Parallels 17 Macs

Twee nieuwe Macs opgedoken, waarschijnlijk gepland voor 2023

Steam verklapt wat eraan komt
De afgelopen weken zijn er al een paar Macs met M2-chip opgedoken in Geekbench-resultaten. Nu zijn ze ook te vinden in statistieken van Steam.

Nieuwe Macs met M2-chip op komst

Steam publiceert elke maand een lijstje met gegevens over de computerhardware en -software die mensen gebruiken. Je kunt kan kijken om welke modellen het gaat, met welke specs en de versie van het besturingssysteem. Spannend is het meestal niet, maar in de cijfers van november valt toch iets interessants te ontdekken: er staan twee Mac-modellen in die nog niet officieel zijn uitgebracht. Ze worden verwacht in de eerste maanden van 2023.


Het gaat om de ‘Mac14,6’ en de ‘Mac15,4’ die zo schaars zijn dat het gebruik op 0,00% staat. Blijkbaar is een klein aantal Apple-engineers alvast aan het testen, om te kijken hoe de hardware presteert bij het gamen met Steam-software.

Steam hardware Macs

De ‘Mac14,6’ was al eerder te zien in Geekbench-testresultaten. Het zou hier aan om de M2 Max-chip met een single-core score van rond de 2.000 en een multi-core score van 14.000 tot 15.000. De ‘Mac15,4’ is nog niet eerder gezien. Hierbij zou het om een andere MacBook kunnen gaan of een nieuwe versie van de Mac Studio.

Bekijk ook

Dit is de Mac Studio 2023: Apple's desktopcomputer is nog krachtiger

Apple heeft de Mac Studio vernieuwd. Deze desktop Mac voor de veeleisende gebruiker is voorzien van een M2 Max- of M2 Ultra-chip. Qua uiterlijk is er niet veel veranderd, maar binnenin draait de Mac Studio op de meest krachtige Apple Silicon-chip tot nu toe. Wat er verder nog is vernieuwd? Dat lees je hier!

Apple zou plannen hebben om nieuwe versies van de Mac Pro, de 14- en 16-inch MacBooks en mogelijk ook de Mac Studio uit te brengen, maar daarop zullen we nog wel een paar maanden moeten wachten. Daarnaast zijn er geluiden over een vernieuwde Mac mini met M2-chip. De M2 Max is een krachtige chip, bedoeld voor de high-end modellen van de MacBook Pro en de Mac Studio. Maar als we af gaan op de prestatiewinst van de M2 ten opzichte van de M1, hoeven we geen gigantische sprongen te verwachten.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.