Scout FM overname

Apple neemt podcastdienst Scout FM over

Apple heeft het bedrijf Scout FM overgenomen. Dit bedrijf heeft technologie ontwikkeld voor het maken van podcast-afspeellijsten. Deze worden samengesteld op basis van interesse, waarbij het lijkt alsof je naar een radiostation luistert.

Scout FM overgenomen

Het bedrijf bestond nog maar kort en maakte gebruik van kunstmatige intelligentie voor het selecteren van de podcasts. Vervolgens kon je ze afspelen via Apple’s CarPlay. Scout FM is per direct gestopt en ook de website is niet meer te raadplegen.

Scout FM werkte ook op iPhones, Android-smartphones en de slimme speakers van Amazon. De podcasts-stations die het bedrijf samenstelde deden denken aan radiostations. Doel was om het luisteren naar podcasts even gemakkelijk te maken als radio luisteren. Je selecteerde een onderwerp en kreeg dan passende podcasts voorgeschoteld. Ook werd er gekeken naar je luisterhistorie. Dit moest voorkomen dat je door de half miljoen shows in je huidige podcasts-app moest bladeren. Aanvankelijk was de dienst vooral ontworpen voor gebruik op slimme speakers zoals de Amazon Echo, maar later kon je het ook op iOS, Android en CarPlay gebruiken.

Scout FM is opgericht door enkele medewerkers van Medium, het online platform waar iedereen eigen blogstukken kan publiceren.

ScoutFM schermen

Apple heeft de overname van Scout FM bevestigd met een standaard verklaring, dat Apple wel vaker bedrijven overneemt. Apple zou de technologie van Scout FM kunnen gebruiken voor de eigen Podcasts-app, die wel wat toe is aan nieuwe functies. Eerder circuleerden al geruchten dat Apple podcast-spinoffs wil maken van de tv-series die momenteel op Apple TV+ te zien zijn. Die plannen maken het aanbod van luistermateriaal alleen maar groter, terwijl de technologie van Scout FM je juist meer overzicht zou moeten geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2020, 8:01
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen overname, Podcast, podcasts, radio

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.