Foto's AirDrop Mac

AirDrop gebruiken met oudere Macs doe je zo

Wil je met een Mac op de nieuwste versie van OS X een bestand delen via AirDrop, maar heeft de ander een oudere versie van het besturingssysteem? Geen probleem. Met deze instelling kun je alsnog bestanden delen.

Foto's AirDrop Mac

Met AirDrop kun je gemakkelijk bestanden delen met andere Mac-eigenaren die zich in je directe omgeving bevinden. Stuur even snel een foto door, of verstuur op je werk aan al je collega’s een belangrijk document. Om ervoor te zorgen dat je ook oudere versies van OS X kunt zien, moet je deze simpele stappen doorlopen.

Hoewel AirDrop gemaakt is om bestanden te delen tussen verschillende Macs, kun je normaal gesproken op OS X El Capitan geen Mac vinden die nog op OS X Mavericks draait. Gelukkig maar dat er een simpele functie in de instellingen is die dit wel mogelijk maakt.

AirDrop-Oude-Mac

Oudere Macs vinden via Airdrop:

  • Open Finder
  • Navigeer naar AirDrop
  • Als er na een tijdje geen Macs gevonden worden, staat er onderin beeld de tekst Vindt u niet wat u zoekt?
  • Door op deze regel tekst te klikken verschijnt er een venster waarop je Zoek naar een oudere Mac kunt selecteren.
  • Nadat je hier op hebt geklikt gaat AirDrop zoeken naar Macs die op een oudere versie van OS X draaien.

Bovenstaande tip werkt dus voor Macs die op een verschillende versie van OS X draaien, en zorgt ervoor dat oudere Mac-modellen ineens AirDrop kunnen ontvangen. Als je minimaal een Mac-model uit onderstaande lijst hebt, kun je bestanden via AirDrop ontvangen:

Bron: Apple.com

Wil je meer weten over het delen van bestanden met AirDrop? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide tipartikel over de dienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie Mac
Onderwerpen airdrop, os x