iPhone XS Smart Battery Case review

iCulture bekijkt: Smart Battery Case voor iPhone XS (Max)

Apple heeft nieuwe batterijhoezen voor de 2018 iPhones. In deze review bekijken we de Smart Battery Case voor de iPhone XS (Max), die ook draadloos op te laden is via Qi-geschikte laders.

Smart Battery Case review

Al sinds de iPhone 6s brengt Apple batterijhoezen van eigen makelij uit om de zware stroomverbruikers onder ons te voorzien van een langere batterijduur. Deze hoezen zijn in de loop van de tijd nagenoeg hetzelfde gebleven qua functionaliteit. Bij de Smart Battery Case voor de iPhone XS (Max) heeft Apple voor het eerst iets nieuws toegevoegd, namelijk ondersteuning voor Qi-laders.

De hoes voor de iPhone XS Max die we in deze review bespreken kost €149 en het model voor de iPhone XS kost eveneens €149. Beide zijn verkrijgbaar in zwart en wit. Daarnaast heeft Apple een soortgelijke Smart Battery Case voor de iPhone XR uitgebracht, ook voor 149 euro. Hiermee kun je tegelijkertijd de hoes en de iPhone opladen, draadloos of via een kabel.

Smart Battery Case voor iPhone XS Max in het kort

 • Verkrijgbaar voor de iPhone XS, XS Max en XR
 • Gemaakt van siliconen aan de buitenkant met microvezel aan de binnenkant
 • Biedt een extra lithium-ion batterij van 2.738mAh
 • Keuze uit zwart of wit
 • Voor €149 te koop bij Apple

Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes en kabels hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. De Smart Battery Case is beschikbaar gesteld door Apple.

Design van de Smart Battery Case

De Smart Battery Case is gemaakt van siliconen aan de buitenkant en microvezel aan de binnenkant. De hoes heeft één egale kleur van binnen en van buiten; zwart of wit. Helaas heb je geen keuze uit vrolijke kleurtjes, zoals dat wel het geval is bij de gewone siliconenhoes van Apple (45 euro). Wil je een mooie lentekleur om je iPhone, dan zul je twee hoesjes moeten kopen.

Aan de binnenkant van de hoes heeft Apple een klein led-lampje ingebouwd. Deze kan oranje of groen zijn. Oranje betekent dat de hoes aan het opladen is en het wordt groen zodra de batterij van de hoes vol is.

Apple heeft geen speaker en microfoon ingebouwd in de hoes. In plaats daarvan zitten aan de onderkant meerdere kleine gaatjes om het geluid door de hoes heen te laten gaan. Uit onze ervaring blijkt dat dit weinig tot geen effect heeft op de geluidskwaliteit.

iPhone XS Smart Battery Case review

Smart Battery Case in gebruik

Wanneer je de Smart Battery Case voor het eerst om je iPhone XS Max wil doen zal dat misschien niet gaan zoals je gewend bent van siliconen hoesjes. Hoewel het design erg lijkt op een standaard hoesje, is alleen het bovenste deel flexibel. Je moet dit flexibele deel naar achteren buigen om de iPhone in de Smart Battery Case te kunnen steken.

Dat heeft er uiteraard mee te maken dat er een niet-buigzame batterij in de hoes zit. Je zult dus je iPhone vanaf de bovenkant in de hoes moeten stoppen tot de Lightning-stekker in de iPhone zit. Gelukt? Dan trilt je iPhone kort en zie je gelijktijdig het batterijpercentage van de hoes én je iPhone. Opladen doe je simpelweg door de Lightning-oplader (niet meegeleverd) onderin in de hoes te steken. De batterijhoes ondersteunt ook snelladen, net zoals de iPhone XS Max. We vinden dat de Lightning-aansluiting wel wat vreemd naar achteren is uitgelijnd, maar dat heeft geen invloed op het gebruik ervan.

Bekijk ook

Zo werkt iPhone snelladen: alles over de iPhone sneller opladen

De nieuwste iPhones werken met snelladen, maar hoe werkt dit precies? Met deze tip halveer je de oplaadtijd van je geschikte iPhone, dankzij snelladen met een zwaardere adapter en een techniek met de naam USB Power Delivery. Je leest er hier alles over!

Daarnaast kun je uiteraard de hoes (al dan niet met de iPhone erin) opladen door deze op een draadloze oplader te leggen. Net zoals de iPhone zelf werkt de hoes met alle Qi-gecertificeerde opladers.

Als de Smart Battery Case om de iPhone zit is deze een stuk zwaarder en dikker geworden, maar je hebt dan ook een veel langere batterijduur. Een verschil met de meeste andere iPhone-hoesjes is dat de Smart Battery Case ook bescherming biedt aan de onderkant.

Het betekent ook dat er aan de onderkant van het scherm een extra rand zit en dat is wat minder prettig bij het navigeren. Wil je terug naar het beginscherm, dan stoot je steeds tegen het opstaande randje aan.

Smart Battery Case review voor iPhone XS Max

Apple heeft met deze hoes de knoppen van je iPhone bedekt met siliconen. De enige uitsparing is gemaakt voor de fysieke schakelaar aan de linkerkant van de iPhone. De knoppen voelen op zich goed aan, en tijdens het gebruik bleek dat deze na verloop van tijd wat soepeler worden. Toch vinden wij de metalen knoppen op de leren hoezen van Apple fijner en meer clicky aanvoelen.

Batterij van de Smart Battery Case

Wat als je de hoes oplaadt met je iPhone erin? Dat vroegen wij ons ook af. Zodra je de Lightning-oplader in de hoes steekt zullen beide worden opgeladen, waarbij de iPhone voorrang krijgt. Apple levert geen Lightningkabel of lichtnetadapter mee met de Smart Battery Case, dus je zult een van je huidige kabels moeten gebruiken. De hoes werkt ook met andere kabels, mits ze MFi-gecertificeerd zijn.

Bekijk ook

MFi: alles over Apple's keurmerk voor accessoires

Het Apple MFi-programma zorgt ervoor dat je goedgekeurde accessoires kunt vinden. In deze uitleg lees je wat MFi betekent en hoe de certificering bij Apple werkt.

In onze test werd de batterijhoes redelijk warm tijdens het opladen vanaf een batterijlading van 0%, maar we stoorden ons daar niet aan. Je kunt het beste de iPhone tijdens het opladen niet te zwaar belasten met grafisch intensieve games.

iPhone XS Max batterijpercentage Smart Battery Case

De batterij in de iPhone XS Max is al vrij groot, namelijk 3.174mAh. Voor velen zal dit genoeg zijn om de dag (of zelfs twee) mee door te komen. Met de hoes krijg je er een capaciteit van 2.738mAh bij, dus je gebruiksduur wordt net niet verdubbeld.

Deze hoes is dus écht alleen bedoeld voor als je de hele dag je iPhone gebruikt of langere tijd van huis bent. Het kan ook handig zijn op bijvoorbeeld een roadtrip, of op andere momenten wanneer je minder goed in de gelegenheid bent om tussentijds op te laden.

De vraag is dan: kies je voor deze toch vrij prijzige batterijhoes die alleen met jouw formaat toestel te gebruiken is? Of kies je liever een universele powerbank, waar je meerdere jaren plezier van hebt en die ook geschikt is voor andere apparaten.

Een leuke extra: Als je in het widgetoverzicht het batterijen-widget hebt geactiveerd zul je naast eventuele andere accessoires ook het batterijpercentage van de Smart Battery Case zien. In een ander artikel leggen we aan je uit hoe de batterijen-widget werkt.

Score

8

Smart Battery Case voor iPhone XS Max

Smart Battery Case voor iPhone XS Max

€149

Voordelen +

 • Stevige hoes
 • Biedt bijna dubbel zoveel batterijcapaciteit
 • Ondersteunt snelladen en draadloos opladen
 • Biedt rondom bescherming

Nadelen -

 • Ietwat duur voor de gewone gebruiker
 • Alleen beschikbaar in zwart en wit
 • Navigeren op de iPhone voelt minder fijn

Conclusie Smart Battery Case review

Deze batterijhoes verlengt de gebruiksduur van je iPhone aanzienlijk. Er zitten handige functies in zoals draadloos opladen en snelladen. Door de stevige bouwkwaliteit met siliconen aan de buitenkant is je iPhone goed beschermd tegen kleine stoten en krassen.

Een voordeel en tegelijkertijd een nadeel van de Smart Battery Case is de bescherming langs de onderrand van de het scherm. Daardoor is de kans op beschadigingen kleiner, maar het bedienen van de iPhone wordt wat lastiger door het opstaande randje.

De prijs van de Smart Battery Case vinden we aan de hoge kant, om twee redenen. Ten eerste is de capaciteit vrij laag als je het vergelijkt met hedendaagse powerbanks die voor een paar tientjes meer dan 10.000 mAh te bieden hebben. Ten tweede is de hoes alleen geschikt voor één type toestel en loop je het risico dat de batterijhoes bij toekomstige designwijzigingen niet meer gebruikt kan worden. Het is dan ook vooral aan te raden voor mensen die hun iPhone intensief gebruiken en van plan zijn om langere tijd met hetzelfde toestel te doen. Wel is het gebruikelijk dat batterijhoezen over het algemeen wat duurder zijn. Ter vergelijking: de Mophie Juice Pack Wireless voor de iPhone 8 kost ook al 99 euro. Zelf zouden we een prijs rond 85 euro redelijker vinden.

Smart Battery Case kopen

Hieronder vind je alle huidige Smart Battery Cases voor de recente iPhone-modellen op een rijtje:

 • Smart Battery Case voor iPhone XS Max: 149 euro
 • Smart Battery Case voor iPhone XS: 149 euro
 • Smart Battery Case voor iPhone XR: 149 euro