Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Mujjo iPhone X wallet case, achterkant

iCulture bekijkt: Mujjo Leather Wallet Case voor iPhone X

In deze review bekijken we de Mujjo Leather Wallet Case voor iPhone X. Deze lederen case van Nederlands fabrikaat beschermt je iPhone X goed en heeft een praktisch vak voor pasjes.

De Mujjo Leather Wallet Case voor iPhone X is een gloednieuwe hoes voor Apple’s toptoestel. Deze Nederlandse hoes is gemaakt van een goede kwaliteit leer en heeft wat verbeteringen gekregen ten opzichte van de eerdere Mujjo Wallet Cases.

Mujjo Leather Wallet Case

De belangrijkste eigenschappen en vernieuwingen van deze case:

  • Gemaakt van goede kwaliteit echt leer
  • Nederlandse product
  • Verbeterde constructie ten opzichte van eerdere modellen
  • Nieuwe kleur olijfgroen

Mujjo iPhone X wallet case, achterkant

Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen verdienen een uitgebreide review zoals de iPhone X. Aan accessoires zoals hoesjes en kabels valt niet zo heel veel te testen. Vandaar dat we voor dit soort accessoires experimenteren met een nieuw type review: ‘iCulture bekijkt’. Geen lange lappen tekst en beschrijvingen van details, maar alleen de info die je nodig hebt om te weten of het een aankoop waard is. De hoes in deze review is beschikbaar gesteld door Mujjo.

Mujjo Leather Wallet Case in olijfgroen

De Nederlandse fabrikant Mujjo maakt deze lederen hoezen in meerdere uitvoeringen. Bij het model dat we getest hebben kun je kiezen uit een hoes met of zonder pasjesvakje. Je hebt bovendien keuze uit meerdere kleuren, waaronder de nieuwe kleur olijfgroen. Nu ik het hoesje in handen heb, zou ik het eerder als legergroen omschrijven. De kleur is donkerder dan op de foto’s van Mujjo en het leer is ook een stuk matter. Zelfs nog iets matter dan de lederen hoezen van Apple. Als je de binnenkant van de hoezen bekijkt lijken ze zelfs erg op elkaar. De blauwe hoes is van Apple (€59), de groene hoes is van Mujjo.

iPhone X hoezen van Apple en Mujjo

Mujjo heeft de constructie iets verbeterd ten opzichte van de hoes voor de iPhone 7, die we eerder getest hebben en waarbij de onderste rand nogal in je vingers sneed. Dit is opgelost door de onderrand rondom de Lightning-aansluiting met leer te bekleden, overigens ook net als bij de hoezen van Apple. Wil je wat meer het effect hebben van gebruikt leer, dan zul je zelf met vet moeten insmeren en wachten tot het patina-effect ontstaat. Meteen uit de verpakking ziet het er allemaal wel erg ‘netjes’ uit, maar dat lijkt mij geen reden tot klagen. Heb je een ander type iPhone, dan kun je daarvoor soortgelijke hoesjes bij Mujjo vinden, met of zonder vakje. Er passen maximaal 2 pasjes in het vak achterop. Opladen werkt door de case heen, ook als er pasjes in zitten. Maar ik zou voorzichtig zijn bij pasjes die gevoelig zijn voor demagnetiseren.

Mujjo iPhone X wallet case, voorkant

De Mujjo Leather Wallet Case is voor €49,90 verkrijgbaar in de webshop van Mujjo en winkels zoals Bol.com en Coolblue. Goed om te weten: wij kregen de hoes toegestuurd via de webshop van Mujjo en dat duurde vrij lang (14 dagen). Via gangbare webwinkels gaat waarschijnlijk sneller.

Score

8.5

Mujjo

Mujjo

€49,95

Voordelen +

  • Echt leer en goede constructie
  • Goedkoper dan Apple's vergelijkbare leren hoezen
  • Snijdt niet meer in je vingers
  • Opladen werkt door de case heen (ook als er een pasje in zit)

Nadelen -

  • Matte afwerking van het leer geeft (nog) niet de luxe uitstralling die je wilt

Conclusie Mujjo Leather Wallet Case voor iPhone X review

Zoek je een kwalitatief goede hoes voor je iPhone X met een opbergvakje achterop, dan is de Mujjo Leather Wallet Case een goede optie. Het lijkt in veel opzichten op de lederen hoezen van Apple, maar met wat extra opties. De prijs ligt iets lager, de kwaliteit leer en de hoogwaardige afwerking is hetzelfde. Ben je bang dat het glas van je iPhone X snel kapot valt, dan biedt deze hoes goede bescherming en meer grip.

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X