Netflix op tv

Geen idee wat te Netflixen? Nieuwe Play Something-functie gaat je helpen

Als je alle Netflix-series en films wel gezien denkt te hebben, komt de nieuwe functie Play Something mogelijk goed van pas. Netflix is begonnen met het uitrollen van de shuffle-functie.

Update 29 april 2021: Nadat Netflix eerder al bevestigde aan de functie te werken, heeft het bedrijf nu aangekondigd dat de shuffle-functie nu uitgerold wordt naar gebruikers. De Netflix-functie heeft de naam Play Something meegekregen. Je vindt de functie voorlopig alleen nog op de tv-apps van Netflix. Wij hebben hem nog niet kunnen spotten in de Apple TV-versie, maar vermoedelijk komt de functie snel beschikbaar.

Netflix Play Something

Zoals de naam al zegt, kiest Netflix een willekeurige film of serie uit zodra je op de Play Something-knop drukt. De film of serie is gebaseerd op je kijkgeschiedenis en je voorkeuren, maar is altijd iets nieuws wat je nog niet gezien hebt. Als de keuze niet bevalt, kun je nogmaals drukken om toch iets anders te zien. Netflix kan ook kiezen uit een film of serie die je al aan het kijken was of een titel uit je kijklijst.

Je vindt de functie op drie plekken: onder je profielnaam, op de tiende rij van de Netflix-startpagina en in het menu aan de linker kant. Zie jij de functie nog niet? Dat kan kloppen, want de functie wordt nog uitgerold en dus alleen op de tv-apps van Netflix.

Oorspronkelijk artikel 20 januari 2021
Er zijn allerlei manieren om in Netflix te zoeken naar de juiste film of serie om te gaan kijken. Er is een zoekfunctie, een kijklijst en je kan filteren op genre of film of serie. Maar als je je kijklijst al helemaal bekeken hebt, kan het lastig zijn om iets nieuws te vinden. Het klinkt daarom vast herkenbaar dat je minutenlang aan het bladeren bent, zonder dat je echt iets vindt wat je leuk lijkt. Nu laat het bedrijf weten dat ze hier iets aan gaan doen met de functie Shuffle Play.

Netflix Shuffle Play

De afgelopen maanden heeft Netflix bij sommige gebruikers de nieuwe Shuffle Play-functie al getest. Deze test bleek succesvol, waarna Netflix nu besloten heeft om de functie in de eerste helft van dit jaar wereldwijd uit te rollen. Met een druk op de knop wordt er meteen een film of serie afgespeeld, die volgens de algoritmes van Netflix bij jouw voorkeuren past. Dit kan ook iets uit je kijklijst zijn, iets wat je al aan het kijken was of een film of serie die lijkt op één van je favorieten.

Netflix Shuffle Play.

Het lijkt erop dat de nieuwe functie vooral bedoeld is voor de televisie-apps van Netflix, waaronder de Apple TV-app. Zoals op de foto te zien is, is de knop al in een test opgedoken. In de test verscheen de knop in de menubalk, onder het huisje. Je herkent hem aan de twee gekruiste pijlen, net als in bijvoorbeeld Spotify of Apple Music.

Netflix belooft dat de functie wereldwijd uitgerold gaat worden in de eerste helft van 2021. Of de knop dan ook op mobiel beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. Mogelijk verandert de functie nog wel van naam.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 29 april: Artikel bijgewerkt na aankondiging van de uitrol van de nieuwe functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2021, 9:07
Bron Bron TechCrunch
Categorie Diensten
Onderwerp netflix
7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.