Microsoft OneNote gaat beter om met tekstopmaak

Microsoft heeft OneNote voor iPhone en iPad een update gegeven, met o.a. beveiligde secties, ordenen van notitieboeken en tekstopmaak.

microsoft-onenote-icoon-grootMicrosoft heeft OneNote voor iPhone en OneNote voor iPad een update gegeven. Beide bevatten dezelfde nieuwe functies, zoals de ondersteuning van teksten met opmaak. Plak je een artikel uit Safari of een stuk tekst uit een Word-document, dan zal het er in OneNote nog steeds goed uitzien dankzij de originele opmaak. Ook kun je nu notitieboeken vanuit de app aanmaken en opslaan naar OneDrive for Business. Zelfs als je meerdere accounts hebt werkt het probleemloos. Binnen een notitieboek is het nu mogelijk om pagina’s te verplaatsen en anders te ordenen. Dat kan zelfs met complete secties.

Nog een andere nieuwe functie is het werken met beveiligde secties. Je kunt bepaalde secties in een notitie vergrendelen, zodat er geen wijzigingen in aangebracht kunnen worden. Later kun je die vergrendeling natuurlijk ook weer weghalen. Wil je een printje maken in PDF-formaat, dan doe je dat voortaan ook gewoon vanuit de app.

En tenslotte is er een functie toegevoegd die door gebruikers was aangedragen: het invoegen van bestanden. Je kunt nu bestanden invoegen in je notities en daarna openen door te dubbeltappen. Daarna kun je ze ook nog makkelijk delen met anderen via Apple’s eigen AirDrop. Apple en Microsoft: waren ze nou de beste vrienden of elkaars rivalen?

onenote-ios-hero

OneNote is een app waarmee je snel notities kunt maken. Ideeën of gespreksnotities, thuis of op het werk, het is bijna net zo veelzijdig als Evernote maar gemaakt door Microsoft. Het enige wat je nodig hebt is een Microsoft-account (bijvoorbeeld beschikbaar gesteld via je school of werk). Werk je bij een organisatie die SharePoint gebruikt, dan kun je je notities ook nog met de server synchroniseren.

Meer nieuws voor zakelijke gebruikers lees je in de rubriek iCulture Biz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2014, 8:05
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, onenote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.