Apple Music gratis bij Shazam

Shazam kan nu liedjes van TikTok, YouTube en Instagram herkennen

Apple heeft een update uitgebracht voor de Shazam-app. Het is nu mogelijk om muziek te herkennen van third party-apps zoals TikTok, YouTube en Instagram.

Shazam werkt met apps van derden

Het werkt als volgt: je opent de Shazam-app, tikt op de blauwe knop en gaat dan terug naar de app waarvan je het liedje wilt herkennen. Dat kan bijvoorbeeld TikTok zijn. De Shazam-app gebruikt de microfoon van de iPhone om naar het nummer te luisteren en blijft op de achtergrond actief terwijl de andere app in beeld is. Na een paar seconden krijg je te zien welk liedje het is en ga je terug naar Shazam om meer informatie over het nummer te lezen.


Het kan makkelijker
Toch is deze nieuwe werkwijze met het wisselen tussen apps wat omslachtig. Je kunt namelijk sneller gebruik maken van de Shazam-functie in het Bedieningspaneel. Zit je bijvoorbeeld in Tik Tok en speelt daar een liedje, dan veeg je het Bedieningspaneel van de iPhone in beeld. Met het Shazam-icoontje kun je dan meteen kijken wat er speelt, zonder dat je tussen twee apps heen en weer hoeft te springen. Het muzieknummer krijg je in het Dynamic Island te zien, als jouw iPhone daarover beschikt. Ook kun je alsnog naar de Shazam-app gaan om meer informatie te lezen over de artiest of het nummer.

Snapchat Shazam

Het herkennen van een muzieknummer met Shazam zorgt er ook voor dat het aan je afspeellijst wordt toegevoegd. Je kunt dan gemakkelijk nagaan welke nummers je eerder hebt gehoord. Apple heeft sinds de overname van Shazam ervoor gezorgd dat de muziekherkenning op veel meer plekken beschikbaar is, rechtstreeks vanuit iOS-functies. Maar de losstaande Shazam-app bestaat ook nog steeds en wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies, zoals deze. Eerder werkte Shazam al samen met Snapchat en het was ook al mogelijk om Shazam met Spotify te laten samenwerken, in plaats van Apple Music.

Bekijk ook

Shazam vanuit het Bedieningspaneel op iPhone, iPad en Mac: zo kun je snel muziek herkennen

Wist je dat je heel snel Shazam vanuit het Bedieningspaneel kunt gebruiken? Je kunt dan sneller muziek herkennen, zonder dat je een app nodig hebt of Siri gebruikt.

Shazam

Shazam is een app waarmee je muziek kunt herkennen. De app werd in 2017 overgenomen door Apple en sindsdien is de muziekherkenning op veel meer plekken op de iPhone, iPad en Mac toegevoegd, waaronder het Bedieningspaneel en Siri. Shazam is standaard beschikbaar op al je Apple-apparaten, maar de losse app is ook nog steeds beschikbaar. De herkende muziek wordt ook dankzij iCloud gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Je kan ook Shazam koppelen aan Apple Music of aan Spotify.

Shazam

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.