App Store-icoontje in iOS 11 beta 6.

Dit is waarom je ineens oude app-updates ziet

Is het je opgevallen dat er ineens oude app-updates zichtbaar zijn in de App Store, waardoor het lijkt dat er ineens ondersteuning voor iOS 9 of zelfs iOS 8 toegevoegd is? Lees hier wat hier aan de hand is.

Het is je misschien opgevallen dat de App Store sinds dit weekend van enkele apps verouderde updates laat zien. Dit is niet omdat een app per ongeluk een oude updatetekst toont, maar het heeft met certificaten voor ontwikkelaars te maken.

Oude app-updates in de App Store

Sinds afgelopen vrijdag melden steeds meer iCulture-lezers ons dat er ineens oude app-updates in de App Store zichtbaar zijn. Soms gaat het om updates van een paar maanden geleden, maar er zitten ook updates van apps tussen die maar liefst twee jaar oud zijn. In onderstaande voorbeeld is bijvoorbeeld ineens een oude app-update van de OV-chipkaart-app te zien.

Apps hebben bepaalde certificaten nodig om in de App Store te kunnen verschijnen. Om te voorkomen dat certificaten van apps verlopen en daardoor uit de App Store worden verwijderd, wordt van sommige apps de meest recente update nogmaals naar gebruikers gepusht. Je kunt de oude update veilig installeren, maar na de installatie is er niks aan de app veranderd.

Apple heeft sinds kort de certificaten voor apps al verlengd van vijf jaar naar achttien jaar, waardoor dus niet alle apps een verouderde update laten zien. Mocht je dus ineens heel veel updates van apps voorbij zien komen waar ondersteuning voor iOS 9 of zelfs iOS 8 toegevoegd is, dan weet je nu dat er niks ernstigs aan de hand is met de desbetreffende app.

Met dank aan iCulture-lezer Ivar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2017, 15:17
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.