Today at Apple

Today at Home: creativiteit gaat gewoon door, ook als je thuiszit

Apple heeft onder de titel 'Creativity goes on' een opbeurende video uitgebracht, waarin te zien is hoe je ook thuis creatief kunt zijn. Ook kun je onder de titel 'Today at Home' nu diverse sessies op het gebied van fotografie en tekenen volgen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 11 mei: Apple heeft weer nieuwe sessies toegevoegd en ze nu ook voorzien van Nederlandse ondertitels, zodat je het makkelijker kunt volgen.

Update 19 april: Apple gaat wekelijks nieuwe ‘Today at Home’-sessies beschikbaar stellen. De Today at Home-sessies zijn een tijdelijk alternatief voor de Today at Apple-sessies die je in de Apple Store kunt meemaken. Het gaat om gratis workshops waarin je leert om met Apple-producten actief te zijn op het gebied van fotografie, videobewerking, muziek maken en dergelijke. De eerste reeks van drie Today at Home-video’s kwam op 10 april beschikbaar.

Today at Home kijken
Om een Today at Home-sessie te kijken, hoef je je niet aan te melden. Het zijn korte videosessies die je via deze pagina kan bekijken. Door deze pagina dus in de gaten te blijven houden, mis je geen nieuwe sessies. Hou er wel rekening mee dat de instructies alleen in het Engels zijn en dat er geen Nederlandse ondertiteling is.

Bekijk hier de beschikbare Today at Home-sessies.

Nieuwe sessie ‘Housemuziek’ met Garageband

De nieuwste sessie leert hoe je thuis muziek kunt maken met Garageband. Na tekenen en fotografie is het nu tijd voor muziek. De video ‘Turn your home into music with GarageBand’ laat medewerker Rosie van Apple Regent Street in Londen zien hoe mensen thuis aan de gang kunnen met ‘house’-muziek. Daarmee wordt niet het muziekgenre bedoeld, maar geluiden die je in en om het huis vindt. Hiervan kun je een muziektrack op je iPad maken. In vijf minuten leer je hoe je met Live Loops een song maakt, geluid opneemt met de Sampler en vervolgens een melodie ervan maakt. Ook het arrangeren van de track komt aan bod.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 10 april.

Today at Home

Apple is gestart met een nieuw Today at Home-programma, waarmee je online sessies kunt volgen. Het wordt geleid door creatieve professionals van Apple Stores wereldwijd. Je hoeft er dus je huis niet voor uit.

Today at Apple Harriet

In de sessie ‘Draw playful portraits with iPad’ zie je medewerkster Harriet van Apple Regent Street in Londen. Zij legt uit hoe je een foto kan omzetten naar een tekening door gebruik te maken van de standaard Foto’s-app. Normaal gebruikt Apple hier de app Procreate voor, maar dat was wellicht te ingewikkeld omdat het een betaalde app is. Zoek je andere tekenapps voor de iPad, dan hebben we daar een lijst voor.

Bekijk ook

Tekenen op de iPad: dit zijn de beste apps

Wil je op de iPad gaan tekenen met de Apple Stylus, dan heb je keuze uit tientallen apps, van Affinity Designer en Procreate tot Adobe Fresco. Welke bij jou past, is afhankelijk van je behoeften, maar met deze round-up van iPad tekenapps is er altijd iets wat bij jou past.

De tweede sessie heet ‘Capture striking photography with iPhone’ en wordt gepresenteerd door Cameron van Apple Orchard Road in Singapore. Hij laat zien hoe je thuis mooie foto’s van architectuur kunt maken. Tenslotte is er nog Adrian van Apple Third Street Promenade in Santa Monica. Hij legt in ‘Shoot photos full of personality with iPhone’ uit hoe je portretten kunt maken door een mooie omgeving in te richten en daarna de portretmodus van de iPhone te gebruiken.

Today at Home

Apple heeft eerder vandaag ook een lijst met 30 creatieve activiteiten voor kinderen uitgebracht en er is extra educatieve content beschikbaar voor kinderen die momenteel niet naar school kunnen. Wij hebben ook een lijst met activiteiten om kinderen bezig te houden en we helpen je op weg met virtuele museumbezoeken en meer. Dit kan ook het moment zijn om eens aan een cursus te beginnen: op YouTube vind je allerlei tutorials rond onderwerpen als Procreate en Photoshop.

Bekijk ook

Dit zijn de beste educatieve apps voor volwassenen

Met deze educatieve apps voor volwassenen leer je iets nieuws. Leer iets nieuws, van programmeren tot persoonlijke ontwikkeling. Je kunt met deze apps een cursus volgen, een interessante speech bekijken, of zelfs een officieel erkende opleiding volgen, allemaal via je iPhone of iPad!

Reclamespotje over creativiteit thuis

Daarnaast is er een 1,5 minuten durende video verschenen, die toont hoe creatievelingen omgaan met de maatregelen om thuis te blijven. In de video zien we artiesten, studenten, dansers, muziekleraren en bekende sterren die met hun Apple-producten toch door kunnen gaan met hun creatieve activiteiten. Ze tekenen, dansen, lezen verhalen en delen leuke momenten met anderen op afstand. Volgens Apple zijn er in elke uithoek van de wereld mensen te vinden die nieuwe manieren vinden om door te gaan – en dat geeft hoop.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 11 mei: Informatie over Nederlandse ondertitels toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.