Reality Pro headset geel

Gerucht: ‘Tim Cook wil headset te vroeg uitbrengen’

Product nog niet klaar
Apple CEO Tim Cook zou zijn bedrijf onder druk hebben gezet om de eerste generatie mixed reality-headset nog dit jaar uit te brengen. Het designteam van Apple vindt het echter te vroeg.

Tim Cook wil dat de headset snel komt

Tim Cook zou daarbij de kant hebben gekozen van COO Jeff Williams, die eveneens vindt dat de headset nu snel moet worden uitgebracht. Ze staan daarbij recht tegenover het designteam van Apple, zo meldt de Financial Times ($). Sinds het vertrek van Jony Ive in 2019 staat Apple’s designteam onder de directe leiding van Williams. Medewerkers zouden sindsdien in toenemende mate hebben geklaagd dat de ontwikkeling van nieuwe producten steeds meer wordt geleid door mensen met een operationeel-bedrijfskundige achtergrond. Dat geldt ook voor Tim Cook zelf, die in het verleden jarenlang Chief Operating Officer (COO) van Apple was. Wellicht is het ook de reden waarom de opvolgster van Jony Ive nu opstapt.


De headset-releasedatum zou binnen het bedrijf onderwerp van verhitte discussies zijn geworden. Zo zou het team voor industrieel design hebben gewaarschuwd dat de producten in deze nieuwe categorie nog niet klaar zijn. Ze wilden uitstel totdat er een beter uitontwikkelde, lichtgewicht AR-bril is. Maar dat kan wel een paar jaar duren.

Bekijk ook

Apple's AR/VR-headset: 'Aankondiging uitgesteld naar juni 2023 tijdens WWDC'

Als we de geruchten mogen geloven, staat de aankondiging van Apple's eigen AR/VR-headset voor 2023 gepland. Maar de planning zou nu toch weer verschoven zijn, naar een aankondiging iets later dit jaar. In dit artikel lees je alles wat we tot nu toe weten over de release van Apple's eerste headset, op basis van geruchten.

Apple’s operationele team wil echter een vroege versie van het product uitbrengen, in de vorm van een skibril en voornamelijk gericht op VR. Hiermee zou je 3D-video’s kunnen kijken, interactieve workouts uitvoeren en FaceTime-bellen met virtuele avatars. Tim Cook en Jeff Williams hebben daarbij als CEO en COO de meest machtige stem. Zij zouden de waarschuwingen van het designteam in de wind hebben geslagen en dringen nu aan op een snelle introductie van een headset met beperkte functionaliteit. Voormalige Apple-engineers die aan de producten werkten melden dat ze onder zware druk werden gezet om de headset op de markt te brengen. Een engineer vertelde dat het vroeger leuker was om bij Apple te werken: er werden allerlei slimme technische oplossingen verzonnen om aan de “belachelijke eisen” van het designteam te voldoen. Dit maakte het werk uitdagend. Maar sindsdien zou de operationele tak binnen Apple het voor het zeggen hebben.

Reality Pro headset kleuren

Apple’s headset zou al zeven jaar actief worden ontwikkeld en dat is twee keer zo lang als er nodig was voor de allereerste iPhone. Tim Cook zou zich er enorm mee verbonden voelen, aangezien dit het eerste belangrijke nieuwe platform is dat geheel onder zijn leiding is ontstaan. De laatste keer dat er een nieuw platform bij kwam, was de Apple Watch, waar Steve Jobs nog grote invloed op zou hebben uitgeoefend. Er kwam sindsdien een extra platform bij voor de Apple TV (een bestaand product) en de HomePod kwam erbij, maar dit zijn geen producten die je leven of gedrag drastisch gaan veranderen. Bij de aanstaande headset moet dat wel het geval zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.