Apple Watch rond

Zo kan een ronde Apple Watch er (ooit) uit zien

Er zijn mensen die het liefst een ronde Apple Watch zouden zien. Deze video geeft je een indruk hoe dat eruit kan zien. Zelf heeft Apple echter andere plannen met het horloge: uit een patentaanvraag blijkt dat het bedrijf meer heil ziet in een always-on scherm.

Ronde Apple Watch

De Apple Watch is de meest populaire smartwatch en verkoopt beter dan menige wearable. Apple heeft er blijkbaar goed aan gedaan om voor een vierkante wijzerplaat te kiezen. Concurrerende modellen met een klassieke, ronde wijzerplaat doen het minder goed. Toch zijn er nog steeds mensen die vinden dat Apple ook met een ronde Watch overstag moet gaan. Hoe dat eruit gaat zien is te bekijken in onderstaande video.


Dit jaar gaat het in ieder geval niet gebeuren, zo’n ronde Apple Watch. De eerste uitgelekte foto van de Apple Watch Series 4 laat nog duidelijk een vierkant formaat zien. Het is het grootste redesign sinds de Apple Watch in 2015 voor het eerst op de markt kwam. Apple heeft de randen smaller en het scherm groter gemaakt, maar aan het uiterlijk verandert in grote lijnen niets.

Ronde Apple Watch (concept)

Stel dat Apple toch een ronde Apple Watch zou maken, hoe komt dat er dan uit te zien? Grafisch ontwerper Muhsin M. Belaal Auckburaully heeft erover nagedacht en een video gemaakt. Erg realistisch is het niet. Een hebbeding is het wel.

Ronde smartwatches hebben vaak een afsnijding aan de onderkant en de interface is niet altijd even handig. De video toont bovendien een horloge dat veel dunner is dan met de huidige batterijtechnologie te realiseren is. Auckburaully heeft nog meer afbeeldingen op zijn webpagina.

Ondertussen: always-on Apple Watch
Apple kijkt wel degelijk naar verbeteringen, maar zoekt het in een andere hoek. Zo blijkt uit een recente patentaanvraag dat er gekeken wordt naar een always-on scherm.

Ook dit is een veelgevraagde eigenschap, maar tegelijk stelt dit Apple ook weer voor nieuwe uitdagingen: de batterijduur en de kans op inbranden. Wat de batterijduur betreft willen mensen het liefst een horloge dat meerdere dagen meegaat. Maar dat is met de huidige Apple Watch al niet haalbaar. Apple zou dit kunnen oplossen door een gedimde weergave in grijstinten te gebruiken wanneer je het horloge niet actief gebruikt. Dit is vergelijkbaar met de energiebesparende modus die wordt ingeschakeld als je batterij bijna leeg is.

Inbranden
Het inbranden van OLED-schermen is iets waar bij de iPhone X heel kort lichte paniek om was, maar al snel bleek het onnodige bangmakerij. We hoorden er sindsdien niets meer over. Toch heeft Apple wel aan problemen met inbranden gedacht en in het patent uiteengezet hoe dit te voorkomen is. Daarbij compenseert het scherm voor eventueel inbranden door de helderheid en kleuren van bepaalde delen van het scherm aan te passen.

Apple Watch rond

Uit het patent leiden sommige Reddit-gebruikers af dat Apple een scherm met always-on functionaliteit wil ontwikkelen. De meningen zijn nogal verdeeld: sommige mensen vinden het handig, anderen vinden het overbodig omdat het nauwelijks moeite kost om je pols even te kantelen. Bovendien moet je bij een analoog horloge vaak ook even je pols draaien om de wijzerplaat goed te kunnen aflezen. Een scherm dat altijd aan staat kan bovendien storend zijn in het donker (maar ook daar heeft Apple iets op gevonden: de theatermodus).

Eerder vandaag lieten we een conceptvideo zien van de iPhone XS. Dat toestel komt er wél.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2018, 17:12
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple watch, concept, scherm
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.