Deze Macs zijn geschikt voor macOS Big Sur

macOS Big Sur komt eraan, maar helaas niet voor alle Macs. Een paar modellen blijven helaas achter op macOS Catalina. Benieuwd hoe het met jouw Mac zit? Lees hier welke Macs geschikt zijn voor macOS Big Sur.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS Catalina ondersteunt een breed scala aan Mac-modellen en MacBook-modellen. De oudste modellen die nog kunnen draaien op macOS Catalina stammen uit 2012. Helaas is dat bij macOS Big Sur, de opvolger van Catalina, niet meer het geval. Enkele modellen van de iMac, MacBook Air, Mac mini en MacBook Pro vallen af. Welke dat zijn vertellen we je hier.

macOS Big Sur toestellen: deze Macs zijn geschikt

Als vuistregel kun je aanhouden dat als je Mac niet ouder is dan vijf jaar, je sowieso goed zit. Je kan dan later dit jaar, zodra macOS Big Sur voor iedereen beschikbaar is, upgraden naar deze nieuwe versie. Is je Mac nog een flink stuk ouder, dan wordt het een lastiger verhaal. Dit zijn de Macs die geschikt zijn voor macOS Big Sur:

Ten opzichte van macOS Catalina vallen onderstaande modellen helaas af. Deze krijgen dus géén update naar macOS Big Sur:

  • MacBook Air 2012
  • MacBook Pro 2012
  • iMac 2012 en 2013
  • Mac mini 2012

Weet je niet welke MacBook je hebt? Of twijfel je aan het model Mac dat op je bureau staat? In onze aparte pagina’s lees je hoe je de modellen kan herkennen.

Bekijk ook

Welke MacBook heb ik? Alle MacBook modellen op een rij

Ben je op zoek naar welke MacBook je hebt? Zoek dan niet verder, want in dit overzicht vind je alle MacBook-modellen, inclusief modelnummers en kenmerken. Hoe herken je een MacBook Air of een MacBook Pro en wat zijn de bijbehorende modelnummers? We zetten alle MacBooks in dit artikel op een rij.

macOS Big Sur wordt later dit jaar uitgebracht. De update bevat een compleet vernieuwde vormgeving, met nieuwe appicoontjes, schermen en nog veel meer. Ook voegt de update het Bedieningspaneel toe en zijn veel apps vernieuwd, zoals de Berichten-app en Safari. Meer over de update lees je in onze macOS Big Sur round-up.

Bekijk ook

macOS Big Sur: alles over de grote Mac-update van 2020

macOS Big Sur is de grote update voor je Mac van 2020. Er zitten heel wat nieuwe functies in, die we hier met je langslopen. Alles over de verbeteringen, opvallende functies en nog veel meer lees je hier!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.