watchOS 7 op Apple Watch met Sleep en wijzerplaten.

Kan jouw Apple Watch nog geüpdatet worden? Dit zijn de watchOS 7-toestellen

watchOS 7 brengt een aantal nieuwe verbeteringen naar de Apple Watch, maar niet ieder model profiteert hiervan. Welke toestellen zijn geschikt voor watchOS 7? Lees hier of je met jouw Apple Watch goed zit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 7 toestellen: welke Apple Watch is geschikt?

De afgelopen jaren vielen er bij de watchOS-updates geen modellen af. Alleen bij de overstap van watchOS 4 naar watchOS 5 moest de allereerste generatie Apple Watch (ook wel de Apple Watch Series 0) het ontgelden. Maar hoe zit dat bij watchOS 7? Daar vallen meteen twee generaties af.

Apple brengt watchOS 7 later dit jaar alleen uit voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Dit zijn de geschikte watchOS 7-toestellen:

  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5

In het najaar brengt Apple naar verwachting de Apple Watch Series 6 uit. Deze zal standaard geleverd worden met watchOS 7. Hou er wel rekening mee dat de Apple Watch gekoppeld moet zijn aan een iOS 14-geschikt toestel. Dat betekent dat je minimaal een iPhone 6s nodig hebt.

Deze modellen vallen dit jaar af en krijgen dus géén update naar watchOS 7:

  • Apple Watch Series 1
  • Apple Watch Series 2

Nog meer updates op komst
Dat de Apple Watch Series 1 en 2 in het najaar afvallen, betekent niet dat er helemaal geen updates meer uitkomen. Apple test nu nog de beta van watchOS 6.2.8, die later in de zomer beschikbaar komt. Bovendien heeft Apple het afgelopen jaar bewezen dat ze ook nog regelmatig nieuwe beveiligingsupdates uitbrengen voor oudere modellen. Wij denken daarom dat er ook na watchOS 6.2.8 nog wel een aantal extra beveiligingsupdates uitkomen voor de Apple Watch Series 1 en Series 2.

Wil je meer lezen over watchOS 7? Check dan onze round-up met de belangrijkste vernieuwingen. Wil je weten of jouw iPhone nog bijgewerkt kan worden naar iOS 14? In ons overzicht van iOS 14-toestellen lees je het antwoord.

Bekijk ook

Deze iPhones en iPads zijn geschikt voor iOS 14 en iPadOS 14

iOS 14 zal op alle iPhones draaien die ook iOS 13 ondersteunen, maar het aantal ondersteunde iPads neemt af. In dit artikel lees je of jouw iPhone of iPad geschikt is voor iOS 14 of iPadOS 14.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies. Deze update is in 2021 opgevolgd door watchOS 8.

watchOS 7
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.