AirPods Pro oortips

AirPods Pro oortips vervangen duurder dan Apple doet vermoeden

Ze beloven €3,50, maar…

Ben je de rubberen oortips van je AirPods Pro kwijt? Dan kun je gelukkig nieuwe bestellen bij Apple, maar de prijs van vervangende dopjes is onderaan de streep duurder dan Apple doet vermoeden.

Prijs rubberen oortips AirPods Pro duurder

Op de supportwebsite van Apple kun je aangeven dat je nieuwe oortips wil bestellen. Dit lijkt op het eerste gezicht een vrij goedkope optie, want Apple toont een prijs van slechts €3,50. Hiervoor krijg je twee rubberen oortips in één formaat. Ga je verder naar de betaling, dan komt er opeens veel geld bij. Dit ontdekte iCulture-lezer Jeroen, die zijn oordopjes wilden vervangen.

Apple rekent €13,50 voor de servicekosten. Dat is opmerkelijk, want je krijgt de oortips toegestuurd om ze vervolgens zelf binnen no-time op je AirPod te klikken. Daar wordt ook nog eens btw overheen gegooid, waardoor je totaal uitkomt op €16,34 inclusief btw. Hoewel dat nog steeds een stuk goedkoper is dan het vervangen van je hele AirPod, is dit natuurlijk een flauwe actie van Apple.

Prijs AirPods Pro oortips vervangen.

Wij vinden het vreemd dat Apple er plotseling servicekosten bij rekent die bijna vier keer de prijs van het onderdeel zijn. We hadden het liefst gezien dat Apple voor zo’n simpele vervanging geen servicekosten rekent, hoewel we de hoge prijzen van Apple immers gewend zijn. Het is dan ook onduidelijk waar deze servicekosten voor dienen, aangezien Apple alleen maar een nieuw setje oortips hoeft te op te sturen. Ook betaal je al een flink bedrag voor de AirPods Pro zelf.

Ben je zelf een oortipje kwijt? Dan hoef je nog niet per se nieuwe te bestellen. Je hebt namelijk drie formaten oortips bij je AirPods Pro gekregen. Het is daarom de moeite waard om de andere formaten eens te proberen, want misschien passen ze prima in je oor. Dat scheelt je toch weer wat geld. Wil je weten of de pasvorm van je AirPods Pro goed is? Doe dan de AirPods Pro pasvormtest. Hoe je dit doet lees je in onze aparte tip.

Bedankt Jeroen voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2020, 19:45
Categorie Apple
Onderwerp airpods pro
Device AirPods Pro

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een nieuw in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken.

AirPods Pro

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.