ESR HaloLock autohouder

iCulture bekijkt: ESR HaloLock magnetische autohouder

We bekijken de ESR HaloLock magnetische autohouder voor het ventilatierooster. Hiermee kun je je iPhone magnetisch vastplakken tijdens het autorijden. Wij hebben 'm aangeschaft én getest.

Je iPhone meenemen in de auto is een stuk gemakkelijker geworden dankzij MagSafe. Speciale klemmen zijn niet meer nodig. Maar toch waren we met het tot nu toe bestaande aanbod van iPhone-autohouders niet echt tevreden. Ze komen vaak te ver naar voren en worden dan topzwaar, waardoor ze niet op hun plek blijven zitten. De ESR HaloLock Magnetic Wireless Car Charger beviel meteen een stuk beter. Deze heeft namelijk een speciaal voetje dat voor extra stabiliteit zorgt. In deze beknopte review kijken we naar de plus- en minpunten van deze autohouder, die we nu een paar maanden in gebruik hebben.

Tekst, review en actiefoto’s: Gonny van der Zwaag (@gonny). De review is uitgevoerd van november 2021 t/m maart 2022 en beschrijft de situatie op dat moment. De autohouder is privé aangeschaft via Amazon.

ESR HaloLock Magnetic autohouder in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van

 • Magnetische houder voor het ventilatierooster in de auto
 • Verkrijgbaar met en zonder oplaadfunctie
 • Magnetisch, maar geen officieel MagSafe-product
 • Geschikt voor de meeste auto’s met ventilatierooster
 • Alleen beschikbaar in zwart plastic
 • Verkrijgbaar voor €32,99 bij Amazon

ESR HaloLock autohouder

Design van de ESR HaloLock autohouder

De HaloLock betaat uit een vierkante magnetische plaat met het ESR-logo, met daarachter de pinnen die je in het ventilatierooster steekt. Wat deze houder extra handig maakt is het voetje, dat als een soort afstandshouder fungeert. Dit zorgt ervoor dat de iPhone stabieler hangt en niet naar beneden wordt getrokken.
Je hebt een iPhone 12 of nieuwer nodig, want je iPhone moet uiteraard wel voorzien zijn van MagSafe. Je kunt de iPhone kaal of met hoesje op de houder plakken en je krijgt bij de versie met oplaadfunctie een USB-A-naar-USB-C-kabel erbij. Let overigens op dat het geen officiële MagSafe-oplader is. Je profiteert dus niet van snel opladen via MagSafe (15W), maar de maximale output is 7,5W. In de auto zul je het snellere opladen via MagSafe vermoedelijk toch niet nodig hebben, dus we vinden het zelf geen groot nadeel.

ESR HaloLock
Hier zie je de voet, die op het dashboard rust en extra stabiliteit geeft.

Wij kochten de versie met oplaadmogelijkheid die rond de €33-35 kost, ook al was dat niet echt nodig (we hebben namelijk bekabelde CarPlay, dus we moeten de iPhone altijd aansluiten). Later is er ook een goedkopere variant van €25 verschenen, zonder oplaadmogelijkheid. Achteraf was dat voor ons een betere aankoop geweest. Voor mensen met draadloze CarPlay is juist het omgekeerde het geval.

ESR HaloLock
Dankzij het kogelgewricht kun je de magnetische plaat in alle richtingen draaien en ook roteren.

ESR HaloLock in gebruik

Voorheen hadden we een Kenu AirFrame in gebruik, een houder waar je je iPhone tussen klemt en die je ook in het luchtrooster steekt. Tegenwoordig kun je dergelijke klemmen voor weinig geld in de koopjeswinkel vinden. Een magnetische houder is echter veel praktischer. Je plakt je iPhone er moeiteloos tegenaan en loshalen lukt ook met één hand.

ESR HaloLock
De houder steekt niet overdreven uit.

Hij is wel iets forser dan de AirFrame-achtige klemmen en daardoor iets moelijker in een koffer mee te nemen als je op vakantie gaat en van plan bent in een huurauto rond te rijden. Voor spontane autohuur is het altijd handig om een AirFrame-klem in de tas te hebben, maar voor het dagelijkse gebruik binnen Nederland is de HaloLock onze nieuwe favoriet.

Zoals eerder gemeld is een van de handige features van de ESR Halolock het extra stabilisatievoetje aan de achterzijde. Dit is vooral ook de reden dat we specifiek deze houder hebben aangeschaft. In de praktijk werkt dit ook zoals verwacht. We hebben de ESR Halolock in drie verschillende auto’s gebruikt met steeds andere luchtventilatieroosters en dan is die extra stabilisatie echt een uitkomst om de houder mooi op z’n plek te houden.

Bij eerder aangeschafte goedkopere houders hadden we steeds het probleem dat de houder plus iPhone topzwaar werd en daardoor snel ging hangen, of erger; compleet uit het rooster viel. Overigens zit de magnetische plaat van de ESR Halolock op een kogelgewricht, zodat je ‘m in verschillende richtingen kunt kantelen en roteren. Je kunt hem dus altijd optimaal in het zicht houden. Het kogelgewricht is lekker “zwaar” en blijft dus mooi op z’n plek.

Score

8.8

ESR HaloLock Magnetic Wireless Car Charger

ESR HaloLock Magnetic Wireless Car Charger

32,99

Voordelen +

 • iPhone blijft stevig zitten
 • Dankzij kogelgewricht in alle richtingen te draaien
 • Met of zonder oplaadmogelijkheid
 • Redelijke prijs in vergelijking met andere premium-houders

Nadelen -

 • Geen officieel MagSafe-product dus max. 7,5 Watt

Conclusie ESR HaloLock Magnetische autohouder

Het ligt er natuurlijk aan welk type dashboard je hebt, maar ons is de ESR HaloLock erg goed bevallen. Je kunt makkelijk even een iPhone erop plakken (ook die van de passagier), je draait het scherm makkelijk naar je toe en je pakt de iPhone er gemakkelijk weer af. Hij steekt niet overdreven vooruit, zit stabiel op het dashboard en valt er niet uit. De basisversie van €25 is heel redelijk geprijsd maar als je helemaal niet wilt nadenken over kabels en opladen is de oplaadversie van €35 een beter idee. Grootste minpunt is dat het geen officieel MagSafe-gecertificeerd product is waardoor je op maximaal 7,5 Watt kunt opladen (en niet op 15 Watt).

ESR HaloLock kopen

De HaloLock-producten zijn bij verschillende winkels verkrijgbaar. De autohouders die wij hebben besproken zagen we bij:

Zoek je andere iPhone autohouders? Kijk dan eens naar onze round-up!

Bekijk ook

Autohouders voor je iPhone: met deze rij je veilig in het verkeer

Ga je op een lange roadtrip of rijd je dagelijks van huis naar werk? In beide gevallen is een goede autohouder voor de iPhone onmisbaar. Zo rijd je handsfree en kun je toch nog goed het scherm aflezen. Er is veel keuze, maar met deze round-up helpen we je op weg!

Revisiegeschiedenis:

 • 2022 - 16 maart: Gebruik van de stabilisatievoet verder verduidelijkt en comptabiliteit met MagSafe opladen toegelicht.

Actuele iPhone 13 mini deals

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay
Lees de 20 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »