Apple Watch Series 4 close-up.

Vijf redenen waarom we uitkijken naar de Apple Watch Series 4

De Apple Watch Series 4 komt eraan. Deze vierde versie lijkt de grootste vernieuwing sinds komst van het horloge te krijgen. Wij zetten vijf redenen op een rij waarom wij zo uitkijken naar de nieuwste Apple Watch.

Waarom we uitkijken naar de Apple Watch Series 4

Over een paar weken weten we precies wat Apple dit najaar allemaal voor ons in petto heeft. Op 12 september, de datum van het iPhone-event, wordt de nieuwste versie van Apple’s slimme horloge uit de doeken gedaan. De geruchten voorspelden al een groter scherm, maar de gelekte afbeelding verklapt nog veel meer details. Waar kijken wij het meest naar uit? Om deze redenen kunnen wij niet wachten op de Apple Watch Series 4.

#1 Minder scrollen door groter scherm

Eén van de belangrijkere functies van de Apple Watch is het bekijken van meldingen en beantwoorden van berichten. In een paar tikken lees je je berichtjes en dicteer je een passend antwoord of kies je het juiste antwoord uit de voorgestelde suggesties. Bij langere berichten zorgt het relatief kleine Apple Watch-scherm ervoor dat je veel moet scrollen of aan de Digital Crown moet draaien voordat je het hele bericht gelezen hebt. Op een Apple Watch wil je het liefst zo min mogelijk scrollen, omdat de flow uit het gebruik haalt.

Het grotere scherm moet daar voor zorgen. Het scherm loopt vermoedelijk door tot aan de randen, zoals ook de afbeelding al liet zien. Momenteel heeft de Apple Watch aan de zijkanten ongeveer een schermrand van een halve centimeter. Als dit wegvalt, krijg je dus bijna een centimeter extra scherm. Uiteindelijk zou het scherm zo’n 15% groter worden, zonder dat de Apple Watch zelf flink uitdijt.

Apple Watch Series 4 gelekt

#2 Sneller doen wat je wil dankzij meer complicaties

Complicaties zijn de nagenoeg belangrijkste manier om apps te openen en informatie op te pikken. Met een blik op je wijzerplaat zie je dankzij complicaties wat voor weer het is, welke datum het is of welke muziek je afspeelt. De huidige Apple Watch heeft op de meest uitgebreide wijzerplaat vijf complicaties, maar zoals de gelekte screenshot liet zien kan dit dankzij het grotere scherm oplopen tot in ieder geval negen complicaties. Hoewel het wat druk kan zijn, geeft dit wel in één ogenblik veel meer informatie. We zijn vooral benieuwd hoe dit voor de digitale wijzerplaten uitpakt, zoals bij de modulaire wijzerplaat.

#3 Nieuwe Apple Watch, dezelfde bandjes

Voor mensen die nog nooit eerder een Apple Watch gehad hebben, zal dit derde punt weinig uitmaken. Als je zoals ondergetekende al een flinke collectie bandjes opgebouwd heeft, is het goed om te weten dat de Apple Watch Series 4 zeer waarschijnlijk werkt met alle bestaande bandjes. Op het eerste gezicht is er op de gelekte afbeelding niks geks te zien wat betreft de aansluiting van de bandjes. Ook de meest betrouwbare bronnen meldden eerder al dat de huidige Apple Watch-bandjes gewoon werken. Je kan dus meteen mixen en matchen als je de nieuwe Apple Watch uit de doos haalt.

Apple Watch bandjes voorjaar 2018

#4 Opnieuw sneller

Kom je van een Apple Watch Series 3, dan zal de snelheid minder verschil maken dan als je van de originele Apple Watch komt. Maar zoals onze recente poll aantoont, hebben veel huidige Apple Watch-gebruikers met interesse voor de Series 4 een originele Apple Watch of Series 1. Vooral bij de originele Apple Watch zal het verschil in snelheid erg groot zijn. Er zijn nog geen specificaties of statistieken hoeveel sneller de Series 4 wordt, maar het zal ongetwijfeld een groot verschil zijn. En hoe sneller, hoe beter, want na drie jaar kan het nog steeds allemaal een flink stukje sneller.

#5 Nieuwe gouden roestvrij stalen versie (en 4G hopelijk in Nederland)

Sinds de Series 3 kun je de Apple Watch in Nederland kopen in een aluminium uitvoering. Omdat de roestvrij stalen versie exclusief voor de modellen met 4G is, heb je in Nederland dus weinig keuze. Dit jaar komt Apple in ieder geval met een goudkleurige roestvrij stalen Apple Watch. Deze zal, getuige de nieuwe rode ring op de Digital Crown, in ieder geval met mobiele data verkrijgbaar zijn. Het is te hopen dat Apple het dit jaar anders aanpakt en ook de GPS-versies in roestvrij staal uitbrengt. Er lijkt met de gouden versie voor 4G-kopers in ieder geval meer keuze te zijn, dus we kunnen alleen maar duimen dat dat ook het geval is voor mensen die alleen GPS willen of kunnen kopen. Er zijn helaas nog steeds geen aanwijzingen dat de 4G-modellen dit jaar ook naar Nederland komen, maar we kunnen blijven duimen.

De Apple Watch Series 4 wordt op 12 september aangekondigd en komt standaard met watchOS 5. Deze software-update verschijnt in september ook voor huidige Apple Watch-gebruikers met een Series 1 of nieuwer. Meer verwachtingen van het iPhone-event lees je in ons aparte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2018, 19:51
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch series 4
Device Apple Watch Series 4
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.