Review: SoSkild-hoesjes voor iPhone bieden extra bescherming

SoSkild heeft een reeks stevige hoesjes voor de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR uitgebracht. De hoesjes bieden dankzij een specifiek design extra bescherming bij vallen en stoten. Wij hebben de SoSkild-hoesjes getest.

Alle smartphones zijn gevoelig voor schade en daar is de iPhone geen uitzondering op. Zeker met de glazen achterkant kan een iPhone bij een ongelukkige val flink beschadigd raken. Het Nederlandse SoSkild biedt met de Ultimate Protection-serie een reeks hoesjes met zogenaamde ZigZag schokbescherming, waardoor je iPhone bij een vrije minder snel kapot moet gaan. Hoe bevallen deze schokbestendige iPhone-hoesjes van SoSkild? Je leest het in deze review.

SoSkild ZigZag-hoesjes voor iPhone in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de SoSkild-hoesjes:

 • Transparante hoesjes voor onder andere de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.
 • Meerdere modellen bieden bescherming tegen vallen en stoten.
 • ZigZag schokbescherming moet schade voorkomen.
 • Beschikbaar vanaf €24,95.


De SoSkild-hoesjes zijn beschikbaar gesteld door de fabrikant.

De SoSkild-hoesjes zijn er in meerdere modellen. De Absorb-serie biedt bescherming tegen een beperkte mate van impact. Denk bijvoorbeeld aan je iPhone die valt van een niet al te hoog tafeltje. Voor de extra bescherming is er de Defend-lijn. Deze kan volgens de makers een grote mate van impact aan. Een voorbeeld hiervan is als je je iPhone niet goed in je broekzak doet of tijdens het bellen of bedienen uit je handen laat vallen. De afstand tot de grond is dan groot, waardoor de impact ook groter is.

SoSkild Defend Case voor iPhone met ZigZag.

In onze test bleek de iPhone dankzij het hoesje goed bestand tegen verschillende manieren van vallen. We hebben de iPhone met het scherm naar beneden op de grond laten vallen, maar ook met de zijkant naar beneden en met het scherm naar boven. In alle gevallen was er geen krasje te zien. Bij het landen op de zijkanten stuitert de iPhone ietwat heen en weer. Dat heeft voornamelijk te maken met het materiaal en het design van het hoesje.

Er zit in de SoSkild een speciaal ontwerp verwerkt. De rand bestaat namelijk uit een driehoekachtig materiaal, dat voor de extra bescherming zorgt. Dit noemt SoSkild de ZigZag Protection. Bovendien bestaan de hoeken uit een diamantpatroontje, dat ervoor zorgt dat je iPhone niet te ver heen en weer stuitert. Volgens de makers bieden de hoesjes ‘gegarandeerde beveiliging’, maar het is lastig te achterhalen of ze die claim waar kunnen maken. De hoesjes zijn in ieder geval ook getest door TÜV Nederland, een organisatie die zich bezighoudt met dit soort claims.

Voor de uitvoerige test hebben we een niet werkend dummy-model van een iPhone XS gebruikt, omdat we het niet aandurfden met een werkend toestel. De eerste paar keer bleek er niets aan de hand te zijn. De dummy-iPhone bleef ongedeerd bij de eerste drie tests, waarbij we de dummy relatief hard op de grond lieten vallen. Bij de laatste test hebben we de dummy vanaf grote hoogte (staande op een tafel) naar beneden laten vallen, met een hardere worp dan normaal gesproken het geval is. De dummy heeft dit niet zonder kleerscheuren overleeft. Het scherm kwam naar voren en een volumeknop liet los. We begrijpen dat een dummy minder stevig is dan een echte iPhone, maar toch zouden we het niet aandurven om onze iPhone met een dergelijke harde val te testen. De hoesjes bieden wat ons betreft dan ook niet 100% garantie tegen schade bij een extreem harde val.

SoSkild hoesje met dummy.
Dummy-model van de iPhone

SoSkild geeft levenslange garantie op de hoesjes. Toch moet je blijven oppassen als je iPhone met het scherm naar beneden valt. Een uitstekend steentje met een puntige hoek kan er alsnog voor zorgen dat er een sterretje of barst in je scherm komt.

De transparante hoesjes zijn gemaakt van hetzelfde TPU-materiaal als Apple’s doorzichtige iPhone XR-hoesje. Dat betekent dat je ook hier het kwaaltje van de gekleurde lichtvlekken op de achterkant ziet, als je het hoesje in bepaalde lichtomstandigheden houdt. Dit regenboogeffect is bij het SoSkild-hoesje wel minder aanwezig, maar je ziet het vooral rondom de cameralens. Of het hoesje ook op den duur gaat verkleuren, is lastig te voorspellen. Bij veel van dit soort transparante hoesjes is dat wel het geval, maar of dat bij deze ook zo is valt nog te bezien. Het hoesje is ook geschikt om te gebruiken in combinatie met Apple Pay.

SoSkild Defend Case laten vallen.

Knoppen makkelijk te bedienen
Wat prettig is aan dit hoesje, is dat de knoppen eenvoudig te bedienen zijn. Bij Apple’s transparante case zijn de knoppen wat stug, maar dat is bij dit SoSkild-hoesje totaal niet het geval. De knoppen klikken nog net zo prettig als zonder hoesje, dus dat is een mooi pluspunt. Wat we wel jammer vinden, is dat het hoesje aan de onderkant ook een randje heeft. Vanwege de bescherming snappen wij deze keuze wel, maar dat betekent ook dat je de veegbeweging (voor bijvoorbeeld het afsluiten van een app) niet meer zo makkelijk doet. Je gaat dan bijna altijd met je vinger over de rand van de hoes en dat vinden wij niet heel erg prettig.

De hoes is niet bepaald dun, want je iPhone wordt er wel een flink stuk dikker van. Maar als je dit hoesje wil kopen, doe je dat ook niet om je iPhone er extra mooi uit te laten zien. Je wil op-en-top bescherming en dan maakt het extra gewicht en dikte veel minder uit.

SoSkild Defend Wallet-case voor iPhone.

Naast het gewone transparante hoesje, is er ook een versie in wallet-vorm. Deze is iets duurder, maar bevat ook een screenprotector voor extra bescherming. De hoes zelf is van iets steviger materiaal en aan de binnenkant van de flap zitten twee gleufjes om bankpasjes in op te bergen. Wij zijn niet zo’n fan van dit soort hoesjes, maar voor wie de extra stevigheid ook in wallet-vorm wil, is het fijn dat deze optie er is.

Score

8

SoSkild

SoSkild

Vanaf €24,95

Voordelen +

 • Biedt extra bescherming voor vallen en stoten
 • Materiaal geeft extra grip
 • Knoppen nog net zo makkelijk te bedienen als zonder hoesje

Nadelen -

 • Regenboogeffect bij cameralens
 • iPhone-bediening door randje aan de onderkant minder prettig

Conclusie SoSkild-hoesjes voor iPhone

De SoSkild-hoesjes beloven extra bescherming en in onze test lijkt dat inderdaad het geval te zijn. De iPhone kan dankzij deze hoes goed tegen een stootje en je hoeft veel minder bang te zijn dat je scherm of achterkant beschadigd raakt. Toch moet je blijven oppassen als je iPhone met het scherm naar beneden op een steentje valt, want ook dan is de kans aanwezig dat er een barst in komt. Het hoesje voelt verder goed aan en de bediening van de knoppen gaat net zo fijn als zonder hoesje. Een tegenvaller is dat de onderkant ook een rand heeft, waardoor de veegbewegingen een stuk minder prettig zijn. Gelukkig krijg je daar wel betere bescherming voor terug.

De SoSkild-hoesjes zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com in verschillende uitvoeringen:

 • Defend Heavy Impact voor iPhone X/XS: €34,95
 • Defend Heavy Impact voor iPhone XR: €34,95
 • Absorb Impact voor iPhone XR: €24,95
 • Defend Wallet Impact voor iPhone X/XS: €64,95

Bekijk ook

De beste iPhone-hoesjes en cases

Wat zijn de beste iPhone-hoesjes? Welke beschermhoezen en cases gebruiken we op de redactie van iCulture? Welke zijn aanraders en waarom? Je vindt het in dit overzicht van de beste iPhone-hoesjes.