of herhalend.

Hieronder leggen we uit hoe je een herinnering voor een bepaalde datum toevoegt.

 1. Open de Herinneringen-app op je iDevice.
 2. Tik op een lege regel en voer je taak in, bijvoorbeeld ‘Melk kopen’.
 3. Tik op de blauwe ‘i’ op dezelfde regel voor extra instellingen.
 4. Tik op de schakelaar achter Toon op een dag om deze te activeren.
 5. Kies een datum en tijd, bijvoorbeeld Vandaag om 12:00 uur.
 6. Eventueel kun je nog aangeven of de melding herhaald moet worden.
 7. Tap op Gereed om de instellingen op te slaan.

Herinneringen datum instellen

Je ontvangt op je iPhone of iPad een melding op het ingestelde moment. Meer over pushmeldingen lees je in onze aparte tip: Berichtencentrum en push notificaties op iPhone en iPad.

Herinneringen op een bepaalde locatie tonen

Ook is het mogelijk om een melding te krijgen als je een bepaalde locatie betreedt of verlaat. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je een melding wilt ontvangen als je je huis verlaat of dichtbij de supermarkt bent. Het instellen van een locatiegebaseerde melding doe je als volgt:

 1. Open de Herinneringen-app op je iDevice.
 2. Tik op een lege regel en voer je taak in, bijvoorbeeld ‘Melk kopen’.
 3. Tik op de blauwe ‘i’ op dezelfde regel voor extra instellingen.
 4. Tik op de schakelaar achter Toon op een locatie om deze te activeren.
 5. Tik vervolgens op Locatie om een locatie in te stellen.
 6. Zoek of voer een adres in of kies bijvoorbeeld voor je Huidige locatie.
 7. Kies vervolgens wanneer de melding getoond moet worden:
  • Als ik aankom… om de melding te tonen als je deze locatie betreedt.
  • Als ik vertrek… om de melding te tonen als je deze locatie verlaat.
  • Op het kaartje zie je het gebied rondom de aangegeven locatie. J ekunt dit eventueel vergroten of verkleinen door aan de zwarte stip te trekken.

Herinnering op locatie

Je ontvangt op je iPhone of iPad een melding als je in de buurt van de gekozen locatie komt, bijvoorbeeld een supermarkt of het postkantoor. Het maken van een herinnering op locatie is alleen mogelijk op een iPhone of iPad met simkaart en niet op een Wi-Fi-model.

Herinnering als je in de auto stapt
Een bijzondere toepassing hiervan is het ontvangen van een melding als je in de auto stapt. Hiervoor moet je wel beschikken over een Bluetooth-autoradio, maar ondersteuning voor CarPlay is niet nodig.

Locatie-gebaseerde herinneringen met Siri

Met de komst van proactieve Siri is het ook mogelijk dat Siri je op basis van jouw locatie een geheugensteuntje geeft.

Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een website in Safari bekijkt en dit op je gemak wilt nalezen als je thuiskomt. Door ‘Onthou dit voor als ik thuiskom’ aan Siri te vragen terwijl je Safari geopend hebt, krijg je een melding zodra je de huisdeur binnenstapt. Dit soort op locatie gebaseerde herinneringen kun je in veel meer apps gebruiken.

Voordat je dit kunt doen, zijn er wel een paar instellingen waar je even op moet letten. Zo moet je in de Privacy-instellingen nagaan of Siri toegang heeft tot je locatie. Dit doe je door naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Siri en Dicteren te gaan.

Door ‘Bij Gebruik’ aan te zetten kan Siri op basis van je locatie antwoorden geven. Ga ook in de Contacten-app na of jouw huis- en werk-instellingen goed ingesteld staan. Siri moet immers wel weten waar je woont voordat er een herinnering getoond kan worden als je de drempel overstapt.

Lees meer hierover in onze tip over Siri en Herinneringen in onderstaande tip.

Wil je meer weten over de Herinneringen-app, kijk dan eens naar onze tip over Herinneringen gebruiken op iPhone en iPad. Of check de lijst met alternatieve takenlijst-apps voor iOS.

Meer Herinneringen-tips
We hebben nog veel meer tips over het gebruik van de Herinneringen-app:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid! Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Apps
Onderwerp herinneringen
Devices iPad, iPhone
Software iOS