Weer-app in iOS 15.

Dit is er nieuw in de Weer-app in iOS 15: de 5 belangrijkste verbeteringen

De Weer-app van Apple wordt onder handen genomen in de update naar iOS 15. We zetten de vijf belangrijkste verbeteringen voor de Weer-app in iOS 15 op een rij.
Stijn Neeleman - · Laatst bijgewerkt:

In iOS 15 heeft Apple de Weer-app weer een update gegeven. In plaats van een lange lijst aan informatie, bestaat een weerpagina nu uit een verzameling losse blokken. Check het weer aan de hand van de nieuwe animaties, de live kaarten of via de vernieuwde grafische tegels onderaan in de app. In dit artikel geven we je een overzicht van de nieuwe functies van de vertrouwde Weer-app in iOS 15 die je zeker niet mag missen.

  1. Nieuwe animaties en design
  2. Live kaarten
  3. Dynamische opmaak
  4. Blokken
  5. Meldingen

#1 Nieuw design: meer dan duizend nieuwe animaties

Het eerste dat opvalt is het gloednieuwe design. Apple heeft daarbij ook meer dan duizend animaties toegevoegd. Deze zijn gebaseerd op de stand van de zon, de bewolking en de neerslag. Zo hoef je eigenijk alleen maar de Weer-app om te zien hoe het precies gesteld is met het weer. Een kleine kanttekening is wel dat deze nieuwe designs alleen te zien zijn op iPhones met een A12-chip of nieuwer (dus de iPhone XS/XR en nieuwer).

nieuwe-animaties-weer-ios15

Ook de rest van het design is op de schop gegaan. Bij de weersvoorspelling voor de komende dagen zie je nu ook gekleurde staafjes die de temperatuur aangeven en alles ziet er net wat frisser uit. Ook het overzicht van je ingestelde steden heeft een nieuw likje verf gekregen.

#2 Kaarten voor live neerslag, luchtkwaliteit en UV-index

Linksonder in beeld vind je nu een nieuw kaart-symbool. Als je erop tikt schakel je in eerste instantie over naar een kaart waarop je precies kunt zien wat de temperatuur is per regio. Vervolgens kun je eenvoudig overschakelen naar de kaart voor de neerslag of luchtkwaliteit. De neerslag-kaart is in Nederland op lokaal niveau (nog) niet functioneel. Het is nog geen goed alternatief voor de Buienradar-app waar je dit wel kunt zien. Als je echter een stukje uitzoomt, kun in de Weer-app van Apple wel over Europa bekijken hoe de neerslag zich verplaatst. Tot slot is ook de luchtkwaliteit per gebied te bekijken. Dit werkt in Nederland, maar ook in andere Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Konkrijk.

drie-kaarten-apple-weer-ios15

#3 Weer bepaalt opmaak van Weer

Afhankelijk van de weersverwachting, krijgen sommige informatieblokken meer prioriteit. Bij extreme wind, regen, slechte lucht of zon komen daar bijpassende meldingen bovenaan de pagina te staan. Zo zie je op de screenshots hieronder dat vanwege de regen of de slechte luchtkwaliteit de relevante informatie eerder te zien is. Apple geeft ook meer context met wat uitleg over wat het weer betekent, bijvoorbeeld bij de luchtkwaliteit.

nieuwe-animaties-weer-ios15

#4 Nieuwe informatietegels

Alle informatie die de app geeft was voorheen in een lange lijst weergegeven. Hierdoor leek het geheel soms wat rommelig. Het nieuwe ontwerp heeft allemaal losse blokjes die meer informatie geven dan voorheen. Zo zie je precies of de zon al over het hoogtepunt heen is en uit welke richting de wind waait. Je kunt deze informatieblokken niet zelf opnieuw indelen, maar als er een belangrijke weerssituatie is, kan de informatie wel automatisch hoger op de pagina verschijnen.

blokkenontwerp-weer-app-ios15

#5 Meldingen voor neerslag (maar niet in Nederland)

De Weer-app kan ook meldingen geven zodra het gaat regenen, sneeuwen of hagelen. Ook kan je een melding ontvangen als het het komende uur stopt met regenenen. Helaas werken deze meldingen niet in Nederland. Je kan alleen meldingen ontvangen van steden in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Je vindt deze instelling door naar het overzicht van je ingestelde steden te gaan en rechtsboven te tikken op de ronde knop met de drie stipjes.

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. We verwachten de officiële iOS 15 release in de loop van september/oktober 2021. Ontdek wat er nog meer is aangekondigd tijdens de keynote in onze WWDC 2021 samenvatting! Of lees onze zeer uitgebreide iOS 15 preview.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2021, 21:26
Categorie Apps
Onderwerpen ios 15, weer
Software iOS 15

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15
9 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.