AirPods Pro oortips

AirPods Pro oortips vervangen duurder dan Apple doet vermoeden

Ze beloven €3,50, maar…

Ben je de rubberen oortips van je AirPods Pro kwijt? Dan kun je gelukkig nieuwe bestellen bij Apple, maar de prijs van vervangende dopjes is onderaan de streep duurder dan Apple doet vermoeden.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Update 15 april 2020: Inmiddels verkoopt Apple de eartips los en ben je €9,- per twee stuks kwijt.

Prijs rubberen oortips AirPods Pro duurder

Op de supportwebsite van Apple kun je aangeven dat je nieuwe oortips wil bestellen. Dit lijkt op het eerste gezicht een vrij goedkope optie, want Apple toont een prijs van slechts €3,50. Hiervoor krijg je twee rubberen oortips in één formaat. Ga je verder naar de betaling, dan komt er opeens veel geld bij. Dit ontdekte iCulture-lezer Jeroen, die zijn oordopjes wilden vervangen.


Apple rekent €13,50 voor de servicekosten. Dat is opmerkelijk, want je krijgt de oortips toegestuurd om ze vervolgens zelf binnen no-time op je AirPod te klikken. Daar wordt ook nog eens btw overheen gegooid, waardoor je totaal uitkomt op €16,34 inclusief btw. Hoewel dat nog steeds een stuk goedkoper is dan het vervangen van je hele AirPod, is dit natuurlijk een flauwe actie van Apple.

Prijs AirPods Pro oortips vervangen.

Wij vinden het vreemd dat Apple er plotseling servicekosten bij rekent die bijna vier keer de prijs van het onderdeel zijn. We hadden het liefst gezien dat Apple voor zo’n simpele vervanging geen servicekosten rekent, hoewel we de hoge prijzen van Apple immers gewend zijn. Het is dan ook onduidelijk waar deze servicekosten voor dienen, aangezien Apple alleen maar een nieuw setje oortips hoeft te op te sturen. Ook betaal je al een flink bedrag voor de AirPods Pro zelf.

Ben je zelf een oortipje kwijt? Dan hoef je nog niet per se nieuwe te bestellen. Je hebt namelijk drie formaten oortips bij je AirPods Pro gekregen. Het is daarom de moeite waard om de andere formaten eens te proberen, want misschien passen ze prima in je oor. Dat scheelt je toch weer wat geld. Wil je weten of de pasvorm van je AirPods Pro goed is? Doe dan de AirPods Pro pasvormtest. Hoe je dit doet lees je in onze aparte tip.

Bedankt Jeroen voor de tip!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 15 april: We hebben toegevoegd dat je de eartips nu goedkoper kunt laten vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2020, 18:43
Categorie Apple
Onderwerp airpods pro
Device AirPods Pro

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken.

AirPods Pro
35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.