Apple TV 2

Appiconen van kanalen verplaatsen en verbergen op oudere Apple TV

Op de tweede en derde generatie Apple TV kun je appiconen van kanalen verbergen en sorteren, zodat je alleen de Apple TV-apps ziet die je nodig hebt.

Apps verplaatsen op oudere Apple TV

De tweede en derde generatie Apple TV telt allerlei videodiensten waarmee je naar films, series, sportevenementen en andere content kunt kijken. De kans bestaat alleen dat je het merendeel van deze kanalen helemaal niet gebruikt. Gelukkig is het mogelijk om iconen op het beginscherm van je Apple TV te verbergen, zodat alleen de door jou gewenste functies in beeld staan. In deze tip leggen we je uit hoe dat doet. Ook kijken we hoe je een Apple TV-applicatie naar een andere locatie op het beginscherm verplaatst, zodat de door jou meest gebruikte diensten makkelijk te bereiken zijn.


Heb je een recente Apple TV (4/HD/4K) of nieuwer? Dan werkt het verwijderen van apps iets anders. Je leest hier alles over in onderstaande tip.

Bekijk ook

Apps verwijderen van de Apple TV doe je zo: handmatig of automatisch

Wil je apps verwijderen van de Apple TV, dan kan dat op drie manieren: via het homescreen, via de instellingen en met de automatische opruimfunctie. In deze tip ontdek je alle manieren om apps van de Apple TV te wissen.

Apps verbergen op Apple TV 2 en 3

Je kunt een Apple TV-icoon verbergen met behulp van de Apple TV-afstandsbediening. Dit doe je als volgt:

  1. Selecteer het betreffende icoon
  2. Houd de ronde knop in het midden van de Apple TV-afstandsbediening ingedrukt tot de iconen beginnen met trillen.
  3. Druk op de play-/pauzeknop
  4. Kies in het verschenen menu voor Verberg dit onderdeel.
  5. Je kunt ook naar Instellingen > Hoofdmenu gaan. Hier zie je een lijst van apps die aanwezig zijn op de Apple TV. Zet de knop bij de desbetreffende app van Toon naar Verberg. Op deze manier kun je ook een verborgen app weer terughalen.

Apple TV 6.1 iconen verbergen

Bovenstaande methode werkt onder versie 6.1 en nieuwer van de Apple TV-software. Onder eerdere softwareversies kun je ook iconen verbergen. Dit doe je door vanuit het instellingenmenu te navigeren naar Algemeen > Ouderlijk toezicht. Daar vind je een overzicht van alle diensten die je op je Apple TV kunt gebruiken. Navigeer met je afstandsbediening naar de dienst waarvan je het icoon wil verbergen en druk op de bevestigingsknop. Hij staat nu gemarkeerd als ‘Verborgen’, waardoor hij niet langer op het beginscherm staat.

Apple TV iconen verbergen

Hoewel de verbergopties onder Ouderlijk toezicht staan, hoef je de beperkende functies voor kinderen niet in te schakelen om een icoon te verbergen.

Apple TV-app verplaatsen op het scherm

Een app-icoon verplaats je op de Apple TV door hem met je afstandsbediening te selecteren en de bevestigingsknop ingedrukt te houden. Het icoon begint dan met trillen, waarna je hem heen en weer kunt bewegen met de pijltjesknoppen. Druk nogmaals op de knop om de app op de nieuwe plek te zetten. Je kunt het icoon naar nagenoeg iedere plek in het overzicht verplaatsen, behalve naar de bovenste balk. Deze bovenste iconenrij bevat altijd de door Apple gekozen applicatie-iconen.

Meer tips

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV