ColorKit kleuren

Twelve South ColorKit geeft je MacBook een leuk kleurtje

Accessoiremaker Twelve South heeft iets nieuws bedacht: een serie stickers waarmee je je hele computer kunt beplakken. Er zit zelfs een bijbehorende keyboard-cover bij.

Twelve South ColorKit

Je hebt de keuze uit vijf kleuren. ColorKit is een makkelijke manier om je MacBook een ander kleurtje te geven, te beschermen of een beschadiging te verdoezelen. Je kunt hiermee de kleur van je MacBook veranderen, zowel aan de buitenkant als in uitgeklapte staat. Zo herken je makkelijker je eigendom in een zee van grijze MacBooks, als je later weer naar school moet of in een koffietentje zit.


De ColorKit bestaat uit drie delen, voor de bovenkant, onderkant en binnenkant. Ook krijg je er een keyboard-cover bij. Je kunt kiezen uit de kleuren blauw, zwart, koraal, bosgroen en dieproze. Momenteel zijn er alleen nog ColorKits voor de 13-inch MacBook Pro – en dat is jammer, want die is nog nét niet vernieuwd en staat op de nominatie om later dit jaar vernieuwd te worden.

ColorKit kleuren

Een ColorKit kan handig zijn als je je MacBook in nieuwstaat te houden als je ‘m later weer wilt verkopen. Het gebruikt een kleefmiddel dat gelijk is aan de SurfacePac-hoesjes die Twelve South voor de iPhone maakt. Je kunt het volgens de fabrikant makkelijk loshalen en weer vastplakken, als het bij de eerste keer niet lukt. Ook kun je het later weer verwijderen, zonder sporen achter te laten. Er zitten uitsnede in om je speakers, poorten en koptelefoonaansluiting vrij te laten. En omdat het een sticker is, weegt het bijna niets.

Je betaalt er $30 voor via de website van Twelve South, maar hou rekening met een lange levertijd vanwege de vertraging bij pakketdiensten en het feit dat het vanuit de VS ingevoerd moet worden.

Twelve South ColorKit

Natuurlijk waren er langer stickersets om je MacBook te beplakken, zoals die van SlickWraps. Ook kun je je MacBook voorzien van een ander kleurtje met ColorWare, waar we in de loop van de jaren regelmatig over hebben geschreven op iCulture.

Je kunt je MacBook ook nog op een andere manier beschermen, namelijk met een hard case. Je vindt ze in de Apple Store onder andere van Incase en Tech21:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.