taptic-engine

Zo laat je de Apple Watch harder op je pols tikken

De Apple Watch harder op je pols laten tikken? In deze tip leggen we in detail uit hoe je dat precies voor elkaar krijgt.

taptic-engineDe Apple Watch tikt je bij ieder binnenkomend bericht op je pols. Zo weet je dat er een bericht binnenkomt, zonder dat er een geluid wordt afgespeeld en anderen een notificatie horen binnenkomen. Handig, maar soms tikt de Apple Watch net niet hard genoeg op je arm en mis je alsnog een bericht. Gelukkig kun je de ‘tikkracht’ van een Apple Watch naar eigen smaak aanpassen. In deze tip lees je hoe.

Apple Watch harder op pols laten tikken

De Apple Watch maakt gebruik van de Taptic Engine om op je pols te tikken. Dit is in feite een trilmotor, die een zeer korte trilling afgeeft. Het voelt hierdoor alsof je kort wordt aangeraakt. Een tik van de Taptic Engine voelt hierdoor anders dan bijvoorbeeld een trilling van je iPhone.

Lees ook: Taptic Engine: zo tikt de Apple Watch op je pols

Je kunt de trilkracht van de Taptic Engine op de Apple Watch als volgt aanpassen:

  1. Druk op de digitale kroon om naar het app-scherm te gaan.
  2. Druk op het tandwiel-icoon om de instellingen te openen.
  3. Druk op Horen en voelen.
  4. Scroll naar Voelbaar signaal.
  5. Tap aan de rechterzijde van de balk om de aanraking krachtiger te maken. Druk op de linkerzijde om hem zachter te maken.

Apple Watch horen en voelen

Nog niet hard genoeg? Met de schakelaar Prominent voelbaar signaal wordt iedere trilling voorgegaan door nog meer tikjes, zodat je zeker weet dat je een bericht niet mist.

Let wel goed op of je Apple Watch is ingesteld om tikjes van de Taptic Engine te ontvangen. Staat je Apple Watch of iPhone op Niet Storen? Dan zal je het horloge niet voelen als er een bericht wordt ontvangen. Je kunt Niet Storen uitschakelen in het Bedieningspaneel op je Apple Watch of je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, taptic engine, watchos

watchOS

watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple Watch haalt!

watchOS