tvOS 14.0.2 update.

tvOS 14.0.2 met bugfixes nu beschikbaar voor de Apple TV

Apple heeft tvOS 14.0.2 voor de Apple TV uitgebracht. De update brengt een aantal bugfixes naar de Apple TV HD en Apple TV 4K.

tvOS 14.0.2 beschikbaar

De nieuwste update voor de Apple TV is een update voor achter de schermen: Apple voegt er geen nieuwe functies aan toe, maar lost wel een aantal bugs op. Het blijft echter onduidelijk welke bugs er opgelost zijn, want Apple geeft voor tvOS zelden uitgebreide releasenotes. Heb jij sinds tvOS 14 een bug ontdekt, dan is die met deze nieuwe versie mogelijk opgelost. tvOS 14.0.2 heeft buildnummer 18J411.

tvOS 14 bracht een aantal nieuwe functies, zoals een iets opgefrist design, nieuwe HomeKit-mogelijkheden op de Apple TV en ondersteuning voor picture-in picture. Ook beloofde Apple ondersteuning voor 4K in YouTube, al duurde het wat langer dan gehoopt. Pas sinds dit weekend kunnen de eerste gebruikers op de Apple TV YouTube in 4K streamen.

Op dit moment is er nog géén update voor iPhone en iPad in de vorm van iOS 14.0.2 en iPadOS 14.0.2. Die update verschijnt mogelijk op een later moment alsnog.

tvOS 14.0.2 downloaden
tvOS 14.0.2 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 14.0.2 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Of we in de loop van het jaar nog nieuwe functies krijgen, moet zich nog uitwijzen. We verwachten in oktober een event rondom de Apple TV, waar mogelijk ook nieuwe hardware wordt aangekondigd.

Bekijk ook

tvOS 14 voor de Apple TV: dit moet je weten over de update van 2020

tvOS 14 is de 2020-update voor de Apple TV. De update bevat onder andere Picture-in-Picture, uitgebreidere HomeKit-ondersteuning en verbeterde AirPlay. Welke functies zijn er nog meer en hoe kan je de update downloaden?

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

tvOS 14

tvOS 14 is de grote software-update voor de Apple TV, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste verbeteringen zijn de uitgebreidere ondersteuning voor HomeKit, verbeteringen voor AirPlay 2 en picture-in-picture. tvOS 14 is te installeren op een Apple TV HD of nieuwer, dus ook op de Apple TV 4K. Lees ook onze review van tvOS 14. Deze update is in 2021 opgevolgd door tvOS 15.

tvOS 14
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.