Apple brengt tvOS 11.1 uit voor de Apple TV

Heb je één van de nieuwere Apple TV-modellen onder je televisie staan, dan kun je deze nu bijwerken. Apple heeft namelijk tvOS 11.1 vrijgegeven!

Na een maand van testen heeft Apple zojuist tvOS 11.1 vrijgegeven voor de Apple TV. In tvOS 11.1 heeft Apple enkele kleinere aanpassingen gedaan en bugfixes uitgevoerd. Iedereen met de juiste Apple TV kan deze nieuwste versie van tvOS nu downloaden. Ren dus maar snel naar je televisie voor de nieuwste update!

Apple TV 4K

tvOS 11.1 nu beschikbaar

Apple brengt met regelmaat updates voor de Apple TV uit, maar heel veel vernieuwingen zitten daar meestal niet in. tvOS-updates brengen meestal wat kleine nieuwe functies en verbeteringen voor achter de schermen. tvOS 11.1 is de nieuwste versie die je vanaf nu kunt downloaden op de onderstaande modellen:

Iedereen met de bovenstaande modellen kan nu naar zijn of haar televisie rennen en de update op de Apple TV installeren. Dit doe je door op de Apple TV te gaan naar Instellingen > Systeem > Software-updates. De Apple TV controleert vervolgens of er updates beschikbaar zijn, waarna de nieuwste versie gedownload en geïnstalleerd wordt. Hieronder vind je nog veel info over het updaten van je Apple TV.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Hoewel tvOS 11.1 al een maand getest wordt, is er nog nauwelijks iets bekend over de precieze toevoegingen en wijzigingen van deze versie. Vermoedelijk gaat het om enkele bugfixes en verbeteringen achter de schermen, met name voor de Apple TV 4K. De Apple TV 4K is de nieuwste Apple TV met ondersteuning voor 4K-resolutie en HDR-beelden, met als gevolg dat geschikte films en series er veel mooier uit zien. In tvOS 11 werden eerder wel wat nieuwe functies toegevoegd, zoals beginschermsynchronisatie en de automatische donkere weergave, maar voor tvOS 11.1 zijn er geen nieuwe functies bijgekomen.

Apple heeft in tvOS 11.1 in ieder geval wel het lek met de WPA2-beveiliging voor Wi-Fi-netwerken opgelost. Download de update dus snel om goed beveiligd te zijn.

Bekijk ook

Wi-Fi-netwerken kwetsbaar door meerdere lekken in WPA2-beveiliging

De meest populaire beveiliging van Wi-Fi blijkt te zijn gekraakt. Belgische onderzoekers vonden een manier om mee te luisteren op draadloze netwerken met WPA2-beveiliging.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.