Menu van de Radio-app op BBC.

watchOS 4.1 voor de Apple Watch met nieuwe Radio-app nu beschikbaar

Apple heeft watchOS 4.1 voor de Apple Watch vrijgegeven. Deze nieuwe versie voegt op de Apple Watch Series 3 de Radio-app toe, maar er is ook ondersteuning voor meer dan honderd nieuwe emoji's.

De Apple Watch kan weer geüpdatet worden, want Apple heeft een nieuwe update klaargezet. watchOS 4.1 voor de Apple Watch voegt voor de nieuwste modellen de Radio-app toe en er is ondersteuning voor alle nieuwe emoji’s. Hier lees je alles over watchOS 4.1.

Menu van de Radio-app op BBC.

watchOS 4.1 beschikbaar

Samen met iOS 11.1 en macOS High Sierra 10.13.1 heeft Apple watchOS 4.1 de afgelopen maand getest, maar nu is het moment daar om de update zelf te downloaden. watchOS 4.1 is beschikbaar voor iedere Apple Watch, maar enkele functies zijn alleen voor specifieke modellen bedoelt. Je downloadt watchOS 4.1 via de Watch-app op je iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig bij het installeren van de update. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt.

Nieuwe functies in watchOS 4.1

In watchOS 4 voegde Apple al enkele nieuwe functies toe, zoals de lijstweergave voor apps en de vernieuwde Workout-App, maar in watchOS 4.1 zijn er ook weer een aantal verbeteringen doorgevoerd. Voor Apple Watch Series 3 eigenaren is er de nieuwe Radio-app. Deze Radio-app maakt het mogelijk om met oortjes naar radiostations van Apple Music te luisteren, maar je kunt ook naar Beats 1 en overige radiozenders luisteren (zoals BBC World Service). Bovendien kun je op de Apple Watch Series 3 (ook alleen met GPS) vanaf watchOS 4.1 streamen via Apple Music en iCloud-muziekbibliotheek, maar alleen als je iPhone in de buurt is.

Ook nieuw op het gebied van muziek is ondersteuning voor streamen via 4G. Op de Apple Watch Series 3 met 4G is het nu mogelijk om Apple Music te streamen. In Nederland hebben we hier echter niks aan, omdat de Apple Watch Series 3 met 4G hier niet verkocht wordt. Waar we in Nederland wel wat aan hebben, is de ondersteuning voor de nieuwe emoji’s in watchOS 4.1. Het gaat om dezelfde honderd nieuwe emoji’s als in iOS 11.1.

Ook is er in watchOS 4.1 ondersteuning toegevoegd voor GymKit. Dankzij GymKit kan de Apple Watch direct communiceren met fitnesstoestellen van bepaalde merken, zodat de gegevens (zoals van je hartslag en verbrande calorieën) op beide toestellen gelijk is. Hieronder lees je nog veel meer over GymKit en de merken die ermee samen (gaan) werken.

Tot slot zijn er nog wat bugfixes doorgevoerd. Zo zou bij pushberichten weer het juiste appicoontje in beeld moeten staan en zijn de spraakinstellingen voor Siri verplaatst. Mocht je verder nog iets ontdekt hebben, laat dit dan gerust weten in een reactie.

watchOS 4.1 release notes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2017, 18:44
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, firmware, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.