Netflix series met Spatial Audio

Netflix biedt nu ruimtelijke audio voor meer shows en devices

Stranger Things en meer
Tv-series kijken met ruimtelijke audio kan vanaf nu met Netflix. De streaming videodienst biedt het in samenwerking met Sennheiser aan, maar het werkt ook gewoon op je Apple-devices.

Netflix met Spatial Audio

Netflix biedt de ruimtelijke audio dankzij gebruik van Sennheiser’s AMBEO-technologie. Daarbij wordt het stereogeluid verrijkt met een surround sound-ervaring. Je hebt er geen speciale surround sound-speakers of een home theater-opstelling voor nodig. Ook heb je geen duur abonnement nodig, want het werkt voor alle Netflix-bundels. Wel moet je de hoogst mogelijke kwaliteit instellen. Het is bedoeld voor devices die nog geen ruimtelijke audio ondersteunen. Hieronder zie je welke Apple-producten je nodig hebt. Eerder bood Netflix al Spatial Audio aan op de AirPods Pro en AirPods Pro, maar de lijst is nu een stuk langer.


Geschikte Apple-devices:

Geschikte Apple-audioproducten:

Apple’s eigen videosdienst Apple TV+ biedt al Spatial Audio voor diverse tv-shows, maar nu komt ook Netflix erbij. Je kunt kijken naar tv-shows zoals The Adam Project en Stranger Things 4. Het is overigens wel iets anders dan de Spatial Audio die Apple al sinds augustus 2021 aanbiedt op diverse devices en accessoires. De functie wordt vanaf vandaag uitgerold voor de Netflix-catalogus. Je kunt geschikte series en films vinden door ‘spatial audio’ in te tikken in de zoekopdrachten.

Netflix series met Spatial Audio

Andere opties zijn The Witcher, Interception, Red Notice, Kate en Raising Dion, zoals je op de afbeelding ziet. Het is te verwachten dat het vooral om nieuwere en populaire content gaat. Veel van deze content heeft al support voor 4K, HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos.

Netflix voerde in 2019 een betere audiokwaliteit in, zodat de tv-series sindsdien toch al een stuk beter klinken. Het ging om films en series die geschikt zijn voor 5.1 surround sound en Atmos, die sindsdien in ‘high quality audio’ te beluisteren zijn.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.