Safari tabbladen

Safari 15 brengt het nieuwe design nu al naar macOS Big Sur en Catalina

Safari 15 is beschikbaar voor zowel gebruikers van macOS Big Sur als macOS Catalina. Met de update kun je nu al de nieuwe tabbladen gebruiken, zonder dat je hoeft te wachten op macOS Monterey.

Safari heeft in macOS Monterey en iOS 15 talloze nieuwe functies gekregen. Op de Mac heeft het design voor de tabbladen een flinke make-over gekregen. De tabbladen zijn onderdeel van de adresbalk en het bovenste deel kleurt ook mee met het ontwerp van de website. Maar macOS Monterey komt voorlopig nog niet uit. Toch kun je nu al de verbeteringen proberen met Safari 15 voor macOS Big Sur en macOS Catalina.

Safari 15 beschikbaar voor macOS Big Sur en Catalina

Mocht je na het installeren van de update niet kunnen wennen aan de nieuwe tabbladen, dan kun je weergave van de Safari-tabbladen wijzigen. Je kan kiezen tussen een compacte weergave, waarbij de tabbladen dus op dezelfde regel staan als de adresbalk, of de afzonderlijke weergave. Wil je liever een ontwerp dat meer lijkt op Safari 14, kies dan voor Afzonderlijk.

Safari tabbladen oud en nieuw macOS Monterey

Verder zijn in Safari 15 ook de tabgroepen nieuw. Daarmee kun je meerdere tabbladen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan een reeks tabbladen voor je werk of een verzameling tabbladen voor privé. Deze tabgroepen synchroniseren ook met de iPhone en iPad in iOS 15.

Dit zijn de volledige releasenotes van Safari 15 voor Mac:

Safari

Safari 15 biedt snellere prestaties, verbeterde beveiliging en de volgende nieuwe functies:

  • Tabgroepen helpen je bij het bewaren en ordenen van je tabbladen en bij het eenvoudig openen ervan op verschillende apparaten
  • Opnieuw ontworpen tabbladen hebben een rondere en meer uitgesproken weergave en nemen de kleur van de webpagina over
  • Met de optie voor een compacte tabbladbalk wordt er meer van je webpagina op het scherm weergegeven
  • ‘Upgrade naar HTTPS’ schakelt sites automatisch over van HTTP naar het veiligere HTTPS, indien beschikbaar

Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op: https://support.apple.com/HT201222.

Het installeren van de update is heel eenvoudig. Ga naar Systeemvoorkeuren > Software-update en de nieuwste versie komt vanzelf in beeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur
10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.