macOS Catalina installeren

Apple geeft macOS Catalina 10.15.3 vrij met probleemoplossingen

Misschien ook een ‘Pro Mode’?
Ook voor de Mac brengt Apple deze week weer een update uit. Het gaat deze keer om macOS Catalina 10.15.3 en bevat bugfixes, maar misschien ook een nieuwe 'Pro Mode'.

macOS Catalina 10.15.3 beschikbaar

Ieder groot systeem heeft wel eens last van een bug, zo ook macOS Catalina. Daarop heeft Apple zich in deze tussentijdse update gefocust, maar misschien worden we verrast met een eerder ‘gelekte’ functie.

Veel zullen we niet merken van deze update, maar het moet ervoor zorgen dat je Mac soepeler werkt. Tijdens de betaperiode van macOS 10.15.3 werd er een zogenaamde ‘Pro Mode‘ ontdekt in de broncode van het systeem. Dit zou de prestaties van je Mac een boost moeten geven zodat je meer kracht kunt gebruiken.

Of de Pro Mode in deze update ook daadwerkelijk beschikbaar is, is op dit moment nog niet bekend. We houden je uiteraard op de hoogte van de nieuwe functie zodra we deze tegenkomen.

Bekijk ook

macOS Catalina krijgt 'Pro Mode' voor extra performance boost

In de nieuwste beta van macOS Catalina 10.15.3 is iets nieuws ontdekt. Het gaat om verwijzingen naar een zogenaamde Pro Mode, wat erop wijst dat je je Mac een tijdelijke performanceboost kunt geven.

macOS Catalina 10.15.3 downloaden
Je downloadt macOS Catalina 10.15.3 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS Ventura-update installeren (en eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS Ventura beschikbaar komt wil je natuurlijk meteen updaten, maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor eerdere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Catalina

Lees alles over macOS Catalina, de grote update voor je Mac uit 2019. In deze versie is iTunes voor het eerst vervangen door meerdere losse apps voor je Mac en MacBook. Is jouw Mac niet meer geschikt voor een update, bekijk dan eens ons overzicht MacBook kopen en desktop Mac kopen.

macOS Catalina
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.