macOS Big Sur iMac en MacBook Pro

Deze Macs zijn geschikt voor macOS Big Sur

macOS Big Sur komt eraan, maar helaas niet voor alle Macs. Een paar modellen blijven helaas achter op macOS Catalina. Benieuwd hoe het met jouw Mac zit? Lees hier welke Macs geschikt zijn voor macOS Big Sur.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS Catalina ondersteunt een breed scala aan Mac-modellen en MacBook-modellen. De oudste modellen die nog kunnen draaien op macOS Catalina stammen uit 2012. Helaas is dat bij macOS Big Sur, de opvolger van Catalina, niet meer het geval. Enkele modellen van de iMac, MacBook Air, Mac mini en MacBook Pro vallen af. Welke dat zijn vertellen we je hier.

macOS Big Sur toestellen: deze Macs zijn geschikt

Als vuistregel kun je aanhouden dat als je Mac niet ouder is dan vijf jaar, je sowieso goed zit. Je kan dan later dit jaar, zodra macOS Big Sur voor iedereen beschikbaar is, upgraden naar deze nieuwe versie. Is je Mac nog een flink stuk ouder, dan wordt het een lastiger verhaal. Dit zijn de Macs die geschikt zijn voor macOS Big Sur:

  • MacBook 12-inch (2015 en nieuwer)
  • MacBook Pro (eind 2013 en nieuwer)
  • MacBook Air (2013 en nieuwer)
  • iMac (2014 en nieuwer)
  • iMac Pro (2017 en nieuwer)
  • Mac mini (2014 en nieuwer)
  • Mac Pro (2013 en nieuwer)

Ten opzichte van macOS Catalina vallen onderstaande modellen helaas af. Deze krijgen dus géén update naar macOS Big Sur:

Weet je niet welke MacBook je hebt? Of twijfel je aan het model Mac dat op je bureau staat? In onze aparte pagina’s lees je hoe je de modellen kan herkennen.

macOS Big Sur wordt later dit jaar uitgebracht. De update bevat een compleet vernieuwde vormgeving, met nieuwe appicoontjes, schermen en nog veel meer. Ook voegt de update het Bedieningspaneel toe en zijn veel apps vernieuwd, zoals de Berichten-app en Safari. Meer over de update lees je in onze macOS Big Sur round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.