macOS High Sierra op een MacBook

Apple brengt macOS High Sierra 10.13.1 voor de Mac met belangrijke bugfix uit

Snel downloaden: Apple heeft zojuist macOS High Sierra 10.13.1 vrijgegeven. Deze versie lost een belangrijk beveiligingsprobleem met Wi-Fi-netwerken op, dus je wordt aangeraden om snel te updaten.

Schakel je Mac maar snel in, want Apple heeft zojuist een nieuwe update uitgebracht. Het gaat om macOS High Sierra 10.13.1 die nu voor iedereen beschikbaar is. In deze versie heeft Apple een belangrijk probleem met de beveiliging van Wi-Fi-netwerken opgelost en er is ook ondersteuning voor de nieuwe emoji’s.

macOS High Sierra op een MacBook

macOS High Sierra 10.13.1 beschikbaar

Net als iOS 11.1 is ook macOS High Sierra de afgelopen maand door Apple getest. macOS High Sierra 10.13.1 is beschikbaar voor iedere Mac waarop je macOS High Sierra kunt draaien. Je vindt de update via de Mac App Store in het Updates-tabblad. Omdat de update pas net beschikbaar gekomen is, kan het even duren voordat deze voor jou zichtbaar is.

Apple heeft voor de Mac ook nog iTunes 12.7.1 uitgebracht. Deze nieuwe versie bevat enkele aanpassingen die de prestaties van iTunes verbeteren. Je ziet deze update niet als je de aangepaste versie 12.6.3 geïnstalleerd hebt.

Apple heeft in macOS High Sierra 10.13.1 ondersteuning toegevoegd voor de nieuwe emoji’s uit iOS 11.1. Als iemand deze emoji’s gebruikt, heb je High Sierra 10.13.1 nodig om ze te kunnen bekijken. Ook voor het versturen van deze nieuwe emoji’s is deze versie een vereiste.

Maar dat is niet het enige wat macOS High Sierra 10.13.1 te bieden heeft. Deze versie lost namelijk ook een groot probleem met Wi-Fi-netwerken op. Een paar weken geleden bleken Wi-Fi-netwerken kwetsbaar door lekken in de WPA2-beveiliging. Apple loste dit al snel op in de beta’s, maar vanaf nu kun jij jezelf ook beschermen dankzij de definitieve versie van macOS High Sierra 10.13.1. Het wordt dus aangeraden om deze versie snel te downloaden, zodat je goed beschermd bent.

Apple heeft daarnaast nog enkele andere bugfixes in macOS High Sierra 10.13.1 doorgevoerd. Zo is de werking van Microsoft Exchange-accounts bij de Mail-app verbeterd, zodat berichten beter gesynchroniseerd worden. Ook is er een probleem met Spotlight opgelost en is er een probleem verholpen met Bluetooth in combinatie met Apple Pay. Het is nog niet duidelijk of de vertraging in iMessage in macOS High Sierra verholpen is.

macOS High Sierra 10.13.1 releasenotes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2017, 18:30
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macos high sierra
Devices Mac, MacBook
Software macOS 10.13 High Sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.