Fibaro Heat Controller met app.

Fibaro komt met HomeKit-versie van slimme radiatorknop

Als je je huis slimmer wil verwarmen, dan kan dat binnenkort ook met de slimme radiatorknop van Fibaro. De Fibaro Heat Controller met HomeKit plaats je op je eigen radiator en heeft een extra losse temperatuursensor.

Fibaro is, net als Eve Systems, een maker van allerlei slimme accessoires voor in huis. Van elk product maakt Fibaro ook aparte HomeKit-versies en vandaag hebben ze het nieuwste product aangekondigd. Het gaat om de slimme radiatorknop voor HomeKit genaamd The Heat Controller. Het handige van deze radiatorknop is dat hij ook geleverd wordt met een losse draadloze temperatuursensor.

Fibaro The Heat Controller krijgt HomeKit-versie

Je huis verwarmen met HomeKit kan op twee manieren: met een slimme thermostaat, maar ook met een slimme radiatorknop. De laatste optie werkt alleen als je zelf in huis een traditionele radiator hebt. Je vervangt daarbij je normale draaiknop door de slimme versie van bijvoorbeeld Fibaro. Als je meerdere slimme radiatorknoppen gebruikt, kun je zo in elke kamer apart de temperatuur regelen.

De Heat Controller van Fibaro lijkt qua uiterlijk op een gloeilamp. De buitenkant heeft een gekleurde ring die aangeeft of hij verwarmt of afkoelt. De temperatuur is via de Fibar-app in te stellen, maar dankzij HomeKit ook gewoon met Siri of de Woning-app. Het voordeel van deze Fibaro is dat hij werkt met een externe temerpatuursensor. Deze sensor plaats je in de kamer die je wil verwarmen. Deze meet de temperatuur en stuurt de metingen door naar de knop. De knop past de temperatuur vervolgens automatisch aan. Doordat het om een losse sensor gaat, weet de knop precies hoe warm het in de kamer is in plaats van alleen in de buurt van de radiator.

Fibaro Heat Controller met sensor.

Opladen doe je met een USB-kabel, dus je hoeft de knop niet van je radiator af te draaien om de batterijen te vervangen. Volgens Fibaro gaat een volledig opgeladen knop een heel seizoen mee. De HomeKit-versie komt in twee smaken: met en zonder temperatuursensor. De prijs is nog onduidelijk, maar de niet-HomeKit geschikte versie kost momenteel €80 zonder sensor en €90 met temperatuursensor. De verkoop start volgens Fibaro op korte termijn. De vergelijkbare Eve Thermo kost €70.

Meer aankondigingen van de IFA 2018? Check ons overzicht met Apple-gerelateerde aankondigingen.

Bekijk ook

IFA 2018: de belangrijkste aankondigingen voor Apple-fans

Smart home en slimme mobiliteit staan dit jaar centraal tijdens de IFA 2018, de belangrijkste Europese techbeurs. Van 31 augustus tot 5 september kun je in Berlijn terecht om alle aankondigingen met eigen ogen te zien. iCulture is erbij en praat je bij over de belangrijkste producten voor Apple-fans.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.