Spatial audio voor Netflix

Netflix test toch geen ruimtelijke audio voor AirPods Pro en Max

Netflix is toch niet aan het testen met spatial audio voor een ruimtelijker effect in combinatie met de AirPods Pro en AirPods Max. Eerder beweerde een bron dat dat wel het geval was.

Update 23 februari: Netflix heeft tegenover MacRumors gereageerd op het bericht dat ze ondersteuning voor ruimtelijke audio aan het testen zouden zijn. Volgens de streamingdienst is daar niets van waar. De woordvoerder zegt dat Netflix spatial audio niet aan het testen is en ook geen plannen heeft om dit binnenkort voor het publiek beschikbaar te maken. Wel was Netflix aan het testen met multi-channel ondersteuning voor ingebouwde speakers.

Oorspronkelijk artikel 15 januari
Als de test is geslaagd zou de filmdienst in het voorjaar met een “kleine catalogus” van start willen. De functie zou al sinds december 2020 worden getest, zo ontdekte de Franse website iPhonesoft. Bron van de geruchten is een Amerikaanse medewerker van Netflix zelf. Een specifieke releasedatum of om welke films het gaat, is nog niet bekend. Ruimtelijke audio is beschikbaar op de AirPods Pro en AirPods Max. Het is sinds juni 2020 beschikbaar. Door op bewegingen van je hoofd te letten kan ruimtelijke audio ervoor zorgen dat je midden in de actie lijkt te zitten. De audio komt van alle kanten.

Spatial audio voor Netflix-films

Daarbij worden de gyroscoop en de accelerometer in de AirPods gebruikt om je positie te bepalen en bewegingsdata vast te leggen. Het geluidsprofiel wordt er vervolgens op aangepast, zelfs als je je hoofd beweegt. Het geluid lijkt daardoor driedimensionaal, alsof je in een bioscoop zit. Momenteel zijn er maar weinig diensten die spatial audio al ondersteunen. Apple’s eigen Apple TV+ werkt er uiteraard mee, maar verder ben je vooral aangewezen op content van Disney+ en HBO Max.

Spatial audio voor Netflix

Spatial audio werkt alleen op de iPhone en iPad, dus als Netflix het invoert werkt het alleen op de titels die je op beide apparaten bekijkt – en bijvoorbeeld niet via de smart tv-apps of op de Apple TV. Voor televisies zijn er al allerlei standaarden voor het creëren van een goede geluidskwaliteit, zoals Dolby Atmos. De Apple TV 4K ondersteunt Dolby Atmos, maar ook de iPhones kunnen dergelijke content afspelen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 23 februari: Artikel bijgewerkt na ontkenning van Netflix.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2021, 8:39
Bron Bron iPhonesoft
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen audio, netflix

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.